Piecyk666 napisał:Zakładam temat, bo ...
... czy jest sens żebym przyjeżdżał do Norwegii szukać pracy.
... Nie mam żadnych ... kwalifikacji.
... Znam za to bardzo dobrze angielski.
W Polsce pracy nie mam co szukać, a pieniędzy potrzebuje...
I TO JEST BARDZO DUŻY BŁĄD ... , że nie chcesz szukać w Kraju pracy !!! .
Ponieważ jak w Kraju ci się nie chce szukać pracy , gdzie masz jakieś układy i znasz względnie rynek pracy , to co dopiero na obczyźnie ... !!! .
---
Gdzie wszystko ... ! jest niestety , OBCE i mało przyjazne !.
---
Moim zdaniem , z takim twoim ... NEGATYWNYM nastawieniem do pracy jako takiej , to szkoda twojego zachodu i tym bardziej pieniędzy , którymi na samym początku trzeba bezwzględnie dysponować ! .
---
Również DUŻYM błędem , było założenie tego tematu , ponieważ jest to już może i TYSIĘCZNY !!! .
Taki podobny , a może i IDENTYCZNY ... jednymi słowy SWOISTY PLAGIAT ... ! .
Lepiej by się stało gdybyś w tym samym czasie czytał inne posty o tej właśnie tematyce .
---
Znaczy , że masz słaby charakter ... i jako taki , również sam nie potrafisz za bardzo decydować o własnym życiu , jak nie masz BATA na własnym grzbiecie .
---
...WŁAŚNIE DLATEGO IŻ WYSPY TOBIE NIE LEŻĄ ...
Ja , proponuję zacząć przygodę z Emigracją właśnie TAM ...
Znasz Język krajowy , gdzie bezwzględnie wszyscy Nim się posługują ...
W Norge , tylko Osoby wykształcone , znają dobrze angielski , a pozostali jedynie szczątkowy i ten filmowy ...
---
Tam start ... dla tobie podobnych , jest łatwiejszy i TAŃSZY .
Tam płatności regulowane są standardowo tygodniówkami ... !
Tutaj co miesiąc ! .
---
Tam przysłowiowy ... ZMYWAK ... leży na ulicy i mało gdzie , trzeba mieć udokumentowane doświadczenie zawodowe ...
Tu w Norge , jest Naprawdę odwrotnie ... .
---
Nabędziesz tam wprawy , oraz ogłady i więcej motywowanej chęci do pracy to z czasem i zawitasz do Norge jak większość Rodaków .
---
Tom się naprodukował ...