Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dzieci kontra dzieci - Norwegia

Czytali temat:
(1147 niezalogowanych)
15 Postów
Ewa xxx
(Ewa2000)
Wiking
Witam,
mam pewien problem od pewnego czasu mojemu 8latkowi dokuczaja
dwaj czarni chlopcy, obrazaja go wyzywaja czasami dochodzi nawet do rekoczynow gdy zglaszam to nauczycielce badz dyrektor szkoly dochodzi tylko do dyskusji i na tym koniec
albo syn jest zly a oni niewinni .
Czy na czarnoskórych nie ma tu metody czy moga czuc sie bezkarni
robia co im sie podoba?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Bo takie rzeczy zalatwia sie pisemnie. Llist wysyla sie do rektora a jak nie pomoze to wysyla sie dalej do fylkesmannen.

www.barneombudet.no/temasider/skole_og_b..._b/arkiv/slik-klage/
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Ewa xxx
(Ewa2000)
Wiking
mielismy rozmowe z rektor wraz z tlumaczem ( bo niestety moj norweski nie jest az tak dobry abym mogla sama zalatwic ta sprawe) skonczylo sie to na wyslaniu listow do rodzicow tych chlopakow.
a dzis syn wrocil i powiedzial ze jeden z nich nadal mu dokucza i wyzywa od glupich polaczkow..syn chcial go uderzyc ale powstrzymal sie
prowokuja go slyszalam ze jest mozliwosc wydalenie takich delikwentow ze szkoly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ewa2000 napisał:
jeden z nich nadal mu dokucza i wyzywa od glupich polaczkow.
cholera jasna
to już nawet małe Murzyniątka w Norge o tym wiedzą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Moge tylko powtorzyc, to co napisalam wczesniej. Jezeli uwazasz, ze szkola nie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow, to sklada sie na to skarge pisemnie. Bo na slowo - to jeden powiedzial jedno, drugi cos innego i w koncu wszystko sie rozplywa.

Co do wydalenia ze szkoly, to nie jest to takie proste. W sumie jeszcze nie slyszalam, zeby kogos wydalili ze szkoly. Na ogol to ofiary przesladowania zmieniaja w koncu szkole a nie ci co dziecko drecza. Zreszta, zeby istniala podstawa wydalenia, to trzeba zaczac to dokladnie w tym samym miejscu - od pisemnej skargi do rektora. Cala procedura jest opisana w linku jaki podalam, wlacznie z napisana skarga.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Ewa xxx
(Ewa2000)
Wiking
Dziekuje Elise
skorzystam na pewno z informacji od Ciebie
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
i bardzo kurwa dobrze!
Miejsce polskich dzieci jest w polskim przedszkolu, miejsce polskiej kobiety jest w polsce (wiernie czekac), a męska rzecz byc daleko!
Amen!
Pojebało sie co poniektórym i zycia na obczyznie sie zachciało, to trzeba sobie radzic, a nie wypisywac na forum "pomocy"!
Skoro twoj norweski nie jest na tyle dobry, to trzeba było po angielsku wytłumaczyc!
A ze skonczyło sie 8 klas+zawodowy chemiczniak, to "pomocy"
Macie komputery, ksiazki,płyty cd i nie chuja nie macie pojecia jak z nich skorzystac......
Idz wiec do starego makumby i mu powiedz " your fucking nigger has a problem with my son.
Tell him to stop because it gets Fucking Beating"
Ot wielkie mi mecyje
czarnuchy tak rozmawiają, wiec napewno cie zrozumie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
skoro murzynki dokuczaja bialemu polskiemu dziecku to do cholery - gdzie jest ojciec??? szelki nosi, kiecke czy tez dziecko jest ze zwiazku dwoch lesbijek???? jesli nie trafilem, to przepraszam za swoj nietakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Ewa xxx
(Ewa2000)
Wiking
Panie marianek
pisac to Pan umie ale czytac nie zabardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
Ewa ja mam podobnie mojemu synowi rowniez dokuczaja 4 chlopcy ale sa to norweskie dzieci nawet dzis wrocil i mowil ze jeden chlopiec go bil i poszedl do wychowawcy a wychowawca do do dyrektora i chlopiec zostal wezwany na rozmowe ale ja wiem ze to nic nie pomoze te dzieci maja w nosie kto co do nich mowi czuje sie bezkarni we wszystkim sa rozpuszczone okropnie ja niedlugo ide z synkiem mlodszyn ma bilans a ta pani co tam pracuje to rowniez pracuje w barneverne wiec z nia pogadam o tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok