Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NRK znow o Polakach - Norwegia

Czytali temat:
Kasia K (1337 niezalogowanych)
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Dzien dobry wszystkim.
Ja mam pytanie do polskich kierowcow. Sam jestem kierowca od jedenastu lat i dzis zastanowilem sie nad czyms. W zwiazku z informacja jaka NRK od rana podaje, ze w Polsce kierowcy sa uczeni o wiekszej wartosci ladunku od zycia i ze pierw trzeba staranowac auto osobowe byleby nie wypasc z trasy... Normalnie nie moge sie otrzasnac. Ja na szkoleniu nie mialem takiej informacji.
Juz jakis pajac skacze przed kamera i sie bulwersuje, ze takich kierowcow to my nie chcemy na norweskich drogach... bla... bla... bla... Ja wiem, ze w Polsce jest wiecej wypadkow i tak dalej ale mam pytanie. Czy na waszych kursach mowiono wam, ze ludzkie zycie nie ma wartosci i za wszelka cene trzeba chronic ladunek?

To wy odpisujcie a ja ide robic kawe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Nie bądź naiwny Podaj NRK do sądu i broń honoru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
PeReZ napisał:
Dzien dobry wszystkim.
Ja mam pytanie do polskich kierowcow. Sam jestem kierowca od jedenastu lat i dzis zastanowilem sie nad czyms. W zwiazku z informacja jaka NRK od rana podaje, ze w Polsce kierowcy sa uczeni o wiekszej wartosci ladunku od zycia i ze pierw trzeba staranowac auto osobowe byleby nie wypasc z trasy... Normalnie nie moge sie otrzasnac. Ja na szkoleniu nie mialem takiej informacji.
Juz jakis pajac skacze przed kamera i sie bulwersuje, ze takich kierowcow to my nie chcemy na norweskich drogach... bla... bla... bla... Ja wiem, ze w Polsce jest wiecej wypadkow i tak dalej ale mam pytanie. Czy na waszych kursach mowiono wam, ze ludzkie zycie nie ma wartosci i za wszelka cene trzeba chronic ladunek?

To wy odpisujcie a ja ide robic kawe.

no coz, z kosmosu takie opinie sie nie biora, niestety prawda jest, ze polscy kierowcy nie maja wyobrazni i lamanie przepisow drogowych jest czyms normalnym....raz na jakis czas jade do PL i na trasie jestem przerazony tym co sie wyprawia, wyprzedzanie na trzeciego jest norma, przekraczanie predkosci o wiecej niz 50km jest norma, wymuszanie pierszenstwa....nooo i najwazniejsze.....pieszy na pasach traktowany jest jak przeszkoda na drodze, ktora trzeba rozjechac.... itd itp....

reasumujac, popieram opinie na temat polskich kierowcow....
w PL powinni wprowadzic bardzo surowe kary, np za przekraczanie predkosci mandat od 1000 zl w gore. Niestety Polak zrozumie dopiero wtedy jak dostanie po kieszeni. Bo inaczej to wszystko w dupie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Odnośnie Twojego pytania, ich opinia nie wzięła się z niczego. Kilka miesięcy temu w Polsce była duża afera, bo sfilmowali taki własnie "kurs" i pana "instruktora".
www.tvn24.pl/13351,1,prosto_z_polski.html
Potem jeszcze podrązyli temat i sie okazało ze to nie jest odosobniony przypadek.
A ludzie jak to ludzie lubią uogólniać , wiesz: wszyscy cyganie to złodzieje, murzyni to lenie, a każdy muzułmanin to terrorysta...
Ot i masz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Jasna napisał:
Odnośnie Twojego pytania, ich opinia nie wzięła się z niczego. Kilka miesięcy temu w Polsce była duża afera, bo sfilmowali taki własnie "kurs" i pana "instruktora".
www.tvn24.pl/13351,1,prosto_z_polski.html
Potem jeszcze podrązyli temat i sie okazało ze to nie jest odosobniony przypadek.
A ludzie jak to ludzie lubią uogólniać , wiesz: wszyscy cyganie to złodzieje, murzyni to lenie, a każdy muzułmanin to terrorysta...
Ot i masz.

Dokladnie tak wlasnie jest. Ludzie uogolniaja, a do tego pisanie, ze na kursach tak przygotowuja, to moze zacznijmy myslec, ze wszyscy norwegowie to terrosci, biorac pod uwage ostatnie zajscie.

No niestety, ale nie ma zbyt wielu ludzi ktorzy potrafia myslec samodzielnie, wiekszosc podaza za tlumem i wierze w to co opowiada jakis dziennikarzyna koloryzujacy wszystko jak tylko mozna, bo przeciez NEWS musi wzbucac emocje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Co wy chcecie od polskich kierowców którzy jeżdżą najbezpieczniej w świecie.. To że co tydzień ginie ok 30 osób, to nic, zawsze można zwalić na drogi itp.,.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
NOREK napisał:
Co wy chcecie od polskich kierowców którzy jeżdżą najbezpieczniej w świecie.. To że co tydzień ginie ok 30 osób, to nic, zawsze można zwalić na drogi itp.,. No właśnie! Pamiętam jak przed podstawówką, do ktorej chodził mój syn, pewien kierowca z tych "najbezpieczniej jeżdżących" dosłownie roztrzepał 7-letniego dzieciaka. Gdzie? Na przejściu dla pieszych!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
kilkakrotnie sam mialem wielka ochote pojechac za baranem i spuscic lomot kretynowi w wielkiej ciezarowce ktory z szyderczym usmieszkiem wymusil mi na czerwonym.
jest prosty sposob na tych drogowych bandytow,niech zaczna wlepiac im mandaty na podstawie filmow nakreconych przez innych kierowcow,po miesiacu wszyscy beda jezdzic wzorowo.bez wydawania kasy na glupie fotoradary.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok