Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy jest sens przyjeżdżać? - Norwegia

Czytali temat:
(810 niezalogowanych)
2 Posty
Adam Kominek
(Piecyk666)
Wiking
Witam wszystkich

Zakładam temat, bo chciałbym szczerą opinię czy jest sens żebym przyjeżdżał do Norwegii szukać pracy.
Nie mam żadnych "prawdziwych" kwalifikacji. Musiałem przerwać studia w Polsce ze względu na sytuację rodzinną, skończyłem wcześniej liceum, a pracowałem tylko w wakacje dorywczo na budowie jako "łopatowy", albo zbierając warzywa i owoce.
Norweskiego nie znam. Znam za to bardzo dobrze angielski.
W Polsce pracy nie mam co szukać, a pieniędzy potrzebuje. Myślałem, żeby wyjechać do Norwegii bo w sumie zawsze mnie do Skandynawii ciągnęło. No, ale pytam czy w ogóle w swojej sytuacji mam czego tam szukać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zorzy polarnej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Piecyk666 napisał:
Witam wszystkich

Zakładam temat, bo chciałbym szczerą opinię czy jest sens żebym przyjeżdżał do Norwegii szukać pracy.
Nie mam żadnych "prawdziwych" kwalifikacji. Musiałem przerwać studia w Polsce ze względu na sytuację rodzinną, skończyłem wcześniej liceum, a pracowałem tylko w wakacje dorywczo na budowie jako "łopatowy", albo zbierając warzywa i owoce.
W Polsce pracy nie mam co szukać, a pieniędzy potrzebuje. Myślałem, żeby wyjechać do Norwegii bo w sumie zawsze mnie do Skandynawii ciągnęło. No, ale pytam czy w ogóle w swojej sytuacji mam czego tam szukać?

tak przyjedz dołączysz do 10 % zarejestrowanych bezrobotnych a w sumie to nie do tych dołączysz tylko do 90 % szukających nie zarejestrowanych

powodzenia cuda się zdarzają ale bardziej tym, którzy maja zawód
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
xxx xxxx
(chudy1)
Początkujący
Piecyk666 napisał:
Witam wszystkich

jak znasz angielski to jedz do angli,nie bedziez musial sie uczyc jezyka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Adam Kominek
(Piecyk666)
Wiking
NEXT napisał:

tak przyjedz dołączysz do 10 % zarejestrowanych bezrobotnych a w sumie to nie do tych dołączysz tylko do 90 % szukających nie zarejestrowanych

Wolałbym dołączyć do pracujących. Pracy się nie boję, tylko za bardzo udokumentować tego nie mam. Nauki norweskiego też się nie boję, z chęcią bym nawet teraz zaczął, ale obawiam się, że nie mam możliwości.
Zawodu nie ma. Miał być inż, ale nie wyszło. Żałuje, że liceum mi się zachciało, ale co zrobić?

Co do wyjazdu do Anglii - najzwyczajniej w świecie wolałbym nie. Jakoś mi nie leży.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Piecyk666 napisał:
NEXT napisał:

Wolałbym dołączyć do pracujących. Pracy się nie boję, tylko za bardzo udokumentować tego nie mam. Nauki norweskiego też się nie boję, z chęcią bym nawet teraz zaczął, ale obawiam się, że nie mam możliwości.
Zawodu nie ma. Miał być inż, ale nie wyszło. Żałuje, że liceum mi się zachciało, ale co zrobić?

Co do wyjazdu do Anglii - najzwyczajniej w świecie wolałbym nie. Jakoś mi nie leży.

marudzisz.... gdybys naprawde chcial tu byc to juz dawo uczylbys sie norweskiego...
gdybys chcial pracowac to juz dawno robilbys cos w kierunku zdobycia zawodu....
ale za to pisanie o checiach nawet Ci wychodzi....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
PIETZYK-pierdolimy ich,niech sie nazra tymi koronami,hoojce.A jak juz beda dupy im sie palic, w razie konca swiata,to bedziemy ich wybijac i skubac na granicach....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
zamiast topić pieniądze tutaj bez zawodu,to zrób jakies papiery np na wózki widłowe,a wtedy większe szanse na pracę tutaj,bo tak to co mógłbyś tu robic...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty

(d4acool)
Stały Bywalec
Bardzo mnie zaciekawiłes tymi wozkami.popiszesz na pv??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok