Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
michał przerwa Mirosław Mirek (1364 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
giovi2 napisał:
Ja zostalam pozytywnie zaskoczona.
Wracajac do Norwegii zostalam zatrzymana przez patrol, za przekroczenie predkosci(dosc znaczne).Pan policjant pyta mnie: Wie pani jaka tutaj jest dozwolona predkosc?Ja mowie ze nie bardzo,a on na to ze 50km/h
Nastepnie pytam mnie:a wie pani ile pani jechala?
Mowie ze nie a on do mnie ze 120...
Gdzie sie pani tak spieszy?
Na prom,panie wladzo!
A gdzie pani sie wybiera?
Do Norwegii.
Pracuje tam pani?
Tak!
No coz,400 zl i 10 punktow karnych...
Troche podlamana,mowie do niego:nie da rady chociaz tych punktow mniej?Otrzymalam odpowiedz, ze niestety ale przepisy sa przepisami.Siedze cicho,pan policjant wypisuje mandat,zerkam a tam jak byk:100 zl i 4 punkty karne.
Uslyszalam jeszcze zebym uwazala bo w odleglosci mniej wiecej 60 km jest nastepny patrol i dziekujac odjechalam

odwracasz mandat a tam numer telefonu pana policjanta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
giovi2 napisał:
Ja zostalam pozytywnie zaskoczona.
Wracajac do Norwegii zostalam zatrzymana przez patrol, za przekroczenie predkosci(dosc znaczne)(...)

w okolicach ostrody na trasa gdynia-wawa - meganka sport usiadla mi na zdezaku... przyzwyczajony do tego ze w skandynawii czesto tak sie dzieje - zdjalem noge z gazu, pozniej lekko dohamowalem i jade sobie tak 90 kilometr... dwa... trzy... i zapmnialem juz o tych panach z tylu... caly ten sznur samochodow nagle wyprzedzilo srebrne volvo.... szybka reakcja - gonie go... jak zlapie radar to on pierwszy a ja wyhamuje sobie... i tak jade za nim (teren niezabudowany i nowy asfalt!!!! ruch prawie zerowy na drodze!!!), za tym volvo lece... i za nami meganka... na megance antena CB.. na volvo tez...no to jade w dobrym skladzie za dwie godziny jetsem w waiwe jak chlopaki beda tak jechac rowno.... wjechalismy do zabudowanego ze swiatlami.... volvo pierwsze.. ja w srodku... meganka z tylu... zolte siwatlo i ruszamy jak kolumna rzadowych aut... 1... 2.... 3... 4... 5... Volvo jak w amoku ze nie mozemy sie odczepic i predkosciomierz pokazuje coraz to nowe dwucyfrowe literki... i tak sobie mysle ze 170-190 to ja nie bede lecial jak nie musze... i zaczalem pomalu zwlaniac.... volvo pomalu odjezdza... a ja z meganka wjezdzam w teren wysepek na srodku jezdni... przejsc dla pieszych, namalowanych zebr na srodku itd.... i nagle blysk dlgimi meganki... dwoch lebkow w srodku pokazuje mi zebym jechal szybciej ze oni tamtego chca albo gonic albo chca sie z nim scigac... i zebym polecial szybciej (miejsca na wyprzedzanie raczej nei bylo ze wzgledu na te wysepki itd...) no to ja znowu.... silnik na obroty - znalazlem moment gdzie ja jadac z tylu pokusilbym sie o wyprzedzanie - i lekko zjechalem na prawy pas... meganka od razu lewy kierunek i poszlaaaaaaa ja swoje jechalem dalej... po 5 kilometrach stoja na poboczu... jak ich minalem to dopiero w lusterku wstecznym widzialem fioletowe swiatelka meganki pod zderzakiem.... i jestem milo zaskoczony - bo chlopaki zamiast troche zaryzykowac to woleli zlapac pewniaka na PL blachach ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a w srodku meganki niebiescy koledzyi panowie z programu "uwaga pirat "

widzialam to ostatnio na tvn turbo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
nie no beka nie wiem czy to było akurat to zdazenie ale marki aut sie zgadzaja volvo i meganka a na koncu po tej akcji był komentaz ze polak to jednak kochany zaoszczedził turystowi pare złoty i wzioł na siebie mandat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
to bylo w zeszlym roku w pazdzierniku jakos ) sredbrne volvo i granatowy ford??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiesz nie wiem kiedy to było nagrywane nie mowia tego z kiedy jest to nagranie ale mowie było cos podobnego ,wiesz tam czesto leca powtorki to moze uda ci sie znalesc... a leciało to jakos 2-3 tyg temu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Majster_B)
Wiking
Złapali mnie policjanci w Polsce na nowej dwupasmówce. Niestety było to w obrębie miasta i obowiązuje tam kretyńskie 50 km/h. Jechałęm 80 km/h
Jak zawsze w rozmowie z policjantami - grzecznie i kulturalnie wyjaśniłem im że mnie się spieszyło i droga dobrej jakości, to się noga zrobiła ciężka a skoro mnie złapali, to mandat przyjmuję bo przecież to ich praca. Miało być 200 zł mandatu. Pogadali, pogadali, zapytali jak pogoda w Norwegii i puścili mnie bez mandatu, "Żeby mi się w Norwegii dobrze Polskę wspominało".
Muszę przyznać, że większość spotkań z polską policją wspominam pozytywnie. Z Norweskimi nie miałem przyjemności, ale za to złapali mnie celnicy i zapłaciłem mandat za butelkę whisky, dwa kartony papierosów i dwa wina. Do tego towar skonfiskowano. Mandat 900 kr
:-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
za kazdym razem jak jechalismy przez niemcy na polskich blachach nas kontrolowali.zdecydowanie sie poprawilo jak zmienilismy auto na norweskie.kiedys z 50 km przed granica zrobili jakas blokade na autostradzie i kontrolowali prawie jak leci.glownie polskie tiry.podjechalismy popatrzyli na blachy i machneli ze mamy jechac.tyle ze jakims objazdem przez kozienwolken gornen i inne pipidowy.troche sie wkurzylismy bo zamiast smignac szybko ostatni kawalek dobrej drogi to sie wleklismy ale zawsze to lepiej niz mieliby mi rozgrzebywac graty w bagazniku.a czasami te graty tak misternie upchane (szczegolnie w drodze do norwegii) ze jakby mi to kazali wywlekac to bym sie zalamala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
118 km/h na ograniczeniu 80 km/h kosztuje 6500 nok... 2 km/h więcej 8100 nok i zatrzymane prawko.

W Norge powiedzenie śpiesz się powoli nabiera sensu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Nie jestem zwolenniczką płacenia bajońskich sum mandatów na tych nierobów co siedzą w rzadzie ale zaostrzenie przepisów w Polsce jak najbardziej byłoby wskazane...to co sie dzieje na drogach to czarna rozpacz...połowa kierowcow powinna mieć zakaz dożywotniego używania jakichkolwiek pojazdów...z rowerami włacznie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok