Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Dobrze że nie marlboro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
bor11
(bor11)
Początkujący
a30 napisał:
ja mam znajomego który jest pielęgniarzem i to co mi opowiadał przechodzi ludzkie pojęcie podając jeden z przykładów norweskie pielęgniarki i lekarze w jednym ze szpitali w Oslo albo dadzą za dużo leków albo za mało .PACJECI mogli by sobie jeszcze pożyć a tu nagły zgon. co po niektórzy nie potrafią wbić igły . podopieczni szpitala są tak naćpani że to głowa mała. i uważam że norweska służba zdrowia jest sto lat za mużynami. Kilka lat temu udałałam się do lekarza z duszącym kaszlem wiecie co mi przepisał lekarz? PENICILINE
Powinien ptrzepisać lewatywe. Zobaczył takiego MUŻYNA to co miał począć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
bor11 napisał:
a30 napisał:
ja mam znajomego który jest pielęgniarzem i to co mi opowiadał przechodzi ludzkie pojęcie podając jeden z przykładów norweskie pielęgniarki i lekarze w jednym ze szpitali w Oslo albo dadzą za dużo leków albo za mało .PACJECI mogli by sobie jeszcze pożyć a tu nagły zgon. co po niektórzy nie potrafią wbić igły . podopieczni szpitala są tak naćpani że to głowa mała. i uważam że norweska służba zdrowia jest sto lat za mużynami. Kilka lat temu udałałam się do lekarza z duszącym kaszlem wiecie co mi przepisał lekarz? PENICILINE
Powinien ptrzepisać lewatywe. Zobaczył takiego MUŻYNA to co miał począć?

Na kaszel najlepsza jest wudka albo samogon lewatywa chyba nie dziala tak myslem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Optimus
(Optimus)
Wiking
To się przeprowadźcie do normalnych miast, a nie, że potem płacz. Oslo to to samo co Warszawa, sami idioci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Oj chyba niechec do norweskich lekarzy wynika z brakow jezykowych i kompleksow.W domu po polsku przy cieplej wodeczce z ogoreczkiem lub Lyski z mlekiem gęby sie nie zamykaja a po norwesku cicho i niezrozumiale.Taka sama niechec zauważam w stosunku do norweskich fryzjerow, notabene bardzo dobrych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Monika Szykytymyryfyry
(Wilhelmina)
Wiking
Mieszkamy w Norwegii, doprowadzamy tu podatki, dlaczego wiec mamy jezdzic do Polski leczyc sie prywatnie?
Nie polecam norweskich lekarzy pochodzenia innego niz norweskie. Tacy lekarze to faktycznie skandal. Nie polecam rowniez polaka. Niestety mentalnosc przynosza ze soba.
Polecam norweskich lekarzy. Uwazam, ze ich powsciagliwosc w przepisuwaniu antybiotykow na bol gardla i lekkie przeziebienie za atut. Tutaj lekarz sprawdzi z czym ma do czynienia, czy to wirus czy bakteria. Na virusa nie ma rady, trzeba przebolec, samo minie. W Polsce natomiast jestesmy faszerowani antybiotykami, ktore niszcza caly przewod pokarmowy. Nawyklismy na takie traktowanie i tego oczekujemy, co nie oznacza, ze jest to dla naszego zdrowia dobre.
Szacunek dla pacjenta jest tutaj ogromny. To, ze za kazda wizyte sie placi, zapobiega hipochondrii.
Zgadzam sie rowniez z tym, ze poniekad wybor polskiego lekarza jest zwiazany z bariera jezykowa.
Popytajcie o dobrego lekarza wsrod znajomych, zadzwoncie do helfo i dokonajcie zmiany, z ktorej bedziecie zadowoleni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(witkur)
Wiking
Cześć ! nie ma co biadolić ,myślę że to i tak lepiej niż sposób leczenia opisany w Dobrym Wojaku Szwejku ,gdzie na wszystkie choroby i dolegliwości była zalecana lewatywa ,....o dziwo lazaret szybko opustoszał z powodu masowego ozdrowienia chorych ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
napisał:
Mieszkamy w Norwegii, doprowadzamy tu podatki, dlaczego wiec mamy jezdzic do Polski leczyc sie prywatnie?
Nie polecam norweskich lekarzy pochodzenia innego niz norweskie. Tacy lekarze to faktycznie skandal. Nie polecam rowniez polaka. Niestety mentalnosc przynosza ze soba.
Polecam norweskich lekarzy. Uwazam, ze ich powsciagliwosc w przepisuwaniu antybiotykow na bol gardla i lekkie przeziebienie za atut. Tutaj lekarz sprawdzi z czym ma do czynienia, czy to wirus czy bakteria. Na virusa nie ma rady, trzeba przebolec, samo minie. W Polsce natomiast jestesmy faszerowani antybiotykami, ktore niszcza caly przewod pokarmowy. Nawyklismy na takie traktowanie i tego oczekujemy, co nie oznacza, ze jest to dla naszego zdrowia dobre.
Szacunek dla pacjenta jest tutaj ogromny. To, ze za kazda wizyte sie placi, zapobiega hipochondrii.
Zgadzam sie rowniez z tym, ze poniekad wybor polskiego lekarza jest zwiazany z bariera jezykowa.
Popytajcie o dobrego lekarza wsrod znajomych, zadzwoncie do helfo i dokonajcie zmiany, z ktorej bedziecie zadowoleni.

Nareszcie jakis glos w dyskusji na poziomie.Viva Las Vegas!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
246 Postów

(DariuszWysocki)