Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ucieczka z raju - Norge http://www.youtube.com - Norwegia

Czytali temat:
Leszek Kazimierczak (1300 niezalogowanych)
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
Witam Nikola śliczna polska dziewczynka idealny materiał na Norweżke 6 tyg pranie mózgu i już ją mają , Polacy nie łudzmy się , jesteśmy na emigracjii , pracujemy , kupujemy domy , żyjemy tu , a taki banał bo była smutna niszczy nasze życie , budowane często latami w pocie czoła , przestaje mieć kompletnie sens pytanie czy warto, kto nie oglądał zapraszam dla wrażliwych weżcie chusteczki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów

(lena003)
Początkujący
edzia51 napisał:
Witam Nikola śliczna polska dziewczynka idealny materiał na Norweżke 6 tyg pranie mózgu i już ją mają , Polacy nie łudzmy się , jesteśmy na emigracjii , pracujemy , kupujemy domy , żyjemy tu , a taki banał bo była smutna niszczy nasze życie , budowane często latami w pocie czoła , przestaje mieć kompletnie sens pytanie czy warto, kto nie oglądał zapraszam dla wrażliwych weżcie chusteczki .

Jezuuuu kobieto ????Helen i jej córka mają sie dobrze uwierz mi wiec po cholerę znow wywlekac ten temat ?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
oglądnęłam jeszcze raz i mogę jeszcze raz i nie sądzę by ten temat kiedyś padł,on jest żywy jak te inne odebrane dzieci
pozdrawiam edzia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
Dzięki Izzy również pozdro, słuchaj lena003 po taką cholere że jest tu Nas coraz więcej i Naszych dzieci , przypadek litwinów z buskerud, którym zabrano dzieci jest podobny , jak u nas za komuny dajcie mi czlowieka a paragraf się znajdzie.......... szlag mnie trafia że nie mogę nic z tym chorym systemem zrobić , ale zawsze można nagłośnić sprawę , póki co piszcie czy znacie podobne przypadki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Po nawiazaniu kontaktow z innymi rodzinami, ktore stracily dzieci, dzis wiem ,ze wszystkim tym rodzinom , pomimo roznych sytuacji ,odebrano tylko z jednego paragrafu Child Welfare 4-6,ktory mowi - jezeli dziecku zagraza zdrowiu i zyciu ,to nalezy natychiast zabrac dzieci i umiescic w rodzinie zastepczej.Zupelnie jak by wszyscy rodzice popelnili te same wykroczenia wzgledem wlasnych dzieci.
Jest to paragraf BV- JAKO OSTATECZNY ,ktory jak w sprawch karnych,gdzie stosuje sie najwyzszy wyrok, jako dorzywocie ,czy kare 25 laty.
Zapominajac i nie stosujac prawa ,gdzie zaczyna sie od Child Welfare 4-1 i po drodze dopiero 4-6 itd.Gdzie BV pomja,a wszystkich jednakowo traktuje.
Z roznica ze w sprawach karnych,w zaleznosci od przestepstwa jest wyrok,i takie samo ma ustanowione prawa Barneverne ,ktorego nie stosuje.
Dla przykladu ,pozwole sobie podac kilka rodzin,z 2011 roku,ktore i za co stracily dzieci z Child Welfare 4-6, zaczynajac od siebie.
Gdzie nie mialam dokumentow,adwokat majac je z BV wypowiadal sie w trakcie poszukiwan dziecka w no., ze moje dziecko,nie bylo zagrozone na paragraf 4-6 i nie bylo przemocy wzgledem jego i nie ma powodu do obaw,bo nie grozi dziecku nic bedac z rodzicami./VG.no./
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10088186

1. Nam- zabrano dziecko na zas ,jak wynikalo z zeznan BV w Sadzie,pomimo dobrej opini jako o rodzicach i zadbanym wesolym dziecku,jaka tez opinie wydala sama szkola ,...zabrano -bo rodzice zaczynali sie klucic- a to mogloby doprowadzic do sytuacji, w ktorej dziecko mogloby sie znalesc.
/ja bynajmniej nie znam zwiazkow, u ktorych by nigdy nie zaistniala taka sytuacja,a tym bardziej we wspolnym zyciu przez 18 l. bycia w zwiazku,wiec nie przecze ,ze bywalo.
Dzis wiem tez ,ze byl ktos kto sie przyczynil do tego./4-6/
2.Rodzina bliznaikow,po 4 tyg pobytu w no.Gdy dzieci juz spaly, przybyl pijany kolega,postawil po piwie wypili rodzice, i wyprosili goscia.Ten zadzwonil na policje ze w domu rodzice bija sie i sa pijani, a dzieci placza.
Rodzicom nie zrobiono nawet badan na zawartosc alkoholu,ani innych dowodow co by wskazywaly, ze zona jest pobita.Lecz Bv zabralo im 2 synow,rozdzielajac ich od siebie, i umiescilo w rodzinach zastepczych/ juz 3 rok/ Smutne jest w tym przypadku to, ze rodzina wspolpracowala z BV i z badan i opini wynikalo, ze sa dobrymi rodzicami i pozostawiono im malenstwo jako 3 dziecko..
Zas synow juz nie oddano z racji ciagniecia sie sprawy i obejmujacego innego prawa.
Ze jesli dzieci przebywaja rok w jednym miejscu,to tym samym nalezy je pozostawic aby nie narazac je na traume.I tak starcili synow./4-6/
3.Kobiete przy dzieciach pobil pijany maz.Powiadomila policje.BV pomoglo kobiecie i dzieciom ,przeniesc sie do osrodka,pomogli znalesc mieszkanie ,a w zamian oczekiwano przedlozenia o separacji.Kobieta to spelnila.Pierwsze spotkanie ojca z dziecimi,gdzie coreczke/6l./ zabral do siebie,drugie dziecko pozostalo z matka.
Ojciec po kilku godzinach ponownie przyjechal do zony domu pijany, a dziecko pozostawil samo.Zona zadzwonila na pilicje,ktora obiecala ,ze dziecko jej zostanie przywiezione.Niestey Bv je zabralo,a na dowod przedstawili dostarczona separacje jako ,ze w domu dzieje sie zle miedzy rodzicami.
Dziecko po 2 miesiacach trafilo do adopcji.Syna wywiozla do Polski.Coreczki nie odzyskala./4-6/
4.Rosjanka Irina.Maz Norweg,z synami uprawial stosunki seksualne.
Zrobila badania chlopcow/11 i 4/ Dzieci powiadomienie do matki i badania w no. to potwierdzily.Chciala zabrac chlopcow i odejsc.Zaczynajac sprawe naglasniac co przezywaja dzieci i szukajac pomocy Bv zabralo synkow.Starszy syn pisal do Krola Norwegii, aby mu pomogl wydostac sie z rodziny zastepczej itp.Niestety nikt nie mial na to wplywu.Wiec uciekl do matki i z matka uciekli do Polski.Natomiast Bv po czasie, synka 4 l.oddalo ojcu i pozostaje z ojcem w Norwegii.A matka z synem w Rosji./4-6/
5.Rodzina z dzieckiem ok godzin 21 latem wyszla ze sklepu z zakupami.Strsze panie podeszy, przedstawiajac sie ze sa z BV ,mowiac ze dziecko o tej porze nie powinno byc na dworzu.Nastepnego dnia pojawilo sie BV w domu ,gdzie zabrano corke/2l/ a widzac polskie leki na stole kazano matce sie dobrowolnie umiescic w instytucji na badanie czy bierze narkotyki,i gdy wyjda badania pozytywne dziecko wroci.Rodzinie tej w polsce zmarlo male dziecko, a duze mialo wypadek i tzw.roslinka.Kobieta ta bedac w ciazy miala leki przepisane przez lekarza w Polsce,i przybyla do meza do Norwegii.
Aby odzyskac dziecko, zglosila sie jak kazalo BV,bedac w ciazy ,a bedac tam dostala zakaz opuszczania instytucji.Podano jej leki, a rano zabrano mocz na badanie.
W moczu stwierdzono, ze matka bierze narkotyki ,lecz w karcie histori i nigdzie nie bylo odnotowane jaki lek miala podany kobieta z wieczora.
W instytucji urodzila dziecko i jest juz 2 rok,zas dziecko zabrane nie wrocilo i pozostalo w rodzinie zastepczej .Ze wspolpracy z BV,wyniklo ze jest dobra matka do narodzonego dziecka,i nie dostanie coreczki ,gdyz ma male dziecko i musi sie nim zajac.A teraz czeka na deport do kraju, wraz z narodzonym/6m-cy/ synkiem,pozostawiajac coreczke/4-6/
6.Temat na MN ,,SILNA MATKA oraz KTO MI ZABRAL CHLOPCOW,, jest na goraco opisywany przez matke,ktora mieszka od ponad 10 laty w no.
Bv zabralo ze szkoly i przedszkola synkow z podejrzeniem ze jedno z chlopcow rzekomo bylo bite.Sprawe BV mialo zbadac , i jesli by mialo na to dowody chlopcow zatrzyamc.Lecz nie potwierdzilo sie to w badaniu sprawy.Wiec BV siega do czasow z Polski,gdzie jeszcze dzieci nie bylo.Wszystkie sprawy dziewczyna przegrala w 6 miesiecy.Chlopcy pozostaja /rozdzieleni /w rodzinach zastepczych./4-6/
7.Opisana sprawa rodziny z Polski na str.MN ,,PROBLEM ZE SPROWADZENIEM DZIECKA Z NORWEGII,,.Matka dziecka zmarla w Norwegi,BV zabralo dziecko od ojca ktory byl w separacji z zona zmarla.Rodzina dziecka chce odebrac dziecko lecz do dzis nie udalo sie./O tej sprawie bedzie w mediach/

Przytoczylam kilka ,,TYLKO,, przykladow, gdzie rodzice stracili dzieci ,gdzie BV zastosowalo ten sam paragraf jako -ostatecznosc.
Pomjajc /od 4-1 do 4-6 prawa/ktore mowi o ... wdrazeniu srodkow zapobiegawczych,wolnotariuszy ktorzy nadzoruja rodziny i dzieci,kuratora,a w razie potrzeby umieszczenia dziecka w najblizszej jego rodzinie, a na koncu 4-6,ktory mowi o natychmiastowym umieszczeniu dziecka w rodzinie zastepczej,bo zgraza jemu zdrowiu i zyciu.
Rocznie odebranych dzieci jest ponad 12 tys. przez BV/dane z roku 2010/
A BV zapowiada ze w bierzacym roku bedzie jeszcze wiecej.
Wiedza z gory, porownujac -jak meteorolodzy o pogodze.

Najgorsze jest to ,ze BV nie musi miec dowodow,a wystarczy jako dowod ...podejrzenie jako-
WYSOCE PRAWDOPODOBNE,aby dzieci zostaly zabrane rodzicom.
Zadna z tych rodzin nie byla resocjalizowana ,jak wiezniowie,ani sprawdzana,czy dalej dopuszcza sie zaniedban,o ile takie byly powody zabrania im dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
edzia51 napisał:
Witam Nikola śliczna polska dziewczynka idealny materiał na Norweżke 6 tyg pranie mózgu i już ją mają , Polacy nie łudzmy się , jesteśmy na emigracjii , pracujemy , kupujemy domy , żyjemy tu , a taki banał bo była smutna niszczy nasze życie , budowane często latami w pocie czoła , przestaje mieć kompletnie sens pytanie czy warto, kto nie oglądał zapraszam dla wrażliwych weżcie chusteczki

Sa tez i "sliczne" somalijskie dzieci jako "idealny material na norwegow"
A co do filmu, to rzeczywiscie plakac sie chce, ale nad poziomem tych wypocin
Pan Rutkowski jak juz tak bardzo chcial miec reklame promujaca jego dzialalnosc, to moglby sie wysilic na cos wyzszego lotu, a tak widumy jakis kompletnie zenujacy gniot ! Musze przyznac, ze calosci nie obejrzalam, bo mnie znudzilo.... Poza tym juz w pierwszej czesci jest dostatecznie duzo klamstwa i manipulacji....
Niemniej, slusznie, ze sie boicie i BOJCIE SIE !!!!!! I radze wam siedzcie w Polsce, tam dla dzieci jest raj juz dosyc jest tutaj w Norwegii tych patologii z Polski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Makaryna napisał:
cyt.Poza tym juz w pierwszej czesci jest dostatecznie duzo klamstwa i manipulacji....

Bardzo Cie prosze ,jesli znasz prawde napisz o niej dla innych co stracili dzieci i tych co chcieliby wiedziec i poznac prawde a nie klamastwa w/w temacie.

Co do filmu ,,DOKUMENTU,, masz parwo miec swoje zdanie,jak rowniez miec gorycz do samego Rutkowskiego...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Makaryna napisał:
edzia51 napisał:
Witam Nikola śliczna polska dziewczynka idealny materiał na Norweżke 6 tyg pranie mózgu i już ją mają , Polacy nie łudzmy się , jesteśmy na emigracjii , pracujemy , kupujemy domy , żyjemy tu , a taki banał bo była smutna niszczy nasze życie , budowane często latami w pocie czoła , przestaje mieć kompletnie sens pytanie czy warto, kto nie oglądał zapraszam dla wrażliwych weżcie chusteczki

Pan Rutkowski jak juz tak bardzo chcial miec reklame promujaca jego dzialalnosc, to moglby sie wysilic na cos wyzszego lotu, a tak widumy jakis kompletnie zenujacy gniot ! Musze przyznac, ze calosci nie obejrzalam, bo mnie znudzilo.... Poza tym juz w pierwszej czesci jest dostatecznie duzo klamstwa i manipulacji....
Niemniej, slusznie, ze sie boicie i BOJCIE SIE !!!!!! I radze wam siedzcie w Polsce, tam dla dzieci jest raj juz dosyc jest tutaj w Norwegii tych patologii z Polski

tylko PATOLOGIĘ nie interesuje to co się tam dzieje plus los niewinnych dzieci ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Makaryna napisał:
edzia51 napisał:

mówisz typowo po Polsku coś co mnie nie dotyczy mam to w dup....

raz na ulicy zrypałam tatusia w wieku ok 28 lat jedno dziecko 2 latka jedno malutkie w wózku rozmawiał z kolegą....matka zapomniała czegoś z domu i przeszła na drugą stronę ulicy ...tatuś nawet nie spojrzał jak dziecko chciało do matki polecieć prosto pod ciężarówkę z 15 osób tylko ja puściłam się za dzieckiem widząc już wcześniej co sie dzieje a tatusia też tylko ja zrąbałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
Makaryna napisał:

cyt.Sa tez i "sliczne" somalijskie dzieci jako "idealny material na norwegow"

nie tylko link z maja 2012 www.familiestiftelsen.no/node/16792
bo rowniez ....
Afrykańskie matki czują się prześladowane przez służby opieki nad dziećmi./Stavanger/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok