Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2271 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
martunka napisał:
Widać,że nie masz dzieci!!Więc się nie wypowiadaj!KONIEC

Gdzie to widac ?
Moje dzieci dorastaly w Norwegii, mlodszy zaczynal w barneskole. Ty mi bedziesz dyktowac, gdzie mam sie wypowiadac, a gdzie nie i na jaki temat ?
Rozpoczynasz kolejny (jest juz ich kilka na forum) watek o BV. Juz w pierwszym poscie pokazujesz jakie masz pojecie, a raczej kompletny brak znajomosci problemu i jego skali. Osmieszasz sie w pierwszym poscie i oczekujesz nadal powaznego potraktowania ?
Najpierw dowiedz sie czegos o polskich rodzinach w Norwegii, ile ich przebywa legalnie. Dowiedz sie jak przedstawia sie procentowo ingerencja BV w Polskiie rodziny, jak znikomy odsetek dzieci zostal czasowo, lub na stale (do pelnoletnosci) zabrany z polskich rodzin.
Twoj "ponoc" 1000 potwierdza, ze nie masz bladego pojecia o tej instytucji. Do takich bzdur nie musisz zakladac nowych watkow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
martunka napisał:
Makaryna posłuchaj grzecznie reportarzu a nie rzucaj się jak wesz na łańcuchu!!1

Sluchaj dziewczyno, reportarzu nie poslucham, bo nie mam polskiej telewizji, nie mialam i nie zamierzam miec.
Szkoda mi ciebie i dlatego odpowiem ci, bo w zasadzie powinnam zignorowac.
Zyje w tym kraju 25 lat, wychowalam 2-ke dzieci jako samotna matka i to co tutaj piszecie o Barnevernet po prostu mnie smieszy.
Wasz problem jest taki, ze wszyscy (wiekszosc) zyjecie tutaj jak w gettcie. Nie znacie jezyka, nie wiecie co sie wokol was dzieje, wszyscy wasi znajomi, to polacy wam podobni. Jestescie jak slepcy.
Teraz sobie wyobraz, ze ktos ci zawiazal oczy i kaze ci w ten sposob funkcjonowac. Czyz otoczenie nie zacznie cie przerazac ? ! To tylko niewiedz przeraza, bo otoczenie jest to samo.
Wyciagnijcie z tego jakies wnioski, zacznijcie uczyc sie jezyka, rozmawiajcie z norwegami, zainteresujcie sie otoczeniem w ktorym zyjecie. Jednym slowem zacznijcie zyc jak ludzie wolni, a nie jak zwierzeta w klatce, ktore sa przerazone dozorca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
W pełni popieram wypowiedź Makaryny i Lindemans
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
martunka napisał:
Makaryna posłuchaj grzecznie reportarzu a nie rzucaj się jak wesz na łańcuchu!!1

Sluchaj dziewczyno, reportarzu nie poslucham, bo nie mam polskiej telewizji, nie mialam i nie zamierzam miec.
Szkoda mi ciebie i dlatego odpowiem ci, bo w zasadzie powinnam zignorowac.
Zyje w tym kraju 25 lat, wychowalam 2-ke dzieci jako samotna matka i to co tutaj piszecie o Barnevernet po prostu mnie smieszy.
Wasz problem jest taki, ze wszyscy (wiekszosc) zyjecie tutaj jak w gettcie. Nie znacie jezyka, nie wiecie co sie wokol was dzieje, wszyscy wasi znajomi, to polacy wam podobni. Jestescie jak slepcy.
Teraz sobie wyobraz, ze ktos ci zawiazal oczy i kaze ci w ten sposob funkcjonowac. Czyz otoczenie nie zacznie cie przerazac ? ! To tylko niewiedz przeraza, bo otoczenie jest to samo.
Wyciagnijcie z tego jakies wnioski, zacznijcie uczyc sie jezyka, rozmawiajcie z norwegami, zainteresujcie sie otoczeniem w ktorym zyjecie. Jednym slowem zacznijcie zyc jak ludzie wolni, a nie jak zwierzeta w klatce, ktore sa przerazone dozorca.

jezeli wg Ciebie obawy matki o wlasne dzieci a takze wypowiedz pani profesor z Uniwersytetu w Oslo (forumowicze wypowiadaja sie w podobnym tonie i sensie chodz moze nie tak elokwentnie i rzeczowo) sa smieszne to gratuluje podejscia do tematu.

Dalsza czesc wypowiedzi o emigracji tez swiadczy jakim czlowiekiem jestes!!!!! Co ma wspolnego znajomosc jezyka z chorym hitlerowskim prawem ktore tutaj rzadzi w tak waznej dziedzina zycia jak dziecko i jego wychowanie!!!!!!!!!!!!!!!

Powiem inaczej dla mnie swoimi wypowiedziami pokazalas ze jestes tylko emigrantka bez narodowosci (zadnej narodowosci)tylko ze polskojezyczna!!!!! Bo chodz jestem facetem to w glebi wemnie nawet(mam dorosle dzieci) uruchamia sie solidarnosc jajnikow i rozumie obawy wszystkich wypowiadajacych sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok