Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
sztefan anty Theresa GROBELSKA Ezat (15184 niezalogowanych)
15 Postów

(wkurzonynaPOlske)
Wiking
Jak ktoś zna bardzo dobrze przynajmniej angielski, ma techniczne wykształcenie kierunkowe, doświadczenie zawodowe znajdzie prace. 3 miesiące zaglądałem po firmach szukałęm i znalazłem, mam juz kontrakt w kieszeni i po nowym roku zaczynam. Jak widziałem tu porady kilku forumowych typków to się nóż w kieszeni otwierał.
Nic tylko strach o własną dupe, żeby jednego z drugim ktoś z roboty nie wygryzł !
Osobiscie byłem w uprzywilejonwaej sytuacji, bo jeżdziłem na Norwegie i nie ponosiłem żadnych kosztów na miejscu, kręciiłem pazue na tacho i szedłem do firmy z CV w zębach.
Prace wydeptałem sobie sam nie znajać norweskiego, a jedynie bardzo dobrze angielski. Norweski jest mi zupełnie zbędny przy zatrudnieniu w norweskiej formie w transporcie międzynaorodowym. Przyszły pracodawca stwierdził, iz warto jednak uczyć się norweskeigo jeżeli bedę chciał się osiedlic pracowac w transporcie lokalnym. Kto zrozumie norweski jak zjadę z promu i dojadę do hiszpanii czy żabojadów, na ząładunkach 20 słów po angielski , a reszta na migi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
wkurzonynaPOlske napisał:
Jak ktoś zna bardzo dobrze przynajmniej angielski, ma techniczne wykształcenie kierunkowe, doświadczenie zawodowe znajdzie prace. 3 miesiące zaglądałem po firmach szukałęm i znalazłem, mam juz kontrakt w kieszeni i po nowym roku zaczynam. Jak widziałem tu porady kilku forumowych typków to się nóż w kieszeni otwierał.
Nic tylko strach o własną dupe, żeby jednego z drugim ktoś z roboty nie wygryzł !
Osobiscie byłem w uprzywilejonwaej sytuacji, bo jeżdziłem na Norwegie i nie ponosiłem żadnych kosztów na miejscu, kręciiłem pazue na tacho i szedłem do firmy z CV w zębach.
Prace wydeptałem sobie sam nie znajać norweskiego, a jedynie bardzo dobrze angielski. Norweski jest mi zupełnie zbędny przy zatrudnieniu w norweskiej formie w transporcie międzynaorodowym. Przyszły pracodawca stwierdził, iz warto jednak uczyć się norweskeigo jeżeli bedę chciał się osiedlic pracowac w transporcie lokalnym. Kto zrozumie norweski jak zjadę z promu i dojadę do hiszpanii czy żabojadów, na ząładunkach 20 słów po angielski , a reszta na migi.

a ile razy wam trzeba mówić,byście pracy sami szukali to wchodzi taki jeden z drugim i szuka porad u upadłych inteligentów samych na bezrobotnym albo u zachlej ryjów.
jedyne czego nie polecam to jazdy w ciemno z 300 stówkami w kieszeni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
J Majkowski
(chromis79)
Początkujący
NEXT napisał:
wkurzonynaPOlske napisał:

a ile razy wam trzeba mówić,byście pracy sami szukali to wchodzi taki jeden z drugim i szuka porad u upadłych inteligentów samych na bezrobotnym albo u zachlej ryjów.
jedyne czego nie polecam to jazdy w ciemno z 300 stówkami w kieszeni

Ładnie kolegów podsumowałeś/aś .....ale pewnie coś w tym jest
Kolega Rzymski wraz z Jastą przekonowali mnie ze bez Norweskiego nie ma szans....
Dzisiaj się dowiedziałem że w firmie w ktorej ewentualnie miałbym pracować wszyscy znają angielski i znajomość norweskiego nie jest żadnym kryterium ani dodatkowym atutem......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
chromis79 napisał:

Kolega Rzymski wraz z Jastą przekonowali mnie ze bez Norweskiego nie ma szans....

to już nawet i to robiłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
J Majkowski
(chromis79)
Początkujący
jasta102 napisał:
chromis79 napisał:

Noo....a to zaniki już masz jakieś??
Nie przejmuj się posiedze trochę w Norwegi i pewnie będe taki jak Ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
nie miałam nikogo konkretnego na mysli ,jest tak jak na każdym rynku pracy jeśli było by zapotrzebowanie na chiński za połowę stawki również dostałbyś pracę

jako przykład zajrzyj do tematu o karpiach widziałeś baseny w marketach w innym okresie niż świąteczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Jan Wielki
(wujek)
Wiking
Jest na tym forum jakis odsetek ludzi na ktorych mozna liczyc a reszta to zieje jadem ,nie ma sensu pytac o nic bo zaraz gielda zbednych komentarzy

Pozdrawiam Wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
99 Postów
J Majkowski
(chromis79)
Początkujący
NEXT napisał:
nie miałam nikogo konkretnego na mysli ,jest tak jak na każdym rynku pracy jeśli było by zapotrzebowanie na chiński za połowę stawki również dostałbyś pracę

jako przykład zajrzyj do tematu o karpiach widziałeś baseny w marketach w innym okresie niż świąteczny

A powiesz mi co Twoim zdaniem znaczy połowa stawki??Proszę o podanie kwoty którą masz na mysli.Bo jeżeli kwota którą mi wstępnie zaproponowano jest połową to wy tam naprawde musicie być bogaci.......................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
NEXT napisał:

'
Udusze cie za tego karpia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
chromis79 napisał:
jasta102 napisał:
chromis79 napisał:

Noo....a to zaniki już masz jakieś??
Nie przejmuj się posiedze trochę w Norwegi i pewnie będe taki jak Ty

jeśli już
to mogłem pisać o językach
a nie na norweskim się upierać
nawet u mnie to bez norweskiego przyjmują
z duńskim, szwedzkim, australijskim
oj chyba nie dał bym swojej broni do wyczyszczenia tak mało precyzyjnej osobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj