Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(1180 niezalogowanych)
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Pewnie zostanie, co nasze gadanie na tym forum zmieni? Ja jestem tu bo wiedzialem ze tam rzeczywistosci nie zmienie. I staram sie czasem dziwnych realiach funkcjonowac, bo do australi sie nie wybieram. Za goraco
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Dla mnie polityka jest jedna wielka mistyfikacja, ja za ambicje politycznych liderow ginac nie zamierzam bo dla mnie najwazniejsze jest bezpieczenstwo mojej rodziny, i pewnie zaraz powiesz z czym to sie wiaze. Tak w tym chorym swiecie wlasnie z tyn
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Swiat ma szanse byc normalny, wtedy kiedy wszyscy zaczna normalnie myslec, ale nawet z postow na tym forum wynika ze jest to niemozliwe, bo idiotow nigdy nie zabraknie. Nie bierz tego do siebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
I pogodz sie z tym ze zyjesz w syfie i bedziesz w nim zyl, poki wiekszosc nie zrozumie ze ,, czlowiek to brzmi dumnie,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
adamkrysiak napisał:
I pogodz sie z tym ze zyjesz w syfie i bedziesz w nim zyl, poki wiekszosc nie zrozumie ze ,, czlowiek to brzmi dumnie,,
najpierw to niech oni zrozumieją drugą część wypowiedzi marszałka Polski i Naczelnika Państwa
a pierwszej części to ja też nie rozumiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
adamkrysiak napisał:
Rzadzi sie swoimi prawami, a prawa te ustalaja wielcy tego swiata i zadna wypowiedz twoja ani innych tych praw nie zmieni. Lepiej zrozumiec to szybciej niz pozniej zeby z siebie pseudopolityka idioty nie robic. Swiat rzadzi sie swoimi prawami i nikt tego nie zmieni. Bo to sa zelazne prawa. Prawa kaski

Po pierwsze masz te dziwna maniere, ze nie adresujesz swoich wypowiedzi do konkretnej osoby i nalezy twoim zdaniem z belkotu wylowic adresata. Wystarczy kogos zacytowac, a komunikacja bedzie prostsza.

Po drugie, twoja wiara w stereotyp, ze to kasa rzadzi swiatem, jest jak najbardziej naiwna, bo w przeciwnym wypadku wszelkie altruistyczne zachowania nie mogłyby miec miejsca.
Od przytrzymania komus drzwi do windy, przez finansowanie wycieczek biednym dzieciom az po miliardy z rozmaitych fundacji( przyklad Gatesa i jego zony)
Pojmujesz swiat zerojedynkowo, definiujesz zagrozenia, tam gdzie ich nie ma a najbardziej zalosne jest to, ze jestes przekonany o swojej racji i probujesz przekonac innych.

Jestes na dorobku, wiec moge przymknac oko. Mam jednak nadzieje, ze gdy juz zarobisz wieksze pieniadze, zrozumiesz w jakim bledzie byles. Pojęli to rowniez ludzie, ktorzy zarzadzaja miliardami. Problem w tym, ze osobnicy twojego pokroju nigdy nie uwierza, za karty na swiecie nie rozdaje sie przy zielonym stoliku. Wszedzie weszycie spiski, uklady. Tymczasem piekno tego swiata polega na tym, ze nawet przy ogromnej zlej woli, wiekszos dzialan jest nieprzemyslanych a ich implikacje nieprzewidywalne, dlatego pieniadze niczego nie zmienia. Ludzie w wiekszosci chca zyc w dobrostanie, choc na ich drodze staja panowie o przekonaniach Putina czy Hitlera.

Wierz w swoje bajki, masz do tego prawo, ale osoba myslaca dopuszcza pewien rodzaj sceptycyzmu,ktory charakteryzyje sie prostym pytaniem - Co jesli jestem w bledzie?

Warto zadac sobie takie pytanie nim zacznie sie brnac w droge bez powrotu.

Tymczasem wasze "powazne" spory o narodowosc, patriotyzm, kto jest lepszym(czytaj prawdziwszym) polakiem nudza mnie do tego stopnia, ze nie zamierzam strzepic jezyka, by przekonywac kogokolwiek.
Widocznie dobry polak ma byc nieprzejednany jak talib. Przesledzilem historie twoich postow i widze, ze "masz zawsze racje" Na szczescie megalomania nie jest zarazliwa.
Glupota bywa zabawna, ignorancja nie.

Sadze, ze lepiej ci wychodzi budowa nowego tarasu, czy co tam budujesz niz egzemplifikowanie wlasnych przekonan

Twoja racja moj spokoj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
adamkrysiak napisał:
Swiat ma szanse byc normalny, wtedy kiedy wszyscy zaczna normalnie myslec, ale nawet z postow na tym forum wynika ze jest to niemozliwe, bo idiotow nigdy nie zabraknie. Nie bierz tego do siebie

Proponuje, bys nastepnym razem zastanowil sie co chcesz napisac i zmiescil to w jednym poscie. Takie rodzenie( w bolach) niczym muzulmanska kobieta kolejnych postow, pozwala domniewywac, ze owa inercja spowodowana jest jakims rodzajem opoznienia myslowego.

Widze, ze za idiotow uwazasz raczej innych w mysl hasla - co zle to zawsze inni.
Natomiast twoje przekonanie, ze moglby wziac do siebie twoje zalosne aluzje o moim stanie umyslowym, utwierdzaja mnie jedynie w przekonaniu, ze mam do czynienia- by uzyc eufemizmu- z osobnikiem inteligentnym inaczej.

Istnieje cos takiego jak zwiazek przyczynowo skutkowy. Jezeli pojmiesz ten model, to zycie pokaze ci zupelnie nowe oblicze. Wtedy moze zrozumiesz, ze ograniczenie odpowiedzialnosci do wlasnej rodziny i ignorowanie tego co sie dzieje w okolicy, kraju, swiecie, w zaden sposob nie odsunie zagrozen, ktore sie pojawiaja.

Zreszta...do kogo ja to pisze Dosc spojrzec na ciebie, by wiedziec, ze nie zrozumiesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
Marszałek Piłsudski nie tylko z kurwami miał rację. Jak aktualne będą w "innym świecie". Jego słowa – chyba sam się nie spodziewał: "Polska, sami Polacy to twierdzili, nierządem stoi. Polska to jest prywata, Polska to jest zła wola. Polska to jest anarchia. I jeśliśmy po upadku mieli sympatię dla siebie, to nigdy nie mieliśmy szacunku dla siebie. Nie zaufanie, a niepewność wzbudzaliśmy i stąd chęć narzucania nam opiekunów, wyznaczonych dla narodu anarchii, niemocy, swawoli, dla narodu, który się do upadku doprowadził prywatą, nieznoszącą żadnej władzy" (Opis: 3 lipca 1923. Źródło: Przemówienie w Sali Malinowej hotelu Bristol, w: Wielkie mowy historii, t. 2, wyd. Polityka Spółdzielnia Pracy, Warszawa 2006).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Mnie to smieszy co ten dzieciak wkolko pisze o socjalizmie,na dodatek ameryka jest socjalisyczna od kiedy niby?przeciez to wzor kapitalistow,,,tfuu kanibalistow. Lepiej kup sobie karnet na Elixie,to nie bedziesz pisal dyrdymalow,i przy okazji te sadlo zrzucisz.Ten caly Korwin mial wielce na robic bigosu w Europarlamencie a jak zwykle uznali go za swira i zostal wysmiany,teraz jezdzi po PO bo to jego szkola,tylko gul mu skakal ze jak zmadrzeli to po uciekali z jego upr do PO,on zawsze otaczal sie cymbalami,zeby nie byli madrzejsi od niego bo wiadomo fotel prezesa by mu podebrali.Ja nie wiem czy prawiczkom ktos placi zeby niszczyli kraj?Wegry Orbana sprzedaly sie juz cale Rosji (budowa elektrowni za pozyczone pieniadze z rosji,ktora policzyla sobie 200% zwrotu pozyczki,exodus wegrow na zachod),prawiczki w norwegii wygraly,i juz sa ciecia przy nadgodzinach,pomysly prywatyzacji poczty,tudziez likwidacja drugiej klasy podatkowej,statusu pendlera itd.A tutaj juz na smiech nie ma miejsca.Prawica kiedys byla utozsamiana z klerem,arystokracja a dzis z tlustymi wieprzami w garniakach,kapeluszach ameryki i dolarami,az dziwie sie,ze ktos w ich bajki daje sie nabrac,platformersi tez kiedys obiecywali 19 % podatku a wyszlo jak zwykle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok