Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kasia K (1335 niezalogowanych)
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Phaste napisał:
Norek,a Tobie sie podoba co o Nas pisza? Uwazasz, ze Polacy naprawde tacy sa? Ze ucza kierowcow takich rzeczy? No wlasnie ja stad uciekam bo mi sie nie podoba takie uogolnianie i wyszydzanie mojej narodowosci.
Przyjechalem tutaj do dziewczyny, za jej namowa, w Polsce mialem naprawde dobre zycie. Nie jest latwo wrocic i zaczynac wszystko od nowa, zwlaszcza jezeli mozna liczyc tylko na siebie.
Niemniej przyjechalem z bardzo pozytywnym nastawieniem do pracy, do ludzi tutaj. Nadal uwazam, ze wielu ludzi jest naprawde fajnych, gdy ma sie do Nich czynienia osobiscie, mam wielu dobrych znajomch.
Ale to wszystko nie zmienia faktu, ze nie widze tego jak o Nas pisza media norweskie, a to przeciez one kreuja w glownej mierze postrzeganie Nas Polakow!
Norek Ty sobie zmien paszport i nie wchodz na polskie forum.

Co do mediow: musi to byc ogolnoswiatowy spisek przeciwo Polakom, bo podobnie o Polakach pisza media holenderskie, dunskie, niemieckie, brytyjskie itd. Chcesz, podam linki...

Zanim zaczniesz komus mowic, zeby nie wchodzil na polskie forum, zacznij, kolego, placic rachunki w kraju, w ktorym mieszkasz (wiesz, o czym mowie...).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Placic podatki?
Nie wiem o czym mowisz? Place od kilku lat. Wiesz cos o czym ja nie wiem?
Pisza tez o zydach i o amerykanach ze glupi. Co z tego?

Norek
Co ja chce od norwegow? Nic. Nie che natomiast by wypisywali takie bzdury na nasz temat. Ot co. Pracujemy tutaj ciezko, nie zyjemy z zasilkow, poniekad pomagamy im budowac ten kraj, my jako jedna z nielicznych tutaj nacji pracujemy, czasami ktos co zwedzi, choc to zdarza sie rzadziej niz sie co niektorym wydaje. Jest Nas tutaj olbrzymia ilosc. Powinni sie cieszyc, ze ktos chce tutaj pracowac a nie siedziec na zasilku.
Uwazasz, ze wiekszosc Polakow nie jest uczciwa, nie jest pomocna i uczynna? No coz kazdy mierzy wlasna miara.
Oceniasz 40 milionowa nardowosc na podstawie jakis newsow i zaslyszanych wiadomosci. Tak to jest w koncu co chwila mowia o zabojstwach, trzesieniach ziemi, tsunami, swiat si e konczy hehe
Tylko ilu z Was tego doswiadczylo ma wlasnej skorze? Pewnie zaden przez kilkadziesiat lat swojego zycia.
Pokazcie mi tych wszystkich skrzywdzonych przez Nas Norwegow...
Owszem niektorzy POlacy kradna, ale czy nie zdarza sie, ze i norwedzy oszukuja Polakow? Im wolno?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Nie chce sie spierać ale chyba nie wiesz o statystykach z NAV odnośnie bezrobocia i osób pobierających zasiłek i chorobowe, kto niedługo będzie zajmował pierwsze miejsce. I chyba tez nie oglądasz informacji polskich, gdzie nawet księdzu się juz nie wierzy.
Norwedzy nie są idealni, tylko różnica jest taka, ze to polacy są tu gośćmi, a nie odwrotnie. Czy ty chciałbyś aby ktoś robił burdel w twoim domu? chyba nie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Nie znam statystyk NAV to fakt. Osobiscie znam tylko jednego Polaka co bierze zasilek, reszta ciezko pracuje.
Ale jaki burdel masz na mysli? Czy wychodzac na ulice pozna noca boisz sie, ze jacys Polacy Cie napadna, a wczesniej sie nie bales? Czy Twoje zycie z powodu tego, ze jest Nas tutaj teraz wiecej sie zmienilo? Jezeli tak to w jaki sposob?
Nie chce zebysmy My Polacy przytakiwali w taki wiadomosci, bo to Norwegow jeszcze bardziej utwierdzi, ze tacy jestesmy. Jezeli ktos z Nas twierdzi, ze Polak to zlodziej i oszust niech automatycznie siebie rowniez podepnie pod ten wizerunek poniewaz urodzil sie Polakiem. To jest logiczne przeciez.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Phaste napisał:
Placic podatki?
Nie wiem o czym mowisz? Place od kilku lat. Wiesz cos o czym ja nie wiem?
Pisza tez o zydach i o amerykanach ze glupi. Co z tego?

Nie mowie o podatkach, mowie o twoich osobistych rachunkach. Nadal nie wiesz, o co chodzi? Nie swiadczy to dobrze o twojej uczciwosci...

A co sadzisz o opiniach mediow innych krajow na temat Polakow (D, DK, NL, UK)? Tez sie uwzieli na Swiety Narod? Te czesc mojego postu zignorowales...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
ankadoro -jestes przezabawna a zarazem bardzo smutna. Nie mow o mojej uczciwosci skoro mnie nie znasz prosta kobieto.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zawsze byly zgrzyty i nagonki miedzy sasiadami,amerykanie o kanadyjczykach,szwedzi o norwegach ,francuzi o anglikach itd.teraz maja nas oczywiscie nie jest to zupelnie bezpodstawne,ale trzeba sobie zdawac sprawe ze bedac emigrantem jest sie bardziej widocznym niz stado tubylcow,i to ze oni robia cos na codzien wszyscy tego nigdy nie zobacza a jesli zrobi to jeden obcy osobnik,nie umknie ich uwadze i zrobia z tego wielkiego newsa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
dokladnie tak jest , szkoda tylko, ze co niektorzy z Nas tego nie rozumieja.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Phaste napisał:
...Co ja chce od norwegow? Nic. Nie che natomiast by wypisywali takie bzdury na nasz temat. Ot co...
NO ...!
POPATRZ... !
Burzysz się i pienisz jak sfermentowany... podpiwek ...
---
A przecież Media piszą prawdę ... , że może wybiórczo ... no cóż ... bywa i tak . Wszystko zależy od polityki takiej czy też Innej .
Niemniej ... jak na granicy zatrzymują ...POLSKI WÓZ A W NIM KILKADZIESIĄT TYSIĘCY LITRÓW SPIRYTUSU ... KILKA TYSIĘCY PIWA ... ORAZ PAPIEROSÓW .
A za kierownicą siedzi ...POLSKI ...szaraczek ...
TO PYTAM SIĘ ....CZY MEDIA W TYM PRZYPADKU KŁAMIĄ ...!!! .
Czy jak na filmie widać jak trzech osiłków kopie przechodnia na śmierć , bo uderzył pięścią po masce samochodu dostawczego i widać Polską rejestrację a po zatrzymaniu morderców okazuje się , że to POLACY ...to również MEDIA KŁAMIĄ ...

---

Co chcesz do cholery ... by pisali... że to MARSJANIE...
---
Jeżeli jestem w składzie materiałowym i słyszę jak ktoś... Kurwuje aż echo niesie , a na zwróconą uwagę by się opamiętał , bo to nie Polska słyszę bym spierdalał ...
To kto to jest Twoim zdaniem...!!!
RÓWNIEŻ NIE POLSKI RODAK... tylko MARSJANIN...!!!
Do kogo masz pretensje , że pisze prawdę .!?
Do kogo masz obiekcje , że również mówi iż to NASZ RODAK a nie cygan , żyd , czy też nieszczęsny MARSJANIN...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
To przepraszam tutaj Norwedzy nie kradna, nie pija, nie przemycaja, nie morduja, nawet masowo koscioly palili. Ale tak sie dzieje w kazdym kraju, kazdy kraj nosi debili na swojej ziemi, tylko Norweg nigdy nie powie, ze My Norwedzy to lenie, czy oszusci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok