Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szok! - Norwegia

Czytali temat:
piotr piotrowski Sylwester Pachut Adrian Dorula (1446 niezalogowanych)
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Opowiem wam cos: mieszkam w miasteczku ktore ma okolo 24 tys mieszkancow, generalnie sami norwedzy, naprawde dosc ciezko spotkac jakiegos obcokrajowca, wiem, ze sa, ale jest to totalna garstka, jest spokojnie i bezpiecznie. Wczoraj bedac na zakupach w pewnym markecie, nagle patrze a jakis starszy wiekiem norweg cos wykrzyknal i wzkazal palcem na jakiegos faceta, ten zaczal uciekac, ale 2 innych norwrgow chwycilo typa, dopiero po chwili gdy uslyszam to co mowia to zorientowalem sie, ze chodzi o kradziez. Ten zatrzymany gosc szamotal sie z tymi norwegami i zaczal krzyczec ku…wa, ku…wa, zaj..bie was h..je. Ja oczy jak arbuzy i postanowilem jak najszybciej sie oddalic z tego miejsca. Ten starszy wiekiem norweg zaczal isc w moja strone i mnie wolal, powiem szczerze, ze troszke sie wystraszylem, bo pomyslalem sobie: zatrzymali polaka na kradziezy to teraz moge mnie uznac za wspolnika itd. Wiem, ze glupie myslenie bo skad nogliby wiedziec, ze jestem polakiem, i nie wiadomo czy wiedzieli, ze tamten jest polakiem, ale w tedy nie myslalem racjonalnie. Okazalo sie, ze ten norweg mnie wolal poniewaz ten zlodziej ukradl mi portfel z kieszeni a on to zauwazyl. To jest cos, byc za granica, mieszkac w miasteczku w ktorym polakow i innych obcokrajowcow jest tyle co kot naplakal i zostac okradzionym przez rodaka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Isa Isildur
(Morgiana 78)
Wiking
To musi być naprawdę pech...Ale powiem szczerze Polak w Norwegiii to jawi się jako pijak i złodziej...Musimy to zmienić..Nie wszyscy są przecież tacy...Ech te stereotypy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
Tak to prawda, to szok!
Jedyna pociecha w tym ze gdybys wyjechal na daaaaaaleka polnoc i (czego nikt nie zyczy), zamarzl, to przyjdzie polski zlodziej i cie odkopie aby ci ukrasc portfel. Sa wszedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
no i dokoncz historie ,czy przyjechala policja ,czy rozmawiales z tym polakiem,jaka jego reakcja......powinni go zapuszkowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Hardi to masz farta !!!! Mogles sobie w koncu pogadac w ojczystym jezyku-kurwa i tak dalej,hihiihihihii

Nie jest tak zle z tymi stereotypami w stosunku do Polakow,dbajmy oby nie bylo gorzej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Dziki to masz farta !!!! Mogles sobie w koncu pogadac w ojczystym jezyku-kurwa i tak dalej,hihiihihihii

Nie jest tak zle z tymi stereotypami w stosunku do Polakow,dbajmy oby nie bylo gorzej!

Kzk a co z tym Dzikim bo nie kumam,cos Ci sie nie pomylilo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
giovi2 napisał:
krolestwo za konia napisał:
Hardi to masz farta !!!! Mogles sobie w koncu pogadac w ojczystym jezyku-kurwa i tak dalej,hihiihihihii

Kzk a co z tym Dzikim bo nie kumam,cos Ci sie nie pomylilo?

No jak to co???? Pisal przeciez ze mieszka w malej miejscowosci,Polakow zero nawet Pakistancow nie widac to chyba dawno nie slyszal ojczystej mowy???? A tu masz jeden zlodziej na pustyni,i to niebyle jaki POLAK i trafia Hardiego!!! to milo chyba bylo uslyszec swojskie "kurwa"
Hardi mowie Ci on chcial tylko sie upewnic czy napewno jestes rodakiem dlatego buchnal portfel wlasnie Tobie!!!!!! sprawdzilby tylko tozsamosc,potem upewnil sie w bankomacie jeszcze co do zgodnosci danych,potem zrobilby Tobie niespodzianke dzwoniac do Ciebie z telefonu ktory wzial na Twoje papiery a poniewaz wie ze jestes dobrym czlowiekiem i nie odmawiasz pomocy to na koniec zaciagnalby maly kredyt w banku bo przeciez i tak bys mu nie odmowil pomocy finansowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...nie ma sie co dziwic,ze wlasnie tobie!
jak cie zobaczyl w tym kombojskim kalepuszu,to od razu skumal,ze dziany gosc!

dobrze,ze ci kalepusza nie gwizdnal,bo bys sie zaplakal...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
to się nazywa szczęście w nieszczęściu, a co było dalej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
renat35 napisał:
... a co było dalej?
NO A CO MOGŁO BYĆ DALEJ...
w tym konkretnym przypadku jak zwykle w momencie odbierania portfela z dokumentami ode złodzieja ...
Z NERWÓW O ZGROZO ...
WZIĄŁ I SIĘ OBUDZIŁ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok