Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

gdzie kupic karpia (badz cos podobnego) i opłatek - Norwegia

28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
swieta bez tego to nie swieta wiec prosze o pomoc. gdzie mozna zakupic te produkty Drammen+okolice ?
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Grazyna xxx
(grazynafinn)
Wiking
Na pewno macie polski sklep i mozna sobie zamowic karpia na swieta kate666 napisał:
swieta bez tego to nie swieta wiec prosze o pomoc. gdzie mozna zakupic te produkty Drammen+okolice ?
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
kate666 napisał:
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam K

kate nie wiem czy jeszcze macie ten polski sklep,bo słyszałam ze miał isc do likwidacji,jesli jest to zamów w sklepie a jak nie to zobacz w Meny lub ICA,bo w zeszłym roku widziałam w któymsc ze sklepów pod ta sama nazwa tylko z e na końcu...ja nie mieszkam w Drammen ale te sklepy tam sa prawda?opłatek kupisz w polskim kosciele w Drammen chyba go nie ma,ale w Oslo jest więc kupisz napewno w kosciele...pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
oppland napisał:
kate666 napisał:
z gory dzieki za pomoc
pozdrawiam K

kate nie wiem czy jeszcze macie ten polski sklep,bo słyszałam ze miał isc do likwidacji,jesli jest to zamów w sklepie a jak nie to zobacz w Meny lub ICA,bo w zeszłym roku widziałam w któymsc ze sklepów pod ta sama nazwa tylko z e na końcu...ja nie mieszkam w Drammen ale te sklepy tam sa prawda?opłatek kupisz w polskim kosciele w Drammen chyba go nie ma,ale w Oslo jest więc kupisz napewno w kosciele...pozdrawiam

lub spytaj,zobacz w typowym sklepie rybnym...moze trafisz..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
a gdzie sa typowe sklepy rybne ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Sam Opłatek Na pewno będzie można Uzyskać w "Polskich Kościołach" w Oslo ... są dwa ...
Gdzie tak przed Mszą jak i po , będzie można się zaopatrzyć .
---
Co do samego Karpia i to świeżego , to wątpię czy będzie to możliwe .
---
Niemniej , próbuj ...
Zajrzyj jednak , do Norweskich sklepów rybnych , z świeżą rybą , może akurat będzie lub będzie można takową rybę zamówić .
---
Niemniej , świeże ryby w sklepach , są BARDZO DROGIE .
---
Ponadto , w Norge KARP , to nie jest godnej uwagi ryba ...!! , że tak to ujmę DELIKATNIE ...!.
Tylko dla tego , że w Polsce też tą rybę jadam ze smakiem .
---
Powodzenia w poszukiwaniu ...!
---
ACH I OCH ... ŚWIĄTECZNY NASTAJE CZAS ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
kate666 napisał:
a gdzie sa typowe sklepy rybne ?

macie Centrum Handlowe...zobacz tam lub na tej głównej ulicy...cięzko mi napisac gdzie masz taki sklep,bo ja nie mieszkam w Drammen...lub spytaj kogos gdzie taki sklep macie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Karpia od kilku lat kupuje sie bez problemu. W sklepie rybnym w Drammen (moze tyle potrafisz sama znalezc?) zapytaj czy beda mieli, czy tylko na zamowienia. W Oslo na Yungstorget jest duzy rybny sklep i tam maja zawsze karpie przed swietami. Cena ok. 169kr za kilogram.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Kasia Aisak
(katecat)
Wiking
a gdzie ten sklep rybny dokladnie w drammen ? w Ica max kolo elkjopu ? czy o ktorym mowa ?
prosze o info
z gory dzieki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj