Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3670 niezalogowanych)
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Nad obojczykiem jest fajnie,hehe.Spróbuj boczek scisnąć ...hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michal Gruszczynski
(Rugbyplayer)
Wiking
wiesz...jakby to to miało chociaż więcej niż 17 lat to bym się dużo nie zastanawiał nad wyjeb*niem jednemu czy drugiemu...gaz pieprzowy to też chyba trochę zbyt hadcorowo...dzisiaj już miałem nadzieję, że trochę więcej jaj pokażą, bo jakiś nowy się pojawił i nawet dziarsko się prezentował, ale też palił podeszwy jak tylko wyszedłem zza domu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Rugbyplayer napisał:
Witajcie!!!

Niedawno kupiliśmy dom w Norge i przez chwilę był spokój, ale...od jakiegoś czasu /a zasadzie co jakiś czas/ okoliczne gnoje nam ''dokuczają''...dokuczanie to ogranicza się do małych prób dewastacyjnych, ale wqrw*#jące jest to strasznie...jak słyszę, że coś kombinują to wychodzę, ale wtedy odpalają wrotki i dość szybko się zwijają...myślałem sobie, żeby takiego gnoja złapać, ale...no właśnie ''co wtedy???''...zaprowadzić do rodziców...dzwonić na politi...wypłacić parę razów na otrzeźwienie...sam nie wiem...
Mieliście może podobne przejścia??? Jeśli tak to jak sobie z nimi poradziliście???

Pozdrawiam!!!

Za malo informacji, zeby cos poradzic....
Jezeli sa to osobniki 5-10 lat i zjezdzaja sobie akurat na saneczkach, albo zdewastowali twojego ulubionego balwana, to niewiele mozesz zrobic, no ewentualnie powiedziec "hei" i sie usmiechnac....

Jezeli natomiast sa to osobniki 15-16 lat i znalezli sobie w twoim ogrodku miejsce na wypicie puszki piwa w 4-ch, to tez mozesz powiedziec im "hei" i poinformowac, ze w tym wieku nie maja prawa spozywac alkoholu, bo to jest zabronione.
W obu przypadkach nie nalezy podnosic glosu, wymachywac rekoma, kijem, tasakiem czy co tam masz pod reka. Najprostsza rzecza jest po prostu z nimi porozmawiac i poinformowac co ci sie w tym niepodoba, wysluchac jaki punkt widzenia oni maja na sprawe i wynegocjowac kompromis.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Ze 20scia lat temu,hehe,jak nachodzili nas znajomi,których powiedzmy nie zapraszałem-to wylewałem na nich kwaśne mleko z balkonu...że niby tak niechcąco.Kupa śmiechu przy tym była...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
4altee napisał:
Ze 20scia lat temu,hehe,jak nachodzili nas znajomi,których powiedzmy nie zapraszałem-to wylewałem na nich kwaśne mleko z balkonu...że niby tak niechcąco.Kupa śmiechu przy tym była...

No tak, widze juz, ze szykujecie odpowiedz troglodyty.....
Przygotuj sie na duze problemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michal Gruszczynski
(Rugbyplayer)
Wiking
wiem, że to dzieciaki z okolicy, ale nie wiem czyje więc z gadką z rodzicami też raczej lipa...przynajmniej póki się nie rozeznam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Rugbyplayer napisał:
wiem, że to dzieciaki z okolicy, ale nie wiem czyje więc z gadką z rodzicami też raczej lipa...przynajmniej póki się nie rozeznam...

Ja mialam na uwadze rozmowe z tymi nastolatkami, a nie ich rodzicami.
To moze wiecej pomoc niz rozmowa z rodzicami. Tutaj mlodziez jest przyzwyczajona do partnerstwa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rugbyplayer napisał: okoliczne gnoje nam ''dokuczają''...dokuczanie to ogranicza się do małych prób dewastacyjnych, ale wqrw*#jące jest to strasznie...jak słyszę, że coś kombinują to wychodzę, ale wtedy odpalają wrotki i dość szybko się zwijają...myślałem sobie, żeby takiego gnoja złapać, ale...no właśnie ''co wtedy???''...zaprowadzić do rodziców...dzwonić na politi...wypłacić parę razów na otrzeźwienie...sam nie wiem...
Mieliście może podobne przejścia??? Jeśli tak to jak sobie z nimi poradziliście???
Pozdrawiam!!!

WIESZ ... Moim zdaniem , to tym GNOJEM ... to jesteś akurat ty ... !!! .

---
Nie podałeś przyczyny , pierwszej "rozróby " przez Młodych ... niemniej można domniemywać iż pewnie to ty sam byłeś przyczynkiem do takiego Ich zachowania , a następnie POOOSZŁO ...
---
Spróbuj któregoś z Nich DOTKNĄĆ ... a cała społeczność , stanie przeciwko wam jako emigrantom i to na dodatek Polskim .
---
Sam się zastanów spokojnie i od początku przeanalizuj własne zachowanie , albo żony .
---
Nie ma skutku od przyczyny ...!
---
Tu jest Inny Klimat ...społeczny a ty stosujesz praktyki prosto z Polski , WIELKI PŁOT DRUT KOLCZASTY i ze trzy Wilczury na łańcuchu dookoła domu ...!
---
Jeszcze słuchasz głupiego pakera który ciebie podpuszcza ...
Będziesz tak dalej pajacował , to doprowadzisz do tego iż będziesz zmuszony sprzedać chałupę , za psie pieniądze a i tak będzie kłopot ze zbyciem Nieruchomości ...! .
---
... NIE TĘDY DROGA ... !!! .
---
Jeżeli myślisz iż tego co z wami młodzi wyprawiają NIKT ze starszych nie widzi to jesteś w błędzie ... , wszyscy tylko czekają na drastyczne poczynania z twojej strony ... !
---
Moim zdaniem Powinieneś dać ... WICI ... iż organizujesz przyjęcie SĄSIEDZKIE ...GRILL ... dla bliższych i dalszych sąsiadów z osiedla ... razem z dziećmi ...
Tak na Luzie ... bez pretensji ... Czysta Integracja i Nic ponadto ...
---
Takie zachowanie naprawdę pomaga szybko rozładować powstałe napięcia ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
ta i jeszcze pomaluj im chaty za free
moim zdaniem masz dwa wyjścia
- pogadaj z ich starymi ,lub
- zgłos na politi zgłoszenie o nękanie
na bank pomoże
ps. z kamerką nie głupi pomysł,miałem problem z autem ,ktoś rysował (nie tylko mój),zainstalowałem kamerkę,nagrałem szczyli,starym nóżki wygieły się od kosztów,już mineły 2 lata i cały czas mamy spokój
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michal Gruszczynski
(Rugbyplayer)
Wiking
gabriel napisał:
Rugbyplayer napisał: okoliczne gnoje nam ''dokuczają''...dokuczanie to ogranicza się do małych prób dewastacyjnych, ale wqrw*#jące jest to strasznie...jak słyszę, że coś kombinują to wychodzę, ale wtedy odpalają wrotki i dość szybko się zwijają...myślałem sobie, żeby takiego gnoja złapać, ale...no właśnie ''co wtedy???''...zaprowadzić do rodziców...dzwonić na politi...wypłacić parę razów na otrzeźwienie...sam nie wiem...
Pozdrawiam!!!

WIESZ ... Moim zdaniem , to tym GNOJEM ... to jesteś akurat ty ... !!! .

---
Nie podałeś przyczyny , pierwszej "rozróby " przez Młodych ... niemniej można domniemywać iż pewnie to ty sam byłeś przyczynkiem do takiego Ich zachowania , a następnie POOOSZŁO ...
---
Spróbuj któregoś z Nich DOTKNĄĆ ... a cała społeczność , stanie przeciwko wam jako emigrantom i to na dodatek Polskim .
---
Sam się zastanów spokojnie i od początku przeanalizuj własne zachowanie , albo żony .
---
Nie ma skutku od przyczyny ...!
---
Tu jest Inny Klimat ...społeczny a ty stosujesz praktyki prosto z Polski , WIELKI PŁOT DRUT KOLCZASTY i ze trzy Wilczury na łańcuchu dookoła domu ...!
---
Jeszcze słuchasz głupiego pakera który ciebie podpuszcza ...
Będziesz tak dalej pajacował , to doprowadzisz do tego iż będziesz zmuszony sprzedać chałupę , za psie pieniądze a i tak będzie kłopot ze zbyciem Nieruchomości ...! .
---
... NIE TĘDY DROGA ... !!! .
---
Jeżeli myślisz iż tego co z wami młodzi wyprawiają NIKT ze starszych nie widzi to jesteś w błędzie ... , wszyscy tylko czekają na drastyczne poczynania z twojej strony ... !
---
Moim zdaniem Powinieneś dać ... WICI ... iż organizujesz przyjęcie SĄSIEDZKIE ...GRILL ... dla bliższych i dalszych sąsiadów z osiedla ... razem z dziećmi ...
Tak na Luzie ... bez pretensji ... Czysta Integracja i Nic ponadto ...
---
Takie zachowanie naprawdę pomaga szybko rozładować powstałe napięcia ...

Czy Ty się człowieku ogólnie dobrze czujesz??? Wiem, że każdy mierzy ludzi swoją miarą, ale nie wiem czy wpadłeś na to, że mogłem nie prowokować takich zachowań...jedyną rzeczą jaką zrobiliśmy to kupiliśmy dom...WIĘC MOŻE ZASTANÓW SIĘ ZANIM NASTĘPNYM RAZEM NA KOGOŚ NASKOCZYSZ...nie znasz mnie...nie znasz tematu, ale już od razu wiesz, że wina leży po mojej stronie, a nie cudnej norweskiej latorośli...Czemu nazywam ich GNOJAMI??? A jak inaczej można nazwać szczyli, którzy wyrywają mi żywopłot, niszczą skrzynkę i gadają pierdoły typu ''wracaj do Polski'' do mojej żony...Zapewne powinienem nazwać ich WSPANIAŁYMI DZIECIAKAMI Z SĄSIEDZTWA...yyyyyy...no nie...A tak w ogóle to genialny pomysł masz z włażeniem całej okolicznej społeczności w zad...ale raczej nic z tego nie będzie...Stosunki sąsiedzkie mamy jak najbardziej normalne...ze wszystkimi normalnie gadamy...a wszystkie ekscesy mają miejsce w nocy...z drugiej strony nie wiem czemu wpadłeś na to, że starsi Norwegowie o wszystkim wiedzą i nikt nie reaguje...jawne dopuszczanie do dyskryminowania przez dzieci jakoś mi do nich nie pasuje...no ale pewnie i tak napiszesz, że nie mam racji, bo przecież wiesz wszystko najlepiej...Zastanawia mnie tylko czy ujemna ocena Twoich postów wynika z tego, że jesteś forumowym trollem czy może po prostu lubisz obrażać ludzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok