Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
zbyszek lagut Krzysztof Nowak Mateusz Raczynski Emila En Tycjan Katarzyna Kubiak orime (1661 niezalogowanych)
85 Postów
orime
(orime)
Początkujący
Rozwijamy zaplecze kuchenne w lokalu typu bistro i stoimy przed wyborem komory chłodniczej. Lokal nie jest duży, ale rotacja towaru wysoka – świeże produkty, przetwory mleczne, mięso. Czy ktoś może podpowiedzieć, czym się kierować przy wyborze komory? Gotowy moduł z rynku, czy raczej coś szytego na miarę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
holdigreti
(holdigreti)
Nowicjusz
Przy dynamicznej rotacji produktów i ograniczonej przestrzeni warto rozważyć komorę chłodniczą na wymiar. Gotowe moduły bywają zbyt ogólne, a źle dobrana przestrzeń chłodnicza potrafi spowolnić pracę kuchni. Warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy:
– czy będzie agregat wewnętrzny czy zewnętrzny,
– jak wygląda izolacja (grubość paneli, współczynnik U),
– ile osób będzie korzystać z komory na raz i czy wewnętrzna przestrzeń zapewnia swobodny dostęp.

Zerknij na ofertę: aifoglassdoors.com/pl/produkty/komory-chlodnicze/ – mają tam rozwiązania typowo pod gastronomię i możliwość wykonania projektu pod konkretne warunki techniczne. Dobrze też dopytać, czy robią pomiary u klienta i czy wspierają od strony serwisowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok