Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
iksiński igrek Aleksander Reis hubert kwiat J W ssss s Pawel Danek cysiek33 John Born Adamz Langhus marek.marek.marek Mizio ….. (16357 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Proletariusz jest poprostu stanem umyslu i oczywiscie stanem posiadania dobr materialnych. Nawet pracownik czesciowo fizyczny wyspecjalizowany np. heismontør (monter wind) lub oljebrønnarbeider (operator wiertla na platformie) moze nie byc proletariuszem i osiagnac stan kapitalisty. Podczas gdy proletariusz moze niezaleznie od dobr materialnych jakie otrzyma przypadkiem czy tez poprzez prace wszystkie zmarnowac. Kapitalista to czlowiek korzystajacy z posiadanych dobr materialnych aby je zwiekszyc i osiagnac z nich zysk chociazby poprzez spekulacje na gieldzie lub stworzenie wlasnej firmy.

Pozatym czy ja komus kiedykolwiek wmawialem ze jest niczym? Ja jedynie czasem wobec niektorych jednostek uzywam slowa proletariusz a najwidoczniej to te jedostki same czuja sie niczym jesli tak to odbieraja. Proletariusz nie oznacza "nihil". A co do stanu umyslu to niektore jednostki tym co pisza jedynie moga go potwierdzic lecz ja nadal mowie tylko o proletariuszach oraz stereotypach ich dotyczacych. Wiec jak widzisz niektorzy widocznie sami sie uswiadamiaja o tym czym/kim sa ja nic takiego nie mowie.

A co do twierdzenia o perfekcyjnosci to niewidzialem aby ktos tutaj obwieszczal sie perfekcyjnym. A co do chorob itp. to moze jasno przedstaw na jakiej podstawie i komu probujesz postawic diagnoze abys nie mowila ze ktos sobie cos dopowiada. Moze powinnas opatentowac twoj sposob na stawianie "zdalnych diagnoz".

Chlopie ty tworzysz nowe toerie spoleczne, socjologiczne i inne. Proletariusz to stan umyslu... Twoje podzialy juz sie zatarly, z racji postepu technologicznego dalej mamy trzy grupy spoleczne: intelektuariat, cognitariat i digitariat. Aspirujesz do bycia digitariuszem, choc na razie plasujesz sie pomiedzy pierwsza a druga grupa, taka mam hipoteze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
muszę i ja się zastanowić nad sobą bo czytając wasze wypowiedzi ,czuję się jakbym czytała wypowiedzi ćpunów a problem w tym taki,że nigdy nie słyszałam ćpuna hmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
EVIL napisał:
muszę i ja się zastanowić nad sobą bo czytając wasze wypowiedzi ,czuję się jakbym czytała wypowiedzi ćpunów a problem w tym taki,że nigdy nie słyszałam ćpuna hmmm

To nie sa wypowiedzi cpunow tylko ludzi, ktorzy maja troche szersze zainteresowania niz przecietny czlowiek. Nie rozumiesz, trudno...

www.mojanorwegia.pl/polacy_w_norwegii/se..._mojej_norwegii.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ludzie, dajcie sobie spokoj, bo to sie kiedys moze zle skonczyc. Facet najzwyczajniej w swiecie ma potezne kompleksy, od dziecinstwa byl mobowany, bez przyjaciol, kolegow, zero zycia towarzyskiego, zyje w swoim wyimaginowanym swiecie i marzy, zeby ktos wreszcie go zauwazyl, potraktowal powaznie i docenil..... oby z jego pogladami nie zamanifestowalo sie to w sposob drastyczny. U niego moze sie to objawic: a teraz mnie wszyscy zapamietacie !!! Taki kompleks Herostratosa....
W ten sposob potegujecie jego kompleksy i rozwijacie w nim Breivika !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Ewa St
(buu)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@Karol.Ky Proste proletariusz to prosty robotnik bedacy socjalista/komunista/bolszewikiem itp. Najlepszym przykladem byli "dzielni rewolucjonisci" swojego guru Lenina wszystkie ich czyny byly kwintesencja bycia proletariuszem. Ci ktorych okreslano proletariuszami w dawnym Rzymie to klase wyzej od tych ktorych mam na mysli.

Imperator1988 napisał:
@BiZi Proletariusze sa madrzy inaczej.

Imperator1988 napisał:
Podczas gdy proletariusz nabralo nowego znaczenia dzieki dobrodziejowi wszystkich proletariuszy ktory obecnie spoczywa w mauzoleum.... ciekawe kiedy proletariusze wybieraja sie na pielgrzymke podziekowac swojemu dobrodziejowi bo dzisiejsze socjalistyczne wypaczenia na swiecie ktore powstaly w XX wieku to wlasnie tego "Towarzysza" spoczywajacego w mauzoleum "zasluga".

Imperator1988 napisał:
Proletariusz jest poprostu stanem umyslu i oczywiscie stanem posiadania dobr materialnych. Nawet pracownik czesciowo fizyczny wyspecjalizowany np. heismontør (monter wind) lub oljebrønnarbeider (operator wiertla na platformie) moze nie byc proletariuszem i osiagnac stan kapitalisty. Podczas gdy proletariusz moze niezaleznie od dobr materialnych jakie otrzyma przypadkiem czy tez poprzez prace wszystkie zmarnowac. Kapitalista to czlowiek korzystajacy z posiadanych dobr materialnych aby je zwiekszyc i osiagnac z nich zysk chociazby poprzez spekulacje na gieldzie lub stworzenie wlasnej firmy.

No ładnie się produkujesz.

Życie prowadzę w rzeczywistości, nie na forum, i właśnie w życiu mam do czynienia z perfekcyjnymi grubasami. Mierzę ich niczym przedwojenni antropolodzy, podłączam do prądu, oceniam, a kto to dokładnie jest niestety nie powiem - tajemnica zawodowa i ustawa o ochronie danych osobowych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
@Makaryna
W sumie, lecz niech chlopak przystopuje, bo jeszcze go spotka "Damnatio memoriæ".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
EVIL napisał:

To nie sa wypowiedzi cpunow tylko ludzi, ktorzy maja troche szersze zainteresowania niz przecietny czlowiek. Nie rozumiesz, trudno...

te badania sa tak wiarygodne jak postacie na tym forum a w koło jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia,chociażby zwykły spacer ,marnujecie czas ,zamiast rzeczywiście nauczyć się języka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
buu napisał:
Imperator1988 napisał:
@Karol.Ky Proste proletariusz to prosty robotnik bedacy socjalista/komunista/bolszewikiem itp. Najlepszym przykladem byli "dzielni rewolucjonisci" swojego guru Lenina wszystkie ich czyny byly kwintesencja bycia proletariuszem. Ci ktorych okreslano proletariuszami w dawnym Rzymie to klase wyzej od tych ktorych mam na mysli.

Imperator1988 napisał:
@BiZi Proletariusze sa madrzy inaczej.

Imperator1988 napisał:
Podczas gdy proletariusz nabralo nowego znaczenia dzieki dobrodziejowi wszystkich proletariuszy ktory obecnie spoczywa w mauzoleum.... ciekawe kiedy proletariusze wybieraja sie na pielgrzymke podziekowac swojemu dobrodziejowi bo dzisiejsze socjalistyczne wypaczenia na swiecie ktore powstaly w XX wieku to wlasnie tego "Towarzysza" spoczywajacego w mauzoleum "zasluga".

Imperator1988 napisał:

No ładnie się produkujesz.

Życie prowadzę w rzeczywistości, nie na forum, i właśnie w życiu mam do czynienia z perfekcyjnymi grubasami. Mierzę ich niczym przedwojenni antropolodzy, podłączam do prądu, oceniam, a kto to dokładnie jest niestety nie powiem - tajemnica zawodowa i ustawa o ochronie danych osobowych.

buu jesteś tak inteligenta jak moja koleżanka ze szkoły ,kuła zeszyt od początku i za chiny nie powiedziała co jest napisane w środku, by do tego dojąc musiała znowu mówić od poczatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
EVIL napisał:
Karol.Ky napisał:
EVIL napisał:

te badania sa tak wiarygodne jak postacie na tym forum a w koło jest tyle fajnych rzeczy do zrobienia,chociażby zwykły spacer ,marnujecie czas ,zamiast rzeczywiście nauczyć się języka

O mnie sie nie martw, czasem mozna pomarnowac czas, jak ma sie za duzo zajec.

PS
Miedzy takim kujonem, a osoba, ktora duzo wie sa roznice.
Ha en fin dag.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
''Bu'' Po pierwsze nic nie stwierdzam, po drugie, ''ocenianiem zajmuje sie zwodowo'' Twoje słowa...Proszę cię, czytasz to co piszesz?

Andres, jestem bardzo ''Ogarnięta'', ale bardzo nie lubię ''sztuczności'' ''udawania'' i ''bibułkę przez bibułkę'' jak to się potocznie nazywa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok