Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ireneusz Marzec Ewa Lukasik Żenia @ Joanna Kuchnicka Paulina Fierke Greg Greg Jan . Barbara Gajewska mateusz911 (1267 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
poczekajmy jak zaczna chip-owac norgow,to bedzie znak ze trzeba wiac,tylko gdzie.....w pl nie lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wy lepiej poczekajcie jak już będzie możliwe przeszczepianie łbów
żeby wam te polskie oderżnęli
gdzie to w cywilizowanym kraju dokonuje się płatności gotówką w takich sumach
nt.interia.pl/raport-medycyna-przyszlosc...wym-ciele,nId,994745
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
To wogole jest jakies pomieszanie z poplataniem. Nie chce mi sie szukac zrodel tego artykulu, ale glownym problemem nie jest czy mial i skad mial taka sume na koncie. W koncu 80. 0000 to kazdy moze sobie uzbierac w ciagu roku. Problemem jest, ze byla to gotowka. Kazdy sklep i kazda instytucja jest prawnie zobowiazana do powiadomienia o wplacie gotowki powyzej 40.000.
Tu jakis pracujacy na czarno napisal, ze kupil sobie nawet mieszkanie...... co jest zupelna bajka

To, ze ktos dostal zadatek a konto spadku, to dostal na konto, a nie do lapy. Jezeli do lapy, to powinni "przeswietlic" mamuske, skad wziela te pieniadze.
Ewidentnie facet dostal na konto, wyplacil gotowke ( pewnie kilkakrotnie, bo w banku by stawiali opory), a pozniej poszedl do sklepu, no i klopot. skad ta gotowka !!!!
A swoja droga, kto daje zadatek a konto spadku w takiej wysokosci, tzn 1 mln ?!
Toz to kosztowalo okolo 40.000 dla panstwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
kamil75 napisał:
witam z wakacji
4 lata temu wiozlem wieksza sume czyli tylko 130 000 kr do polszy zglosilem to na lotnisku 3 dni wczesniej
dodam ze posiadalem wtedy firme AS i 1os
2 tyg pozniej mialem kontrole skarbowa i to ostra nie obylo sie bez kar bo pani powiedzala ze kary nie placi 1na 40 albo i mniej
za kazdym razem jak lece do pl teraz mam kontrole na ilosc kasy
kupuje bilet i juz maja moje dane wiedza kogo zaczymac
lekka kontrola w majtach nie szukaja
naszcescie latam nawet nie raz do roku
ot panstwo policyjne
dodam z

To nie jest wymysl norwegow, lecz przepisy miedzynarodowe, ktore przeciwdzialaja "praniu pieniedzy". Z zadnego kraju nie mozesz wywozic gotowki w wiekszej ilosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Remek R
(Remo)
Nowicjusz
patim napisał:
hehe
Socjalistyczna partia za pieniądze podatników demokratycznie ( w swoim kręgu ) robi z obywatelami co chce
w PL jest podobnie.
gdzie tam
Kasia Tusk kupila mercedesa za gotowke tylko 750 000
i mieszkanie 1500 000
i nikt sie nie pytal

tekst ""w PL jest podobnie"" odnosił się do tego co wyżej napisałem a nie artykułu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz czeka na weryfikację moderatora.
Komentarz czeka na weryfikację moderatora.

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok