Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(5258 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
A czy to szczepienie ma sens? Czy pójscie do norweskiego lekarza ma sens? Zdobyłam na tym polu doświadczenie i juz wiem ze szkoda tracic czas na te wizyty. odniosłam wrazenie ze tutejszy lekarz jest na nizszym poziomie ziz student medycyny w Polsce.
Moja córka miała 2 miesiące temu robaki. I oczywiscie w Norwegii nic nie potrzeba wiecej prócz vermoxu. Po co badac czy robaki jeszcze sa? Nie istotne ze przez to dziecko moze umrzec lub stac sie upośledzonym. To pewnie dlatego na ulicach Oslo widze tyle poszkodowanych dzieci i dorosłych.
Wczoraj córka miała wysoką gorączke, nic nie pomagało, ani leki, ani prysznic chłodzący, miała drgawki i mdlała. Ale nie wiem po cholere dzwoniłam do lekarza. Pani powiedziala ze musze przywiezc dzieco do legevaktu No przeciez nie moge, bo ona jest półprzytomna a mam jeszcze drugie dziecko, ktore juz spi. To musze obudzic i zabrac dwójkę. I czekac 4 godziny z "umierającym" dzieckiem az jakis konowal je przebada. Tylko po co tyle zachodu i meczenie dzieci i siebie????? Przeciez i tak dostanie paracet i do domu.
Dowiedziałam sie ze tu jest "taki sysem ze ambulans tylko do zagrozenia zycia jedzie", wiec zapytałam tej pani jak ocenia zagrozenie zycia przez telefon i czy wezmie odpowiedzialnosc za ewentualna smierc mojego dziecka, tak weźmie....
Podczas wakacji pogotowie przyjechalo do pijanego, spiącego norweskiego lumpa, taki to system!!! Wiem ze przyjechalo, bo wczesniej bo napadło na mnie stado muzułmanek na placu zabaw czy mam telefon bo ten facet tam lezy i chyba nie zyje!!! To zadzwoniłam i udzielałam przez 30 minut wywiadu na temat koloru jego twarzy i pozycji w jakiej lezy Taki to system!!!
Znam tez pewnego architekta, ktory zamówił okna do remontowanego i zaprojektowanego przez siebie domu. W Polsce jak podaje sie wymiar okna to kazdy wie ze z ramą, w Norwegii niestety nie, architekci pobieraja wymiar samej szyby, a po co? A po to, zeby potem z własnej kieszeni zapłacic za zamałe okna hahahah.
Pisze to w nerwach i byc moze za jakis czas odwołam te słowa, ale teraz stwierdzam jedno - Norwegowie to tępy naród, bezmyslny i tępy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Trzeba niestety zgodzić się z tobą co do lekarzy,podam tylko jeden przykład Koleś od marca chodził z kamieniami i jakimś problemem na jelitach.Gdzieś od sierpnia przesuwali mu terminy operacji , a dzień przed operacją lekarz który ma przeprowadzić operację pyta się go " na co on choruje " I jak tu się nie leczyć na stres
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Niestety to prawda dobry lekarz w Norwegi jest na wage zlota i to nie tyle ile sam wazy ale razem ze swoim samochodem!!!!! To opinia Polskich pielegniarek(2 ktore kiedys tutaj poznalem) dlatego tak wazna jest wiedza pielegniarska tutaj. Bardzo czesto sie zdarza ze na dyzurze w szpitalu jest tylko jeden lekarz nie na odzial ale na caly szpital!!! Informacje zaslyszane ale podejrzewam ze prawdziwe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Ja wam powiem tak: nigdy sie nie szczepilem przeciwko grypie i nie pamietam tez abym mial typowa grype, jak juz to jakies przeziebienia i to baaardzo sporadycznie. Mam znajomych, ktorzy szczepili sie przeciwko grypie ale i tak ich dopadla, wiec na to nie ma reguly. Zalecam jesc czosnek, cebule (mozna zapomniec o namietnych pocalunkach ), ryby i owoce kiwi oraz pic tran i sok z grejfruta. Znam 3 norwegow lekarzy i co ciekawe, ani jeden sie nie szczepi i nikogo ze swoich bliskich

krolestwo za konia, z calym szacunkiem, ale opowiadasz totalne bzdury, o tym, ze 1 lekarz na caly szpital to juz pobiles wszelkie rekordy w fantazjowaniu pracowalem w norweskiej sluzbie zdrowia i opieki, i powiem szczerze, ze 99% tego co sie slyszy to sa mity wyssane z palca, norwescy lekarze sa swietni i dobrze znaja sie na swojej robocie, w Molde jest PL lekarz i powie wam to samo. Dla wielu sprawa wyglada tak, ze jesli lekarz nie przepisze tony lekarstw i antybiotykow to oznacza ze jest zly, a to bzdura totalna... wezmy pod uwage srednia zycia w Norge a w PL, i pozamiatane
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Nie watpie ze lekarze sa swietni i dlatego caly czas tutaj powtarzam ze zostawmy im leczenie i nie wdawajmy sie w dyskusje co napisano na ulotce albo w necie!!!
Co do ilosci lekarzy w szpitalu mozliwe ze to fantazja i powtorzone(zaslyszane) bzdury ale jedno jest pewne,Norwegia cierpi na brak tego personelu!!!
Nasza nauczycielka norweskiego nawet ostatnio opowiadala jak trafila to pani doktor chyba z filipin ktora tak dobrze rozmawiala po norwesku ze jej maz (filolog) jej nie rozumial!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
tak,tak hardi...lekarze w no. sa swietni.

bylem z wizyta u jednego pana doktora. po wywiadzie i badaniu usg,stwierdzil,ze -wszystko ok-
na moje pytanie: jesli ok,to dlaczego boli odp- samo przejdzie-

chyba,ze to w mysl zasady medycyny naturalnej - jak nie umrze to znaczy,ze zdrow!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Podam jeszcze jeden przykład . Musiałem kiedyś się udać do legevakt gdyż gęba mi spuchła jak przy śwince,na szczęście to nie było to.Siedzę już 3 godzine i w pewnym momencie mdleje jakaś turczynka ok. 25 l. I co robią lekarze? Ano absolutnie nic, kobieta leży 10 minut i czeka,a oni zastanawiają się co z nią zrobić.Nawet nie sprawdzili jej pulsu! Fakt,lekarzem był murzyn,ale czy to coś zmienia?? Zupełna indolencja według mnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
panladny napisał:
tak,tak hardi...lekarze w no. sa swietni.

bylem z wizyta u jednego pana doktora. po wywiadzie i badaniu usg,stwierdzil,ze -wszystko ok-
na moje pytanie: jesli ok,to dlaczego boli odp- samo przejdzie-

chyba,ze to w mysl zasady medycyny naturalnej - jak nie umrze to znaczy,ze zdrow!

powiem ci lepszy motyw moj syn miał w zeszłym roku zapalenie płuc ktore obiajwiało sie okropnym duszacym kaszlem a pan doktor w no do mnie z tekstem ze on ma astme i przepisał syropek vegantoline :/
i co dobre kolejny tylko potwierdził jego diagnoze az w koncu trafilismy do polskiego pediatry ktory postawił diagnoze zapalenie płuc z tekstem ze norwescy lekaze rodzinni to durnie skoncza kurs i zgrywaja wielkich uczonych
po podaniu młodemu syropu eurespal astma przeszła
na co pan nasz rodzinny norweski lekarz stwierdził ze pewnie vegantolina wyleczyła go z astmy
po prostu... no komet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Hardi napisał:
Ja wam powiem tak: nigdy sie nie szczepilem przeciwko grypie i nie pamietam tez abym mial typowa grype, jak juz to jakies przeziebienia i to baaardzo sporadycznie. Mam znajomych, ktorzy szczepili sie przeciwko grypie ale i tak ich dopadla, wiec na to nie ma reguly. Zalecam jesc czosnek, cebule (mozna zapomniec o namietnych pocalunkach ), ryby i owoce kiwi oraz pic tran i sok z grejfruta. Znam 3 norwegow lekarzy i co ciekawe, ani jeden sie nie szczepi i nikogo ze swoich bliskich

krolestwo za konia, z calym szacunkiem, ale opowiadasz totalne bzdury, o tym, ze 1 lekarz na caly szpital to juz pobiles wszelkie rekordy w fantazjowaniu pracowalem w norweskiej sluzbie zdrowia i opieki, i powiem szczerze, ze 99% tego co sie slyszy to sa mity wyssane z palca, norwescy lekarze sa swietni i dobrze znaja sie na swojej robocie, w Molde jest PL lekarz i powie wam to samo. Dla wielu sprawa wyglada tak, ze jesli lekarz nie przepisze tony lekarstw i antybiotykow to oznacza ze jest zly, a to bzdura totalna... wezmy pod uwage srednia zycia w Norge a w PL, i pozamiatane

bo w norge wpierdzielaja owoce moza bo sa najtansze a ich iq jest dyskusyjne a co by było gdyby nie wcianli tych tranow ,ryb, kwasow omega itp ????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
bo w norge wpierdzielaja owoce moza bo sa najtansze a ich iq jest dyskusyjne a co by było gdyby nie wcianli tych tranow ,ryb, kwasow omega itp ????
i 40 lat komuny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok