Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5294 niezalogowanych)
1 Post

(fullcasco)
Wiking
ja sie przecinkow i literowek nie czepiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...tym bardziej ja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
SKORO "panladny" i fulcasco" są tacy zgodni w tym danym temacie ...
TO JA STAWIAM P KUFELKU...pifa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Oczywiscie Panieladny,Ty sie poprostu czepiles konkretnie mojej osoby i formy w jakiej wyrazam moje poglady. O ile rozumie ze nie zgadzasz sie z nimi(moimi pogladami) o tyle nie rozumie Twojego podejscia i sposobu w jaki to wyrazasz. Za wszelka cene chcesz udowodnic swoja jedna,jedynie sluszna racje chociazby w tym temacie.Jezeli uwazasz mnie za debila tez to rozumie bo kazdy ma prawo osadzac innych wg swoich kryteriow.Z tego tez powodu poprosilem Twoja szanowna osobe o prywatna dyskusje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
twoj przypadek kzk potwierdza fakt,ze kryzys dotknal rowniez norwegie.

musi byc na prawde bardzo zle,jezeli warsztaty samochodowe(dumnie zwanymi,serwisami)zatrudniaja domoroslych myslicieli i filozofow,zamiast fachowcow.

utwierdza mnie to w slusznosci mojego wyboru,o nieposiadaniu automobilu i koniecznosci korzystania z tych watpliwej jakosci, uslug
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
tak jak większość obywateli narodu polskiego tak i sama ortografia języka polskiego jest chora.Ponoć polski jest jednym z najtrudniejszych do nauczenia się języków. Świadczy o tym fakt, że ludzie na tym forum po co najmniej 12-toletniej edukacji popełniają błędy.Ortografia to chory wymysł tego kraju.Jak każdy inny. Nie wiem kto się do tego przyczynił? Rej, który pisał," iż Polacy nie gęsi i swój język mają"? Nie miałam w szkole problemów z ortografią, ale w moich czasach nie było tzw. dysletyków, a teraz mnoży się ich coraz więcej........o czymś to świadczy.Albo nowy narybek jest debilny, albo nasza pisownia.Myślę, że to drugie bo wytłumaczcie mi czym się różni morze od może pod względem słuchowym dla obcokrajowca, który uczy się języka polskiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:
czym się różni morze od może pod względem słuchowym dla obcokrajowca, który uczy się języka polskiego?
NICZYM się nie różni....
A CZYM się RÓŻNI DLA OBCOKRAJOWCA uczącego się języka norweskiego SŁOWO >TAK< i słowo >TAKK<...
a jedno znaczy -dziękuję- a drugie -dach- ...
JAK JUŻ COŚ ZACZYNASZ PISAĆ TO PISZ TO MĄDRZE ....
A jak się nie masz czego czepić ...TO CZEP SIĘ TRAMWAJU ..przecież i w RUDZIE i w CHORZOWIE TAKOWE POJAZDY ISTNIEJĄ ....
I ZAPAMIĘTAJ NA ZAWSZE W POLSCE JEST JEDEN PRAWNIE OBOWIĄZUJĄCY JĘZYK I TACY JAK TY MAJĄ Z NIM PROBLEMY...
TU W NORGE SĄ DWA OFICJALNE NORWESKIE JĘZYKI I ZE STO DIALEKTÓW KTÓRE TEŻ SĄ PRAWNIE HONOROWANE I CO TY NA TO...
Też uważasz ,ze to debilizm...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
asia68 napisał:
tak jak większość obywateli narodu polskiego tak i sama ortografia języka polskiego jest chora.Ponoć polski jest jednym z najtrudniejszych do nauczenia się języków. Świadczy o tym fakt, że ludzie na tym forum po co najmniej 12-toletniej edukacji popełniają błędy.Ortografia to chory wymysł tego kraju.Jak każdy inny. Nie wiem kto się do tego przyczynił? Rej, który pisał," iż Polacy nie gęsi i swój język mają"? Nie miałam w szkole problemów z ortografią, ale w moich czasach nie było tzw. dysletyków, a teraz mnoży się ich coraz więcej........o czymś to świadczy.Albo nowy narybek jest debilny, albo nasza pisownia.Myślę, że to drugie bo wytłumaczcie mi czym się różni morze od może pod względem słuchowym dla obcokrajowca, który uczy się języka polskiego?
   Ludzie na całym świecie, we wszystkich językach popełniają błędy, czasem wynika to z problemów zdrowotnych, czasem z lenistwa, inteligencja i wiedza nie mają na to większego wpływu. Znałem człowieka, który będąc całe życie na bakier z ortografią (w tym przypadku to eufemizm), napisał doktorat i kilka książek, a także jego życie zawodowe obfitowało w olbrzymią ilość pisaniny, radził sobie za pomocą słowników i osób trzecich. Czytałem kiedyś kilka jego maszynopisów przed korektą, teksty aż "gryzły" w oczy .
   Wysyp dyslektyków pojawił się w chwili uznania dysleksji za chorobę i w związku z tym możliwością uzyskania korzyści. Wśród nich znajdują się również osoby chore na lenia, którym nie chce się przykładać do nauki.
   Ortografia j. polskiego jest dosyć skomplikowana, ale uważałbym to za plus, podniesioną trochę wyżej poprzeczkę. Taka zabawa typu: chcesz być Polakiem, to się męcz. Poza tym, z mojego punktu odniesienia ortografia naszego języka jest na poziomie łatwym, zasady pisowni znam pobieżnie (eufemizm), co nie przeszkadza mi pisać popełniając tylko pojedyncze błędy, w większości wychwytywane przy czytaniu gotowego materiału.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
Gabriel a kolo ciebie nie mieszkaja Samowie i tez swoj jezyk maja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
No asia68,jeśli nie rozumiesz tej zależności to musisz pewnie mieć jeszcze małe dzieci i pewne rzeczy Ci nie przeszkadzają.Zwykly przykład: władza!!!Dlaczego zawsze sprawóją ją starsi?2)Nie raz idąc ulicą widzisz i słyszysz jak się zachowują młodzi(i nie tylko) i się krzywisz,a najchętniej byś palneła przez głowę Może i pomyślisz co ma piernik do wiatraka,ale jak się dobrze zastanowisz to znajdziesz dużo wspólnego i bardzo wiele zależności na pozór nie istotnych Tylko czy chce się myśleć w dobie pieniądza i życia po łebkach A tak dzisiaj się dzieje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok