Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

realizacja giro utbetaling - Norwegia

7 Postów
Renata Puzniak
(Renatap)
Wiking
Witam jestem tu nowa mam pytanie dostałam czek z NAV tylko że ja nie mam paszportu ani norweskiego konta czy mogę zrealizować ten czek na męża konto czy bendzie jakiś problem z tym z góry dziękuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Renatap napisał:
Witam jestem tu nowa mam pytanie dostałam czek z NAV tylko że ja nie mam paszportu ani norweskiego konta czy mogę zrealizować ten czek na męża konto czy bendzie jakiś problem z tym z góry dziękuje za odpowiedz.

masz napewno dowód,bo inaczej byś tu nie przyjechała i nav-u nie załatwiła,wiec wypłacisz na dowód...możesz przelać na męza konto jesli ma on konto w DNB lub Postbank ale musisz isc z nim na poczte i o to poprosic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Renata Puzniak
(Renatap)
Wiking
Mąż ma konto w Sparebanken 1 Dziękuje za odpowiedz będę póbowała jak nie da rady to przejdę do NAV .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Renatap napisał:
Mąż ma konto w Sparebanken 1 Dziękuje za odpowiedz będę póbowała jak nie da rady to przejdę do NAV .

w Nav tez nic nie załatwisz giro jest na ciebie i tylko ty możesz zrealizować...nav nie pomoże ci w niczym,może być tak ze beda ci smucic o założeniu konta,jesli masz problemy z wypłatami giro...na poczcie z innym bankiem też ci nie wypali,bo poczta wspópracuje z tymi co ci podałam...musisz wypłacic na siebie,a Nav napewno nie zgodzi sie twoich pieniedzy przelewac na męza konto...moga zrobić 1,2 miesiace wyjątku...zreszta zobacz sama ze to giro nie przyszło z nav w którym te pieniadze załatwiałas prawda?one przyszły z Mo i Rana,więc pomysl w czym teraz oni ci pomoga?w tym miesiacu w niczym...będziesz musiała je odebrać sama...no ale próbój moze się mylę,ale nie wydaje mi się bo sama kiedys miałam problem z rodzinnym i niestety musiałam wypłacać sama dopóki nie założyłam konta...
idz do Nordea z dowodem i pozwoleniem na pobyt i otworzą ci konto,dostaniesz karte ale bez zdjęcia...lub spytaj w tym banku co maż ma...
tutaj bez jakichkolwiek dokumentów tożsamości giro nie zrealizujesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
A nie lepiej pojsc z tym giro do pietwszego lepszego banku i wyplacic gotowke ? No chyba, ze jest to na pare milionow, to bedzie gorzej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Makaryna napisał:
A nie lepiej pojsc z tym giro do pietwszego lepszego banku i wyplacic gotowke ? No chyba, ze jest to na pare milionow, to bedzie gorzej

no chyba jest jakis problem,bo czytajac jej odp,koniecznie muszą być wpłacone na męza konto...a jak sa te miliony to ja na konto męza na pewno bym nie wpłacała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Renata Puzniak
(Renatap)
Wiking
nie muszą byc koniecznie wpłacone na męża konto to jest 35tys wiec nie wiem czy mi wypłacą taką sumę w gotówce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Renatap napisał:
nie muszą byc koniecznie wpłacone na męża konto to jest 35tys wiec nie wiem czy mi wypłacą taką sumę w gotówce oczywiście,że wypłaca...bo ja też wypłacałam ale posłuchaj i idz do Nordea,bo tam ja bez paszportu zakładałam konto...w innych nie wiem,ale i próbuj w męza banku..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Renata Puzniak
(Renatap)
Wiking
ok w poniedziałek pójde konto zakładać bo inaczej bendzie ciężko dalej bez dokumentu norweskiego dziekuje za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Renatap napisał:
ok w poniedziałek pójde konto zakładać bo inaczej bendzie ciężko dalej bez dokumentu norweskiego dziekuje za pomoc

tz ta karta bez zdjecia to żaden dokument...to tylko dobrze z tym,że możesz robić przelewy na konto i wypłacac,wpłacac pieniązki z minibanku nic po za tym...w ogóle karta bankomatowa nie jest norweskim dokumentem...zadna...a w poniedziłek jak pojdziesz to i tak będziesz musiała czekać około tyg na karte i pozniej 2,3 dni na pin...wiec jeśli ci się spieszy z pieniążkami to śmiało idz i wypłać,tutaj normalnie taka sumę otrzymasz do ręki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok