Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ile to juz razy slyszalam i czytalam: kochani, pomozcie, znajdzcie mi prace, mam dosyc zycia w Polsce, bo to samo zlodziejstwo, oszustwo i kombinowanie...... ja bym tak chcial zamieszkac w normalnym kraju, gdzie moglbym pracowac uczciwie i przestac wreszcie kombinowac !!!
Wystarczy, ze dostanie prace i juz "na drugi dzien" kombinuje i mataczy jak oszukac system, jak zrobic przekret, jak nakrasc....
Natury nie da sie oszukac: raz zlodziej, zawsze zlodziej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
Jasne

nie wiem z czego ha ???

znam sprawe z pierwszej reki, poniewaz jednego z moich znajomych tak własnie wyhaczyli...
Mieszkał na północy i pływał z Nyneshavn (sztokholm)-Gdansk....
nie uzywał karty kred.nie włączał norw.telefonu,był bardzo czujny, ale .......

musiał oddac za kilka tyg.zasiłek+odsetki

Takze nie wiem z czego sie smiejesz Lindemans...

Fiolet > policyjnym panstwem, to nazwac mozna Niemcy, ale nie Norwegie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
tu nie ma sie z czego smiac

takie kombinacje alpejskie szybko wyjda na jaw

jak kolega ciebie nie po++diebie (uprzejmie doniesie)

to jakis norweg sie toba zainteresuje i tez uprzejmie doniesie

no niech ktos powie ze tak nie jest ?

nawet nie trzeba wychodzic z domu -- bo wystarczy napisac cos na facebooku czy zadzwonic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
Ile to juz razy slyszalam i czytalam: kochani, pomozcie, znajdzcie mi prace, mam dosyc zycia w Polsce, bo to samo zlodziejstwo, oszustwo i kombinowanie...... ja bym tak chcial zamieszkac w normalnym kraju, gdzie moglbym pracowac uczciwie i przestac wreszcie kombinowac !!!Wystarczy, ze dostanie prace i juz "na drugi dzien" kombinuje i ataczy jak oszukac system, jak zzy mu sie pracrobic przekret, jak nakrasc....

makaryna nie doczytała....

kolega pisał, ze konczy mu sie kontrakt/praca w grudniu i firma zamierza go zatrudnic ponownie od kwietnia!

wiec moze wstrzymajcie sie z osądami, ze złodziej, kombinator,etc......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:
Jasne
CHmm wiesz , może to wszystko , nie odbywa się na Poziomie szeregowego pracownika NAV .
Tylko dwa lub trzy szczeble wyżej i może nie we wszystkich komunach , jednak tak się dzieje .
Mnie pierwszy raz , jak szedłem na permittering 5lat temu , firma ostrzegła , by przy wyjeździe do Polski na Święta , zgłosić ten fakt w NAV , ponieważ może być indywidualna kontrola .
I Faktycznie , taką Miałem u Mnie na Hostelu dwa lata temu .
---
Jadę do Polski , to zgłaszam do firmy i NAV i Mam spokojną makówkę .
---
Inni niech robią jak Im wygodniej .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Taki Ktos napisał:
Makaryna napisał:
Ile to juz razy slyszalam i czytalam: kochani, pomozcie, znajdzcie mi prace, mam dosyc zycia w Polsce, bo to samo zlodziejstwo, oszustwo i kombinowanie...... ja bym tak chcial zamieszkac w normalnym kraju, gdzie moglbym pracowac uczciwie i przestac wreszcie kombinowac !!!Wystarczy, ze dostanie prace i juz "na drugi dzien" kombinuje i ataczy jak oszukac system, jak zzy mu sie pracrobic przekret, jak nakrasc....

makaryna nie doczytała....

kolega pisał, ze konczy mu sie kontrakt/praca w grudniu i firma zamierza go zatrudnic ponownie od kwietnia!

wiec moze wstrzymajcie sie z osądami, ze złodziej, kombinator,etc......

Jasne

Makaryna doczytala, to Taki Ktos pomylil watki, bo ten watek rozpaczal sie od slow :

"Czy NAV może sprawdzić czy ktoś płyną z Ystad do Świnoujścia?"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Widzisz - ktoś pyta, ja odpowiadam, co nie znaczy ze tak robię, jak jestem na zwolnieniu a przez całe pięc lat byłam dwa miesiące na kręgosłup, to idę do navu - uwaga znajomość języka się przydaje- i rozmawiam, że chciałabym jechać na zwolnieniu do Polki po to a po to i nie było problemu i trzy razy jechałam-w navie też pracuja ludzie i mozna z nimi normalnie porozmawiać i przedstawić sytuację - po co ryzykować że dostanie się listowne wezwanie do stawienia się w navie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Lindemans napisał:
Bzdury wypisujesz na temat Navu i jego uprawnien. Policja nie wystarczy. Musi byc nakaz prokuratora/sadowy, tak jak w kazdym innym przypadku, ktory dotyczy ujawnienia listy pasazerow.
to sie nie odbywa tak, ze Nav sobie prosi policje Poki co takich praktyk Nav nie moze uskuteczniac.

ale totalne bzdury
politi musi miec zgode na wglad do listy pasarzerow ale nie NAV
moga ci w navie nawet pokazac kopie biletu na samolot
albo zdjecie auta ze Svinnesund
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marcin miskowski
(misiek111)
Wiking
Czy nav może sprawdzić kiedy latam do polski???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
6e6 napisał:
moze i robi to czesto, tak samo lepiej wylaczac komorke norweska w norwegii i jej nie uzywac w polsce
-------
To kompletnie nic nie daje. Ostatnio NAV kolekcjonuje w swej bazie danych DNA wszystkich opuszczajacych Skandynawie i porownuje co tydzien z DNA zasilkowiczow. Ponadto nagrywa glosy podroznych a potem identyfikuje je z wlasnym archiwum (skladajac wniosek o zasilek jestesmy potajemnie nagrywani a z formularzy pobierany jest DNA,). Nie ma wiec sensu ryzykowac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok