Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
darek47 ... (9963 niezalogowanych)
1 Post

(Grzes203)
Wiking
retier1 napisał:
gabriel napisał:
retier1 napisał:
Pewnie dla tego że są bardziej zachłanni,czy też pazerni na kasę jak my
Polemizował bym na ten temat zachłanności...a zwłaszcza za wynajem całych domów przez niektórych "polaków"
Którzy następnie podnajmują je dalej bez wiedzy i zezwolenia właściciela...a wiem coś na ten temat z autopsji...i jeszcze dzisiaj po Trzech latach na upartego jestem w stanie wskazać trzy domy w okolicy OSLO Norweskiej policji gdzie Nasi gnieżdżą się jak szczury a przewody elektryczne są poszczepiane poza licznikiem głównym by mniej płacić za prąd ...
I NIC TO NIEMA WSPÓLNEGO z Norweskim właścicielem ...
BO całą kasę bierze obrotny polaczek a z właścicielem rozlicza się wg.zawartej umowy głównej...która nieraz jest dwa razy tańsza niż w rzeczywistości On otrzymuje od swoich ziomków...
Mało tego bezszczelnie kasuje jeszcze KAUCJĘ którą obraca jak mu się podoba....

Wytłumacz mi to człowieku bo czegoś nie rozumiem.
A mianowicie
Jak właśćciela chałupy nie może interesować co się w niej lub z nią dzieje?
Czy Ty byś pozwolił na coś takiego,bo ja napewno nie.

Gdzie tu sens i logika

Tutaj nie szuka się sensu i logiki tylko zarobku.
Może jestem tu zbyt krótko aby to zaobserwować, ale nie spotkałem się jeszcze z kontrolami przeprowadzanymi przez właściciela domu.
Jeżeli nie ma żadnych skarg na wynajmującego to nikt się nie interesuje, szczególnie jeśli wynajmujesz od firmy.
W poprzednim domu średnio raz na dwa miesiące odwiedzali nas strażacy gdyż alarm przeciwpożarowy włączał się bez przyczyny. Koszt 1500 za wizytę, właściciel prywatny głuchy na prośby o sprawdzenie systemu.
Teraz co jakiś czas Hafslund wyłącza nam prąd w mieszkaniu, mamy w kontrakcie że to firma płaci za elektryczność, telefony do osoby odpowiedzialnej za nasze mieszkanie nie dają żadnych rezultatów, ważne że płacimy regularnie i sąsiadom nie przeszkadzamy. Tyle z mojego doświadczenia odnośnie właścicieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...wlasciciel poprzedniego domu,w ktorym mieszkalem,sprzedal dom razem z mieszkancami (czyli rowniez ze mna)
w praktyce wygladalo to tak,ze 'zapomnial' powiedziec nowym lokatorom,ze poprzedni sie z niego jeszcze niewyprowadzili...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
retier1 napisał:
Pewnie dla tego że są bardziej zachłanni,czy też pazerni na kasę jak my

A więc wracamy do mojego stwierdzenia.
Pazerność na kasę.
I to jest dla mnie jedyny i wyłączny winowajca tych pożarów.
Mówiąc językiem wiary,jest to grzech zaniedbania. amen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
retier1 napisał:
I tu się mylisz saka.Właśnie przeżyte lata decydują o naszej opini,ale żeby to stwierdzić trza trochę pożyć.

zgodnie z taką logiką czterdziestoletni bubek, który odziedziczył fortunę i w życiu nie splamił się pracą albo trzydzielstopięcioletnia lalunia, która żywot przepędza na poprawianiu swojej urody, tylko dlatego, że piętnaście lat wcześniej wiedziała komu, za przeproszeniem, dupy dać mają więcej do powiedzenia na temat życia niż uzdolniona młodzież z rodzin patologicznych czy student, który nie załapał się na stypendium socjalne, bo dochód był za wysoki o parę złotych, a który to student zapieprza w podajni hamburgerów dla mas i międzyczasie uczęszcza na zajęcia.
i jedynie lata, które przeżyli wpływają na ich światopogląd.

ośmielę się z taką logiką nie zgodzić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:

gabriel napisał:.a jak już się tej szczęśliwości dorobią i już ...już będą cali ...hepii to okaże się ,że to już koniec... i co...? GÓWNO... !!!

Tak też bywa, tylko, że taki z tego wniosek, że od początku nie pasowali do siebie, albo za długo się nie widzieli i hormony wzięły górę.
Albo jeszcze gorszy wywód: po prostu się nie kochali prawdziwie. Prawdziwa miłość, jeśli ktoś w nią wierzy zwycięża wszystko. To oczywiście moje osobiste zdanie, nie reguła.

PROBLEM W TWOIM ROZUMOWANIU JEST TAKI .... ,
iż ja pod pojęciem jaki zacytowałem powyżej ...
miałem na myśli tylko i wyłącznie ŚMIERĆ ...!!! ŚMIERĆ...!!! ŚMIERĆ...!!! jednej z TYCH OSÓB i tylko tyle...i aż tyle oraz przede wszystkim TYLE...!!!

Miałem Tobie na ten post nie odpowiadać ...bo dla mnie od paru chwil nie istniejesz , zwłaszcza po ostatniej prywatnej wiadomości...w moja stronę ...
jednak teraz już wiem iż swoje doświadczenie w pomówieniach ...obłudzie ... i graniu głupa ..ZDOBYWAŁAŚ W ANGLII
a to dużo tłumaczy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
saka napisał:
retier1 napisał:
I tu się mylisz saka.Właśnie przeżyte lata decydują o naszej opini,ale żeby to stwierdzić trza trochę pożyć.

zgodnie z taką logiką czterdziestoletni bubek, który odziedziczył fortunę i w życiu nie splamił się pracą albo trzydzielstopięcioletnia lalunia, która żywot przepędza na poprawianiu swojej urody, tylko dlatego, że piętnaście lat wcześniej wiedziała komu, za przeproszeniem, dupy dać mają więcej do powiedzenia na temat życia niż uzdolniona młodzież z rodzin patologicznych czy student, który nie załapał się na stypendium socjalne, bo dochód był za wysoki o parę złotych, a który to student zapieprza w podajni hamburgerów dla mas i międzyczasie uczęszcza na zajęcia.

Saka,mówiłem o wyrabianiu sobie opini na bazie doświadczeń życiowych i jej zmienności z upływem tych że lat.
Czy tego nie widać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
właśnie nie widac. upierasz się, że lata to czy tamto. młodzi też dzierżą ciężki czasem bagaż. a niektórzy są bardziej dojrzali i doświadczeni niż ci "leciwi". taki jest mój punkt widzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
saka napisał:
właśnie nie widac. upierasz się, że lata to czy tamto. młodzi też dzierżą ciężki czasem bagaż. a niektórzy są bardziej dojrzali i doświadczeni niż ci "leciwi". taki jest mój punkt widzenia.

Jak wcześniej powiedzialem,pożyjesz jeszcze trochę i nie raz zmienisz zdanie,
i oby nie boleśnie jak to co niektórzy zyczą.
I nie widzę sensu dalej to ciągnąć,gdyż nie znajdziemy wspólnego zdania.
Pijany z trzeźwym,czy głodny z sytym nigdy wspólnego języka nie znajdą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
saka napisał:
retier1 napisał:

Saka masz rację . Młodzież myśli i ma najlepsze pomysły. Problem w realizacji z różnych powodów przede wszystkim z kasą.
Życzę Ci wszystkiego dobrego, bo masz jak to się mówi łeb na karku. I nie słuchaj zramolałych tetryków co przyjechali do No zarobić na spłatę swoich długów hipotetycznych tylko patrz w przyszłość ze swojego punktu widzenia bo moim zdaniem jest jak najbardziej prawidłowy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Dzięki asia68.
Żyj długo i szczęśliwie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok