Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2418 niezalogowanych)
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
bad harry napisał:
i tutaj hilton weszła w sedno sprawy czyli asymilacji , czyli nauczyć ich pić , pier....ić , życia nie żałować a odechce się im meczetów i bomb

No.
Wiesz Harry, cos takiego odczuwam w naszym podejsciu do ich kultury. To taki nasz wygodny sposob, na rozumienie czegos, czego nie rozumiemy - wyluzuj!!! zrelaksuj sie!!! napij sie!!! Osobiscie ich szanuje, ale czy chcialbym miec ich kolo swego domu?? NIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Benjamin Button)
Wiking
Hilton napisał:
Do Benjamina, bardzo cie prosze, nie zasypuj mi skrzynki mailowej, bo ja nie jestem głąbem i przeczytalam to co wkleiłes. Informuje cie iz z FRĄDĄ mialam juz do czynienia jakies 15 lat temu. A słyszałes o Narodowym Odrodzeniu Polski?? Jako młoda osoba pisalam tam artykuły. Czytałes ksiażke Adama Nikiela?
Teraz mam 34 lata i zmienił mi sie tok myslenia. Poza tym wywiad z frondy ma 4 lata..... nie siej zametu wsrod ludzi. Znam osobiscie muzułman dzis, w XXI wieku, widze jak sie "modlą" , jak palą paierosy i pija wódkę, jak imprezują.
Mam pytanie do "filozofów" w tym watku : ilu znacie muzułman osobiscie? Przeczytaliscie Koran? W ilu islamskich krajach byliscie?
Reszta jest milczeniem...

Domyslam sie Hilton ze jestes inteligentna osoba i dlatego dla przypomnienia przesylam Ci info mowiace o Bitwie pod Wiedniem Czyli inaczej mowiac Odsiecz Wiedenska
Zycze milej lektury
B.B.

www.zgapa.pl/zgapedia/Bitwa_pod_Wiedniem.html

Bitwa pod Wiedniem stoczona 12 września 1683 roku między wojskami polsko - austriacko - niemieckimi, pod dowództwem Jana III Sobieskiego, a armią turecką pod wodzą wezyra Kara Mustafy. Zakończyła się przegraną Turcji, która nie podniosła się już po tym uderzeniu i przestała stanowić zagrożenie dla ówczesnej Europy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
no tak , ja ich też nie chce ale jak twoja córka albo wnuczka przyprowadzi kiedyś takiego do domu to co , wyklniesz ją jak w tej komedii ( wyleciał mi tytuł z pamięci ) czy zaczniesz intifade ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to było do kowalskiego bo ktos wkleił extra post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
bad harry napisał:
no tak , ja ich też nie chce ale jak twoja córka albo wnuczka przyprowadzi kiedyś takiego do domu to co , wyklniesz ją jak w tej komedii ( wyleciał mi tytuł z pamięci ) czy zaczniesz intifade ?

Nie, nie, absolutnie nie robilbym awantury. Staralbym sie zrozumiec swojego dzieciaka w tym wyborze. Caly problem w tym tu watku polega jednak na czyms innym chyba: kiedy, w jaki sposob i na jaka skale moj ukochany ziec i jego rodzina zaczna wykorzystywac te tolerancje i kiedy moja tolerancja okaze sie jedynie naiwnoscia i glupota...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
no i w tym jest sedno sprawy czy to czarny , żółty czy zielony może lepiej nie wyskakiwać przed szereg bo przyjdzie nam może żyć z nim pod jednym dachem . komedia gotowa , dziadek rasista - wnuczki czekoladowe .
lepiej podzielić ich na dobrych i złych albo mieć nadzieje że szybko do nas nie dotrą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
bad harry napisał:
no i w tym jest sedno sprawy czy to czarny , żółty czy zielony może lepiej nie wyskakiwać przed szereg bo przyjdzie nam może żyć z nim pod jednym dachem . komedia gotowa , dziadek rasista - wnuczki czekoladowe .
lepiej podzielić ich na dobrych i złych albo mieć nadzieje że szybko do nas nie dotrą

Ty, Harry. Podyskutuj sobie z kims innym o kolorach, bo ja nie o kolorach gadam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to może nie wiesz że jedno z drugim się wiąże
tak się składa że białych musli to ze świeczką szukac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok