Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Ogrzewanie podlogowe - Norwegia

4 Posty

(zimowka)
Wiking
Mam pytanie o ogrzewanie podlogowe. Niewiele wiem w tym temacie, wiec prosze sie nie smiac...w mieszkaniu mam ogrzewanie podlogowe. Ale w salonie sa plytki, spelniaja swoja role, dziala wszystko super, ale wyglada to bardzo brzydko. Wiem, wiem...ale naprawde sa te plytki paskudne. Jest sens klasc na takich plytkach jakis dywan, czy to juz nie bedzie spelniac zadania. Dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
No i widzisz sama sobie odpowiedziałas , es - )) co zrobić na nudę w robocie ???- wejść na moja Norwegię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(zimowka)
Wiking
Wow...jestem pod wrazeniem...naprawde. Wybacz, jestem blondynka siedzaca w domu, maz haruje, a ja glupie pytania zadaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
zimowka napisał:
Wow...jestem pod wrazeniem...naprawde. Wybacz, jestem blondynka siedzaca w domu, maz haruje, a ja glupie pytania zadaje.

Jeśli podłoga jest jedynym ogrzewaniem w pomieszczeniu to kładąc dywan zrobisz "izolacje" i pomieszczenie będzie wolniej się nagrzewac. Jeśli masz czujnik temp. Wbudowany w podłogę to ustaw temp. Podłogi Poniżej 30st najlepiej, wtedy nie spalisz dywanu, odparzysz plytek czy instalacji. Jeśli jest czujnik powietrzny tylko to będzie podłoga grzać dopóki nie osiągnie powietrze temp. Jaka ustawiasz na termostcie, a w tym czasie dywan, płytki czy instalacja może się zdupcyć..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(zimowka)
Wiking
Joseph napisał:
zimowka napisał:

Jeśli podłoga jest jedynym ogrzewaniem w pomieszczeniu to kładąc dywan zrobisz "izolacje" i pomieszczenie będzie wolniej się nagrzewac. Jeśli masz czujnik temp. Wbudowany w podłogę to ustaw temp. Podłogi Poniżej 30st najlepiej, wtedy nie spalisz dywanu, odparzysz plytek czy instalacji. Jeśli jest czujnik powietrzny tylko to będzie podłoga grzać dopóki nie osiągnie powietrze temp. Jaka ustawiasz na termostcie, a w tym czasie dywan, płytki czy instalacja może się zdupcyć..

W kazdym pomieszczeniu jest co innego, w lazienkce jest wlacznik na %, w salonie na temperature, ale nie mam pojecia, czy wbudowany w podloge, czy na temperature powietrza, a w sypialni na 1,2,3 itd. Zostane wiec lepiej bez dywanu, bedzie bezpieczniej, choc brzydko. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
142 Posty

(artgregor)
Stały Bywalec
Zasada jest taka ze nad kablem ma być do 5 cm nawierzchni aby kabel spełniał swoje funkcje podejrzewam ze ten dywan nic nie zmieni in i tak nie będzie na 100.% powierzchni i niech ten dywan nie ma warstwy gumowej pod spodem
Wyślij chłopa na drugi etat i jaz sobie zmienić podłogę )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Karolina Zając
(KarolinaZajac)
Początkujący
Winyl tworzywo jak tworzywo, "szkodliwe" jak każde inne którego mamu w domu pełno , w celu podbicia bezpieczeństwa i pewności szukasz paneli bez ftalanów
Panele laminowane można znaleźć bardzo eleganckie i drogie więc nie wiem czemu tandetne.
Ceramika fakt może jest surowa ale do kuchni czy jadalni nie wiem co innego.
Jeśli zależy Wam na tym aby mieszkanie wyglądało dobrze, daję namiar na projektanta wnętrz z Małopolski:
marengo-architektura.com/
Może Wam pomóć zaprojektować je w ciekawy sposób.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok