Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

matka czy malpa - Norwegia

Czytali temat:
(562 niezalogowanych)
1 Post

(fullcasco)
Wiking
1 Post

(fullcasco)
Wiking
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Artykuły przeczytałam i zastanawiam się do którego z nich odnosisz tytuł wątku "matka czy malpa"?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
AniaRNorway napisał:
Artykuły przeczytałam i zastanawiam się do którego z nich odnosisz tytuł wątku "matka czy malpa"?

Do *ewolucja czy stworzenie* zapewne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
pierwsz to ona sama
drugi to polskie prawo
trzeci patrz pierwszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AniaRNorway)
Wiking
W pierwszym małpy nie widzę. Poza tym każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie. I nie twierdzę, że odbieranie ojcu prawa do widywania się z dziećmi jest w porządku. Wydaje mi się, że norweskie prawo pod tym względem jest troszkę lepiej sformuowane, a polskie wymaga dopracowania. W każdym razie, fajnie byłoby, gdyby, porównując Polskę i Norwegię, polscy ojcowie bardziej udzielali się w wychowywaniu dzieci, nie obarczając wszystkim matki, gdy rodzina jest pełna, a nie tylko upominali się o swoje prawa, gdy przed sądem trzeba się zmierzyć.
Żeby nie było, to sama coś o tym wiem. Mój mąż niespecjalnie wykazywał zainteresowanie synem, gdy byliśmy razem, za to gdy wytoczyłam mu sprawę rozwodową gotowy był na to, żeby dziecko mi odebrać!!! Ja walczyłam o to, aby mogół początkowo zabierać go co drugi weekend. Nie było między nami w tej kwestii porozumienia, bo on wyznawał zasadę: wszystko, albo nic. Na szczęście stał się "cud" i ciągle jesteśmy razem, a jakość naszych rodzinnych relacji uległa wielkiej przemianie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
, nie obarczając wszystkim matki, gdy rodzina jest pełna, a nie tylko upominali się o swoje prawa, gdy przed sądem trzeba się zmierzyć.??????????????????????????

dbaj o ten cud i nie pozwol go nikomu zabrac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Sethur napisał:
AniaRNorway napisał:

Do *ewolucja czy stworzenie* zapewne

to samo pomyslalem, gdy zobaczylem tytul tego tematu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok