Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Znajomi z jednej ulicy w Asker - Norwegia

Czytali temat:
(622 niezalogowanych)
30 Postów
Damian Jastrząbek
(polonista6661)
Nowicjusz
Mieszkamy już sporo czasu na ulicy Bjerkealleen w Asker i widzieliśmy polską antenę tv na samym poczatku rogu ulic Bjerkealleen i LiahagenKim jesteście odezwijcie sie do mnie to może spotkamy się na jakieś kawiepozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polonista6661 napisał:
spotkamy się na jakieś kawie
oby to również był jakiś polonista
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Ja jednak jestem przekonany że to nie takie oczywiste.To że przypuszczalnie są to również polacy nie znaczy automatycznie że chcą zawierać znajomości z innym rodakiem tylko dlatego że są tak dalekooo od kraju i w ogóleee,ten powód już dawno przebrzmiał,mało tego,jest coraz większa grupa która przechodzi na drugą strone ulicy jak słyszy ; kurw. kurw.
Teraz pytanie po której stronie ulicy Wy chodzicie?
I zapamiętajcie sobie,narodowi patrioci na emigracji-bycie polakiem na emigracji nie obliguje automatycznie do wypicia kielicha z tzw ziomkiem,czy tzw kawy z rodakiem itp bzdur,na emigracji jak w kraju-jak ktoś jest debil,to nadal jest debil,jak inteligencja,to też się nie zmieni.
I w tym kontekście wyrobiłem sobie zdanie w temacie;
-hej wy tam polacy! my tu też polacy! w związku z tym MUSIMY iść na kawe,no nie,kurwa?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
balum napisał:
na emigracji jak w kraju-jak ktoś jest debil,
to nadal jest debil, jak inteligencja,to też się nie zmieni.

Brawo, brawisssssimo!

To fakt "porod naturalny" i robociarskie "gienie" robia SWOJE!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Damian Jastrząbek
(polonista6661)
Nowicjusz
Powiem wam że nie rozumiem o co chodzi osobom które odpisały na ten post.widzę tylko że nie był kierowany do was więc nie potrzebnie zabieracie głos w temacie.
Jeśli ktoś jest normalny a za takiego się uważam i nie czuje się emigrantem co mówi co chwile kur...
Podsumowując piszę do osób które serio mają ochotę poznać nowych ludzi i od czasu do czasu w spokoju wypić "kawę".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
polonista6661 napisał:
Powiem wam że nie rozumiem o co chodzi osobom które odpisały na ten post.
to jeszcze polonisto masz jakieś wątpliwości
że chcesz się spotkać na jakiejś kawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Damian Jastrząbek
(polonista6661)
Nowicjusz
Zero wątpliwości tylko czekam na odzew osoby z mojej ulicy bo przypuszczam że może być tutaj zalogowana i korzysta z forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
Zamiast czekać sam zaczep i zagadaj , najprostszy i najlepszy sposób nawiązania znajomości , a nie przyczajki odstawiasz .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Damian Jastrząbek
(polonista6661)
Nowicjusz
No pewnie najlepiej jest stać pod czyimś domem i czekać aż ktoś z domu wyjdzie i zapytać czy ty to właśnie ty ludzie nie pisze do was więc nie odpisujcie.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
polonista6661 napisał:
No pewnie najlepiej jest stać pod czyimś domem i czekać aż ktoś z domu wyjdzie i zapytać czy ty to właśnie ty ludzie nie pisze do was więc nie odpisujcie.pozdrawiam
Zawsze mozna cos napisac po polsku, np. zaproszenie na kawe, i wrzucic do skrzynki tych ludzi. Jedyne co ryzykujesz to to,ze ci nie odpsza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok