Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3672 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Rugbyplayer napisał:- Czy Ty się człowieku ogólnie dobrze czujesz???
Wiem, że każdy mierzy ludzi swoją miarą, ale nie wiem czy wpadłeś na to, że mogłem nie prowokować takich zachowań...jedyną rzeczą jaką zrobiliśmy to kupiliśmy dom...
- WIĘC MOŻE ZASTANÓW SIĘ ZANIM NASTĘPNYM RAZEM NA KOGOŚ NASKOCZYSZ...nie znasz mnie...nie znasz tematu, ale już od razu wiesz, że wina leży po mojej stronie, a nie cudnej norweskiej latorośli...
- Czemu nazywam ich GNOJAMI???
- A jak inaczej można nazwać szczyli, którzy wyrywają mi żywopłot, niszczą skrzynkę i gadają pierdoły typu ''wracaj do Polski'' do mojej żony...
-Zapewne powinienem nazwać ich WSPANIAŁYMI DZIECIAKAMI Z SĄSIEDZTWA...yyyyyy...no nie...
- A tak w ogóle to genialny pomysł masz z włażeniem całej okolicznej społeczności w zad...ale raczej nic z tego nie będzie...
- Stosunki sąsiedzkie mamy jak najbardziej normalne...ze wszystkimi normalnie gadamy...
- a wszystkie ekscesy mają miejsce w nocy...
- z drugiej strony nie wiem czemu wpadłeś na to, że starsi Norwegowie o wszystkim wiedzą i nikt nie reaguje...jawne dopuszczanie do dyskryminowania przez dzieci jakoś mi do nich nie pasuje...
- no ale pewnie i tak napiszesz, że nie mam racji, bo przecież wiesz wszystko najlepiej...
-Zastanawia mnie tylko czy ujemna ocena Twoich postów wynika z tego, że jesteś forumowym trollem czy może po prostu lubisz obrażać ludzi...

---
I co na takie dictum rzec ... ?
---
Może tylko to , że Poczekam tak z pół roku i zobaczę co wtedy znowu Napiszesz ? .
A na razie Pozdrawiam
ŚWIĄTECZNIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
tom waski
(sopel)
Wiking
Witam
Dołączam się do tematu tez mam podobny problem, mi rzucali w dom jajkami i wrzucali śmieci do skrzynki.
Założyłem kłódkę na skrzynkę próbowali ja wyrwac ale nie udało im się czasem tylko oklejają ja taśma i przez jakiś czas jest już spokój
Jak to wróci zgłaszam sprawę na policje oraz zastanawiam się nad kamerami, może jak ich nakryje to koszt kamer pokryją rodzice wraz z malowaniem chaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
marta agata
(martaagata)
Nowicjusz
a ja mam problem z sasiadami w bloku.jakiejs osobie bardzo przeszkadzalo kiedy zostawialam wozek pod skrzynkami na listy na dole.dodam ze nie utrudniala dostepu do skrzynek.wystawiali ten wozek na deszcz na zewnatrz zrzucali ze schodow w dol do piwnicy az w koncu pocieli mi nozem caly uchwyt do prowadzenia.teraz musze wnosic wozek z dzieckiem na drugie pietro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
GBREL,,zycze Ci,by obrzucali Twoja chate jajakami,pomalowali sprayem drzwi,powybijali okna,za wentylator w aucie wlali zbuka,zwyzywali Twoja stara,czy to w PL czy gdzie indziej.Zobaczymy czy wyjdzie z Ciebie Facet.A te uwagi to wsadz sobie w dupe misiu.Ze sportowym pozdrowieniem...wez spierdalaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
4altee napisał:
GBREL,,zycze Ci,by obrzucali Twoja chate jajakami,pomalowali sprayem drzwi,powybijali okna,za wentylator w aucie wlali zbuka,zwyzywali Twoja stara,czy to w PL czy gdzie indziej.Zobaczymy czy wyjdzie z Ciebie Facet.A te uwagi to wsadz sobie w dupe misiu.Ze sportowym pozdrowieniem...wez spierdalaj
Mieszkałem 6,5 roku na małym Osiedlu Norweskim i ani razu Nikt Mi żadnej Krzywdy nie zrobił , w takim stylu jaki opisałeś .
A wręcz odwrotnie , jak azylanci ... podpieprzyli na osiedlu 6 rowerów - w tym i Mój , to Norgi sami przytaszczyli Mi pod drzwi rower odzyskany przez Policję .
---
Jednak , Ja Osobiście , brałem czynny udział w Życiu Tej Małej Społeczności .
Jak było zaproszenie na Imprezę Osiedlową , to nie wyrzucałem do kosza , tylko szedłem i UCZESTNICZYŁEM ...! .
Jak był zorganizowany ... "czyn społeczny" na rzecz Osiedla to też się zgłosiłem i grabiłem z Innymi trawniki ... .
---
Było roczne rozliczenie z działalności Rady Osiedla , też się zjawiłem ...
---
Dzieciaki Małe i Duże ... śmigały z koszykami na łakocie , to też obdarowywałem jak zapukali ...
---
Były Porządki w Otwartym przedszkolu , to również naprawiałem płoty z Innymi Norgami ...
---
Nawet teraz , jak Tam już nie mieszkam , a przyjeżdżam jedynie po pocztę , to każdy skinie głową i się z uśmiechem przywita ...
---
TYLKO TO TRZEBA CHCIEĆ ... WYJŚĆ DO LUDZI ... I BYĆ NA KAŻDYM KROKU UPRZEJMYM , nawet z Ironicznym uśmiechem i własnymi Myślami na niektóre zaobserwowane "anomalia" tak różne w zestawieniu z Naszymi Polskimi Obyczajami ...
Również ze sportowym ...

Świątecznym Pozdrowieniem .
---
Weź skocz kroczem na poręczę , tak by jaja w torbie spuchły i zaczerwieniły się jak Pisanki w koszyku ze Święconką... ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
martaagata napisał:
a ja mam problem z sasiadami w bloku.jakiejs osobie bardzo przeszkadzalo kiedy zostawialam wozek pod skrzynkami na listy na dole.dodam ze nie utrudniala dostepu do skrzynek.wystawiali ten wozek na deszcz na zewnatrz zrzucali ze schodow w dol do piwnicy az w koncu pocieli mi nozem caly uchwyt do prowadzenia.teraz musze wnosic wozek z dzieckiem na drugie pietro.

Takie wlasnie sa nory,a niektorzy Polacy by im po palcu do d....y weszli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
gabriel napisał:
4altee napisał:
Mieszkałem 6,5 roku na małym Osiedlu Norweskim i ani razu Nikt Mi żadnej Krzywdy nie zrobił , w takim stylu jaki opisałeś .
A wręcz odwrotnie , jak azylanci ... podpieprzyli na osiedlu 6 rowerów - w tym i Mój , to Norgi sami przytaszczyli Mi pod drzwi rower odzyskany przez Policję .
---
Jednak , Ja Osobiście , brałem czynny udział w Życiu Tej Małej Społeczności .
Jak było zaproszenie na Imprezę Osiedlową , to nie wyrzucałem do kosza , tylko szedłem i UCZESTNICZYŁEM ...! .
Jak był zorganizowany ... "czyn społeczny" na rzecz Osiedla to też się zgłosiłem i grabiłem z Innymi trawniki ... .
---
Było roczne rozliczenie z działalności Rady Osiedla , też się zjawiłem ...
---
Dzieciaki Małe i Duże ... śmigały z koszykami na łakocie , to też obdarowywałem jak zapukali ...
---
Były Porządki w Otwartym przedszkolu , to również naprawiałem płoty z Innymi Norgami ...
---
Nawet teraz , jak Tam już nie mieszkam , a przyjeżdżam jedynie po pocztę , to każdy skinie głową i się z uśmiechem przywita ...
---
TYLKO TO TRZEBA CHCIEĆ ... WYJŚĆ DO LUDZI ... I BYĆ NA KAŻDYM KROKU UPRZEJMYM , nawet z Ironicznym uśmiechem i własnymi Myślami na niektóre zaobserwowane "anomalia" tak różne w zestawieniu z Naszymi Polskimi Obyczajami ...
Również ze sportowym ...

Świątecznym Pozdrowieniem .
---
Weź skocz kroczem na poręczę , tak by jaja w torbie spuchły i zaczerwieniły się jak Pisanki w koszyku ze Święconką... ! .
Bądż uprzejmy,ponieważ przeczysz samemu sobie.Ten post napisałeś,dziwne lecz bardziej jak by odniósł się do mnie,hehe.Mamy się policytować kto wiecej dobrych rzeczy zrobił w życiu??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
4altee napisał:Bądż uprzejmy,ponieważ przeczysz samemu sobie.Ten post napisałeś,dziwne lecz bardziej jak by odniósł się do mnie,hehe.Mamy się policytować kto wiecej dobrych rzeczy zrobił w życiu??
Tępy i zadufany w sobie pakerek jesteś i tyle .
---

Nie pisałem tego by się licytować , a jedynie by uzmysłowić co niektórym POLSKIM GBUROM , że są na Obcej Ziemi i w Obcym Kraju i nie robią żadnej Łaski , że się dostosują do panujących lokalnych POZYTYWNYCH obyczajów ...
---
Ciekawe jest , że łatwiej Nam do Siły , Mordobicia , Bluzgów ...!
---
A prawie wcale , do Bezinteresownego Uśmiechu , oraz normalnego współtworzenia Małych Ojczyzn ...! .
---
Przecież to nie Norg przyjechał do Polski i kupił chałupinę ...
---
TYLKO ... to ... JA ... TY ... ON ... jesteśmy u Nich , na ICH ŁASCE i NIEŁASCE ... .
To Oni dali przyzwolenie na pracę i na Osiedlenie , a niektórzy z Nas Robią głupią minę , tak jakby to się Im z racji Polskości ... Należało odgórnie ...!
---
Wszędzie Szyderstwo i Kpina w Żywe Oczy ...
, a następnie zdziwka , JAK TO ... to Ja kupiłem od skalniaka , a On Mi kłody pod Nogi ...!!! .
---
Naprawdę nie tędy droga ... , to ma naprawdę , bardzo krótkie Nogi pod każdym względem .
---

Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
martaagata napisał:

U mnie w bloku byl tez taki przypadek. Wozek stal i mowiac prawde mozna bylo dostac sie do skrzynek, ale blokowal droge ewakuacyjna. Poza tym jest miejsce wydzielone na wozki. Mieszkancy zostali powiadomieni, zeby usunac przedmioty z przejscia. Kartka wisiala jakis miesiac, a wozek stal, az w pewnym momencie dozorca go po prostu usunal raz a dobrze.

Ja sie nie dziwie irytacji norwegow. Polacy maja w zwyczaja olewania innych ( czyt. brak kultury) i im zupelnie nie przeszkadza, ze utrudniaja zycie innym mieszkancom. Ja mialam dluzszy czas problemy z parkowanymi polskimi samochodami przy moim wyjezdzie z garazu. Dopiero ich wywozka i solidna oplata ich tego oduczyla. Tego typu uciazliwosc jest tez we wspolnej pralni, gdzie "odhacza" sie dzien i godzine prania. Kiedy przychodze o okreslonej porze, to okazuje sie ze jakis aliens ma wszelkie reguly gleboko w d... dopiero wywalenie jego prania skutkuje !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
świniarni inaczej jak batem, pięścią, albo chociaż wysoką grzywną się nie przekona
już tak ma z dziada pradziada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok