oppland napisał:
Renatap napisał:
ok w poniedziałek pójde konto zakładać bo inaczej bendzie ciężko dalej bez dokumentu norweskiego dziekuje za pomoc
tz ta karta bez zdjecia to żaden dokument...to tylko dobrze z tym,że możesz robić przelewy na konto i wypłacac,wpłacac pieniązki z minibanku nic po za tym...w ogóle karta bankomatowa nie jest norweskim dokumentem...zadna...a w poniedziłek jak pojdziesz to i tak będziesz musiała czekać około tyg na karte i pozniej 2,3 dni na pin...wiec jeśli ci się spieszy z pieniążkami to śmiało idz i wypłać,tutaj normalnie taka sumę otrzymasz do ręki...
A dlaczego mialaby dostac karte bez zdjecia? Ja, jak zakladalam konto, to nie pracowalam a karte dostalam ze zdjeciem.
Poza tym, karta ze zdjeciem jest dokumentem, wiec nie rozumiem dlaczego pleciesz bzdury i wprowadzasz ludzi w blad?
Gdziekolwiek w NO jestem proszona o dokument tozsamosci, to daje karte bankomatowa ze zdjeciem. Lecac do do Stavanger czy Bergen tez pokazuje karte bankomatowa ze zdjeciem i nie mam problemu z wejsciem na poklad samolotu, inni pasazerowie tez nie maja.
Karta mozna zaplacic przez internet, w pociagu, samolocie, wiec spelnia wiecej zadan, niz tylko wyplata z bankomatu.
W zwiazku z powyzszym dreczy mnie pytanie, o czym ty pleciesz?