Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

UWAGA na tajemnicze telefony! - Norwegia

Czytali temat:
Tigmo Tigmo Bernardeta Kapałka Grzegorz Tryba Kasia050592 (6861 niezalogowanych)
200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
Najczęściej łupem padają obcokrajowcy.
Dzwoni ktoś z nieznanego telefonu, tak zadaje pytania, aby wypowiedzić słowo "ja", albo "yes". Następnie po tygodniu otrzymujemy fakturę za usługę, albo cokolwiek, nawet jeśli niczego nie zamawialiśmy. Wykorzystują ten zapis prawny, że do akceptacji oferty i kupna usługi/rzeczy wystarczy umowa ustna.
Nagrywają rozmowę i obrabają ją cyfrowo, żeby wyszła z tego ustna umowa.
Miał ktoś coś takiego? Jeśli nie to może mieć

Ps. ze źródła, które trzy razy tak się dało nabrać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
czyli jak nie jesteśmy pewni co do żródła telefonu ZAWSZE MÓWIMY ....NEI
ale po tej obróbce cyfrowej z nei może wyjść jeg albo co gorsza ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a dwie kobiety po obejrzeniu w TV programu z Kaszpirowskim to w ciążę zaszły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...po

otrzymaniu faktury

to juz tylko: aj,jaj,jaj...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
na ulicy i w autobusie też nie mówić ja, albo yes bo mogą nagrać na dyktafon, obrobić cyfrowo, i fakturę na bombowca przysłać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
trzeba cedzić słowa a jak się nieopatrznie powiedziało ja to rewizja czy rozmówca nie nagrał
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Kowalscy)
Stały Bywalec
Smiejta się, smiejta. Sam dostawałem takie dziwne telefony, z tym że nigdy takich nie odbieram.
Norweskie numery. A jak technicznie oni to robią to uj wie.

Zródłem nie jest jakiś oszołom w każdym razie, tylko osoba, która na codzień przyjmuje wiele telefonów od klientów /w tym potecjalnych/. Wyszedł z tego, ale trzeba na to czasu, jak i sądami straszyć.
Nie płacisz - szybko przychodzi inkaso.

Dobra, spadam. Mam nadzieję, że ktoś się jeszcze odezwie, a wtedy

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
kolejna prowokacja z cyklu -- kosmici są wśród nas

słowo ,,tak,, czy ,,yes,, czy ,, ja,, stało się w obecnych czasach groźne i nie bezpieczne aczkolwiek ryzykowne i balansujące na granicy życia lub śmierci

strzeżcie się tego słowa albowiem zaprawdę powiadam wam -- błogosławieni cisi albowiem oni nie dostaną rachunku do zapłacenia hahahhaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
Trzebauważać też na numery szwedzkie. Sama to przechodziłam. Nie należy odbierać i rozmawiać. Za te rozmowy płaci osoba ,do której się dzwoni. Poinformowałam pana, że nie zamierzam z nim rozmawiać i jeżeli nie przestanie to powiadomię policję o nękanie. Facet dzwonił z 4 różnych numerów po 20 razy dziennie. To kosztowałao mnie 800 nok. Rozmawiałam z telenorem ale oni tylko powiedzieli, że mam zmienić numer albo nie odbierać.
To się chyba nazywa terror telefon.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok