Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2453 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
Biografia warta do przeczytania!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Jowita Jowitka
(Słonko)
Nowicjusz
Słonko napisał:
Moze to jest właśnie ich spelnienie marzen a moze to rodzicow ambicja- nieistotne.

Sprostuje to- jasne że los dziecka i to jakie zycie zafunduje mu rodzic jest bardzo ważne i istotne- zdanie ktore zacytowałam napisalam odnoszac sie tylko do utworu. Sluchajac muzyki nie zastanawiam sie w jakich okolicznosciach powstal utwor no sa wyjatki ale ja odnosilam sie tylko do piosenki, ze dla mnie bez naczenia jest cala otoczka. To że rodzice czesto krzywdza wlasne dzieci zaberajac im dziecinstwo i zarabiajc na tym to odmienny temat- oczywiscie taki ktorego nie lekceważe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Zastanawia mnie, czemu większość ludzi dorosłych fizycznie zapomina czas własnego dzieciństwa, świata marzeń, tajemnic, zabawy i buntu?

Przecież wystarczy sięgnąć pamięcią wstecz, aby móc zrozumieć własne dzieci. Wtedy jest łatwiej ominąć wiele pułapek wychowawczych. Warto też zrealizować dziecięcy postulat: "Rozmawiajcie z nami jak z dorosłymi, szanujcie nas i nasze zdanie, jesteśmy takimi samymi ludźmi jak wy, tylko młodszymi.". W trakcie "dorosłej" dyskusji z własnymi dziećmi, z użyciem argumentów popartych faktami, łatwo jest nakierunkować ich rozumowanie i ocenę rzeczywistości na w miarę bezpieczne tory. Taki sposób traktowania wzbudza zaufanie do rodzica i pozwala dzieciom omawiać z nim swoje problemy (czasem niesamowicie dziwne) bez fałszywego wstydu, czy strachu. Inna sprawa, że te prawie dorosłe i tak będą robiły po swojemu, wielokrotnie i z pełną świadomością konsekwencji .
   Poza tym, wielu z użytkowników forum posiada dzieci, co myślicie o stworzeniu podforum dla naszych pociech?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Slonko ale Retier podniosl problem jakby tego ze nie zauwazamy manipulacji nami wlasnie przez to ze zaspiewalo to dziecko. Kazdy znas moze tutaj wkleic setki piosenek o wojnie,biedzie,krzywdzie ktore wykonuja rozni wykonawcy i tez on nas poruszaja.Tutaj dla podniesienia rangi utworu wykorzystano maloletnirgo wykonawce i odrazu mi sie przypomina scena z filmu "milioner ze slamsow" gdy dziecku wypalano oczy by jako niewidomy mogl zbierac wiecej(rzebrac) na ulicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów
Jowita Jowitka
(Słonko)
Nowicjusz
Królestwo za konia:
Nie wiem jak ale przeoczylam cel wklejenia tego utworu Dziekuje za wyjaśnienie. Moje posty w takim razie nie sa na temat hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Dino napisał:

Zastanawia mnie, czemu większość ludzi dorosłych fizycznie zapomina czas własnego dzieciństwa, świata marzeń, tajemnic, zabawy i buntu?

Przecież wystarczy sięgnąć pamięcią wstecz, aby móc zrozumieć własne dzieci. Wtedy jest łatwiej ominąć wiele pułapek wychowawczych. Warto też zrealizować dziecięcy postulat: "Rozmawiajcie z nami jak z dorosłymi, szanujcie nas i nasze zdanie, jesteśmy takimi samymi ludźmi jak wy, tylko młodszymi.". W trakcie "dorosłej" dyskusji z własnymi dziećmi, z użyciem argumentów popartych faktami, łatwo jest nakierunkować ich rozumowanie i ocenę rzeczywistości na w miarę bezpieczne tory. Taki sposób traktowania wzbudza zaufanie do rodzica i pozwala dzieciom omawiać z nim swoje problemy (czasem niesamowicie dziwne) bez fałszywego wstydu, czy strachu. Inna sprawa, że te prawie dorosłe i tak będą robiły po swojemu, wielokrotnie i z pełną świadomością konsekwencji .
   Poza tym, wielu z użytkowników forum posiada dzieci, co myślicie o stworzeniu podforum dla naszych pociech?

ciekawy pomysl dino, tylko kto mialby na tym forum pisac, dzieciaki ? jak myslisz ? dawaj pomysly, bo to warte przemyslenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Swieże spojrzenie KZK.
To biznes.Schow biznes.Jednak w tym przypadku to; nie zły tekst,muzyka,i wiek tego gostka choć nie wiemy ile ma lat to nie pamietam czy widziałem coś lepszego,jeśli chodzi o wiek wykonawcy.Nie złe zakończenie.
Poruszające.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
ulv72 napisał:
Dino napisał:

ciekawy pomysl dino, tylko kto mialby na tym forum pisac, dzieciaki ? jak myslisz ? dawaj pomysly, bo to warte przemyslenia

Oczywiście, że głównie dzieciaki, przecież one mają mnóstwo ważnych spraw do omówienia, wiele pytań do zadania itp.. Fajnie by było, gdyby w dziecięcej dyskusji wzięli udział rodzice, służąc radą, bądź odpowiadając na pytania. Myślę, że aby zabezpieczyć forum małolackie przed idiotami, zbokami itp. robactwem, wystarczy natychmiastowy ban dożywotni i zgłoszenie na Politi, czy innym służbom.
   Nawiasem mówiąc, proporcje pomiędzy głupotkami a konkretami, będą podobne do tych z "dorosłego" forum .
PS.
   A miałem obrabiać mięso przywleczone ze Szwecji .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Post No Bills napisał:
Biografia warta do przeczytania!

Poza suchymi faktami ,nic konkretnego tam nie ma
Ciekawi mnie,kiedy zacznie mówić,lub też pisać o tym jak dzieciństwo przeszło koło niego,bo on musiał "bawić" się w dorosłe życie
I mimo tych pieniędzy które posiadają,są to w gruncie rzeczy bardzo biedni ludzie w dorosłym życiu.
Powiedziałbym nawet kalecy.
Choć są też i wyjątki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok