Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

potrzebna pomoc - Norwegia

Czytali temat:
4 Posty
mateusz4
(mateusz4)
Wiking
witam zamieszkuje w oslo od 7 miesiecy pracuje w pubie od 7 miesiecy mam umowe na pomoc kuchennna w umowiem mam napisane 5h dziennie ale pracuje po 13 h dziennie w sumie moje godziny pracy to jakies 110h tygodniowo wyplacane mam za 5h dziennej pracy , walsciel pubu w ktorym pracuje i szefowa podpisuja codziennie za mnie liste pracy ze oni pracuja tez po 5h a tak niejest w rzeczywistosci to tylko ja jestem w tym pubie i za wszstko odpowiadam posiadam nagrania smsy oraz nagrane rozmowy z szefowa i szefem gdzie widnieje na tym wszstkim ze faktycznie niejest tak jak pisza w ksiazce codziennej pracy tzw personelliste prosze o porade gdzie mam sie zwrocic z tym aby wlasciele tego pubu wyplacicli mi nalezne pieniadze za godziny pracy i nadgodziny non stop jestem zwlekany nie znam prawa norweskiego na tyle i niewiem gdzie mam sie z tym ruszyc prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jak ma sie placone za 5 godzin dziennie, to po 5-ciu godzinach wychodzi sie z pracy.
Z nic nie siedzialabym w pracy, jakby mi nie placono.

Sprawe mozna zawsze zglosic do Arbeidstilsynet:
www.arbeidstilsynet.no/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
XXX moja sprawa
(kamilio)
Stały Bywalec
tak czy siak z praktyki ci doradze. Prowdz swoja odrebna liste pracy. Wpisuj date godzine rozpoczecia i zakonczenia. Przed sadem bedziesz musial udowodnic kazdy dzien. Dostaniesz wszystko z nawiazka i nie bedzie to trudne. Polacy wygrywaja juz sprawy i dostaju gruba kase. Wazne jest rowniez by reagowac cyklicznie bo na rozprawie bedziesz pytany czemu zwlekales czy czemu nie reagowales na dana sytuacje i jesli przedstawisz ze pisales pisma czy dzwoniles to jestes kryty a oni zaplaca i to slono + grzywna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok