Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3669 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
świniarni inaczej jak batem, pięścią, albo chociaż wysoką grzywną się nie przekona
już tak ma z dziada pradziada

Jakie te norki dobre albo zle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
2013 napisał:
jasta102 napisał:
świniarni inaczej jak batem, pięścią, albo chociaż wysoką grzywną się nie przekona

o polkach
a nie norkach mowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michal Gruszczynski
(Rugbyplayer)
Wiking
Widzę, że z tematu ''Co zrobić?'' powoli robi się temat ''Ponarzekajmy na Polaków i pokłóćmy się trochę''...coż, w sumie nie ma co się dziwić, bo na żadnym forum takich sytuacji się nie uniknie...

Gabriel z tą łaską i niełaską to Cię grubo poniosło...ja nie robię łaski im, że tu jestem, ale oni też nie mają nic do pozwalania...jeśli mam być szczery to oni mnie tu z PL ściągnęli po dwóch latach od złożenia cv...brak uzdolnionych pracowników mojej specjalizacji...

Fakt faktem zawsze się jakaś pała trafi, co nawet Cię nie znając chce Ci uprzykrzyć życie tylko ze względu na to, że jesteś ''obcy''...

Piszecie, że trzeba pozytywnie itd...jestem pozytywny...w sumie cały czas mam banana przyklejonego do paszczy...już mi się to utrwaliło i jak jadę do PL to się ludzie na mnie patrzą na ulicy jak na czuba, że się do nich uśmiecham...

Ale muszę przyznać, że w porównaniu do niektórych opisywanych przez Was sytuacji to wcale nie mam tak źle...jednak to męczy psychicznie, zwłaszcza że konkretnego powodu wrogości brak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
gabriel napisał:
...
---
TYLKO TO TRZEBA CHCIEĆ ... WYJŚĆ DO LUDZI ... I BYĆ NA KAŻDYM KROKU UPRZEJMYM ,

Te...fjoletowy....rozdwojenie jazni masz czy tez swoj nadmar dobrodusznosci i poprawnej postawy spolecznej odreagowujesz pozniej na tym forum/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Michal Gruszczynski
(Rugbyplayer)
Wiking
Vivid napisał:
gabriel napisał:
...
---
TYLKO TO TRZEBA CHCIEĆ ... WYJŚĆ DO LUDZI ... I BYĆ NA KAŻDYM KROKU UPRZEJMYM ,

Te...fjoletowy....rozdwojenie jazni masz czy tez swoj nadmar dobrodusznosci i poprawnej postawy spolecznej odreagowujesz pozniej na tym forum/

Trafnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
2013 napisał:
jasta102 napisał:

o polkach
a nie norkach mowa

raczej o norkach...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
marta agata
(martaagata)
Nowicjusz
Makaryna napisał:
martaagata napisał:
a ja mam problem z sasiadami w bloku.jakiejs osobie bardzo przeszkadzalo kiedy zostawialam wozek pod skrzynkami na listy na dole.dodam ze nie utrudniala dostepu do skrzynek.wystawiali ten wozek na deszcz na zewnatrz zrzucali ze schodow w dol do piwnicy az w koncu pocieli mi nozem caly uchwyt do prowadzenia.teraz musze wnosic wozek z dzieckiem na drugie pietro.

U mnie w bloku byl tez taki przypadek. Wozek stal i mowiac prawde mozna bylo dostac sie do skrzynek, ale blokowal droge ewakuacyjna. Poza tym jest miejsce wydzielone na wozki. Mieszkancy zostali powiadomieni, zeby usunac przedmioty z przejscia. Kartka wisiala jakis miesiac, a wozek stal, az w pewnym momencie dozorca go po prostu usunal raz a dobrze.

Ja sie nie dziwie irytacji norwegow. Polacy maja w zwyczaja olewania innych ( czyt. brak kultury) i im zupelnie nie przeszkadza, ze utrudniaja zycie innym mieszkancom. Ja mialam dluzszy czas problemy z parkowanymi polskimi samochodami przy moim wyjezdzie z garazu. Dopiero ich wywozka i solidna oplata ich tego oduczyla. Tego typu uciazliwosc jest tez we wspolnej pralni, gdzie "odhacza" sie dzien i godzine prania. Kiedy przychodze o okreslonej porze, to okazuje sie ze jakis aliens ma wszelkie reguly gleboko w d... dopiero wywalenie jego prania skutkuje !!!

uwierz mi ze nie blokowalam tym wozkiem ani przejscia ani skrzynek ani zadnego wyjscia ewakuacyjnego wiecej zapytalam wprost wszystkim sasiadow czy im przeszkadza i oczywiscie nikt nie widzial problemu co wiecej okazywali zrozumienie ze przeciez to trudno tak dziecko z wozkiem wnosic i znosic kilka razy dziennie....a robil ktos swoje.w moim bloku nie ma miejsca wyznaczonego na wozki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
GBRL /Tępy i zadufany w sobie pakerek jesteś i tyle ./ NOOOOO,a wszystko wokół mnie się samo robi,kochają mnie,jestem idolem .Za to Ty jesteś ciasteczkową wróżką,alfą i omegą.Podobno będziesz występował w quizie JEDEN Z dziesięciu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
martaagata napisał:
Makaryna napisał:
martaagata napisał:
a ja mam problem z sasiadami w bloku.jakiejs osobie bardzo przeszkadzalo kiedy zostawialam wozek pod skrzynkami na listy na dole.dodam ze nie utrudniala dostepu do skrzynek.wystawiali ten wozek na deszcz na zewnatrz zrzucali ze schodow w dol do piwnicy az w koncu pocieli mi nozem caly uchwyt do prowadzenia.teraz musze wnosic wozek z dzieckiem na drugie pietro.

U mnie w bloku byl tez taki przypadek. Wozek stal i mowiac prawde mozna bylo dostac sie do skrzynek, ale blokowal droge ewakuacyjna. Poza tym jest miejsce wydzielone na wozki. Mieszkancy zostali powiadomieni, zeby usunac przedmioty z przejscia. Kartka wisiala jakis miesiac, a wozek stal, az w pewnym momencie dozorca go po prostu usunal raz a dobrze.

Ja sie nie dziwie irytacji norwegow. Polacy maja w zwyczaja olewania innych ( czyt. brak kultury) i im zupelnie nie przeszkadza, ze utrudniaja zycie innym mieszkancom. Ja mialam dluzszy czas problemy z parkowanymi polskimi samochodami przy moim wyjezdzie z garazu. Dopiero ich wywozka i solidna oplata ich tego oduczyla. Tego typu uciazliwosc jest tez we wspolnej pralni, gdzie "odhacza" sie dzien i godzine prania. Kiedy przychodze o okreslonej porze, to okazuje sie ze jakis aliens ma wszelkie reguly gleboko w d... dopiero wywalenie jego prania skutkuje !!!

uwierz mi ze nie blokowalam tym wozkiem ani przejscia ani skrzynek ani zadnego wyjscia ewakuacyjnego wiecej zapytalam wprost wszystkim sasiadow czy im przeszkadza i oczywiscie nikt nie widzial problemu co wiecej okazywali zrozumienie ze przeciez to trudno tak dziecko z wozkiem wnosic i znosic kilka razy dziennie....a robil ktos swoje.w moim bloku nie ma miejsca wyznaczonego na wozki.

czegoś nie rozumiesz
niestety jak zdecydowana większość polactwa
zapamiętaj sobie światowe standardy
coś co nie jest twoje, to tego nigdy nie używaj i nie zajmuj

aaa
i tak nie pojmiesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Vivid napisał:Te...fjoletowy....rozdwojenie jazni masz czy tez swoj nadmar dobrodusznosci i poprawnej postawy spolecznej odreagowujesz pozniej na tym forum/
ZAWSZE JESTEM MIŁY I UŚMIECHNIĘTY , jednak nie lubię za bardzo pomagać w realu , raczej tak jak na Forum Doradzać .
---
Tu też jestem Życzliwy dla wszystkich ... nawet i dla wrogów z siusiakowatym , zygzagowatym , maryjanem na czele .
---
Nie widać tego ... !? ...
---
Przecież Tu nie można tak normalnie i po Ludzku ... !!!
---
Tu trzeba z grubej rury , rzucić paroma ciulami i setką kyrew , to dopiero trafia , do rzeszy aliensów ...
---
Inaczej to jeszcze ...wzięli by Mnie , za jakiegoś zboczeńca ...
---
Co kraj to Inny Obyczaj ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok