Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Karol Pitek xxx yyy Mirosław O Joanna Kuchnicka Zbigniew Karpinski mart enty N O Nauka Transport Riggman (3072 niezalogowanych)
1 Post

(Paticzusek)
Wiking
Ten artykuł jest śmieszny... Żyje w Norwegii, zwykle podwyżki sięgają 7-20 nok na rok (czyli jakieś 3-8 zł), a zobaczcie cenny w sklepach... Wszystko zdrożało średnio o 30-40%, na co mi te 7 czy 10 nok, które ani w połowie nie pokryją inflacji... Oczywiście średnia jest wyliczana na podstawie wszystkich zarabiających (milionerów czy miliarderów - których tu nie brakuje również). Tylko nikt nie napisał, że prąd poszedł o 150% w górę na południu (na północy dalej jest za grosze) w ciągu nie wiem 3-5 lat? Korona się osłabiła drastycznie, przez co wyjazdy za granicę są mega drogie itd. Ja jestem z tych osób, które wyjechały żeby żyć, a nie żeby zarobić i zjechać. Fakt nadal mogę odłożyć więcej kasy niż dostawałam w Polsce 7 lat temu, mimo że chodzę po restauracjach, kupuje drinki czy piwo za 120nok i mnie to nie boli..., ale to wynika z tego że stosunkowo dobrze zarabiam i tanio wynajmuje. Niemniej jednak z tego co mi wiadomo, Norwedzy kompletnie nie potrafią oszczędzać i przynajmniej co 4-5 Norweg żyje z miesiąca na miesiąc jak my w Polsce przy obecnej inflacji i wzrostach cen paliw i wszystkiego, uważam że to powinno znaleźć się w tym artykule... Zalety i wady, Norwegia już przestała być takim opłacalnym krajem, zwłaszcza jak ktoś chce teraz zacząć...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:61  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kaman 12)
Wiking
Norwegia kraj długi i szeroki tak ak pojęcie zarobków 6% up od 21 lat? w branży państwowej i przemyśle transportowym ten artykuł tyle daje co polskie publikacji naszej średniej zarobkowej na forum uni europejskiej że średnio Polak zarabia 8 tys zł do ręki️
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xxxx2411
(Xxxx2411)
Wiking
zbierzcie prawidłowe dane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
xxx yyy
(sagan)
Nowicjusz
Ja tam nie narzekam teraz w Polsce ,bo dzieki ludziom z Jagodna,ktorzy stali na wyborach do 4 w nocy,moge zyc jak krol.
Pan nasz najukochanszy Tusk Donald ustawil cene paliwa ,tak jak mowil, na wysokosci 5,19 zlotego polskiego. PIS=DROZYZNA odszedl od wladzy i pan Tusk Donald znalazl przyciski, za pomoca ktorych obnizyl cene wszystkiego.Chleb jest teraz za 50 groszy ,maslo za 1,25 zlotego,cukier za zlotych 1,34.Nareszcie ,hura nareszci skonczyla sie drozyzna i juz niedlugo pan Lasek zbuduje nam CPK, z ktorego bedziemy latac do Norwegii ,do ktorej pan Donald przyjedzie z Sopotu taksowka.Cieszycie sie ? Powiedzcie ,ze sie cieszycie jak ja ...
twitter.com/i/status/1755540422196179373
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
xxx yyy
(sagan)
Nowicjusz
Martin19 napisał:
Do xxx yyy.. wiesz co ty najpierw ogarnij problem ze sobą a potem pisz komentarze. Pomysł nad tym . Pozdrawiam .
Fajnie,ze sygnalizujesz,ze dzieki tez twojej aktywnosci na wyborach moge cieszyc sie teraz niskimi cenami za paliwo.Super jestem ci wdzieczny.
Gdzie glosowales w Jagodnie ? O ktorej godzinie ,o 3:00 ?
Masz kogos w rodzinie ,kto pelnil funkcje resortowa w PRLu,
byl ubekiem albo esbekiem ? To fajnie.
Ok 13 tys ogarnietych, bylych funkcjonariuszy sluzb dostanie wyrownanie od Tuska srednio 100 tys zlotych,pozdrow ich koniecznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:15  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
O ludzie! Martin19 miał rację. Coś się przyczepił do Jagoda? Ludziom się nie podobało, chcieli zmian i poświęcili swój czas żeby zagłosować. Za cztery lata też będziesz miał okazję postać do trzeciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Paticzusek)
Wiking
Dlatego że mieszkam z moim partnerem i korzystam z jego domu który ma na kredyt, a ja płacę tylko tyle co bym pokój wynajmowała. Dom jest dwu piętrowy, z ogrodem w centrum miasta. W związku trzeba iść na kompromisy i to jest jeden z nich. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Martin19 napisał:
Zjechałem!!!!!!!!!!! . wystarczy dziadowania .. obecnie pracuje jako technik utrzymania ruchu na dużym magazynie mam na spokojnie 7.000.- pln.. w lubuskim . Naprawdę mam tutaj wszystko i wszystkich .. i stać mnie na dentystę .. co z tego ze znajomy jeździ Tesla po Bergen.. jak osiwiał jak dziad i ma braki w uzębieniu )))) hehe a zarabia ponad 30.000.- na ciężarówce . I zawsze będzie polakken ten najgorszy na koniec . W norge zostaną polskie małżeństwa bo żona wie ze jej mąż to sierota i gowno potrafi i lepiej niech chodzi do tej fabryczki co mu sama załatwiła prace bo w pl zdechnie pod mostem ta sierota …. Mnustwo takich przypadków !!!

To zjechales czy nie?

Martin19 napisał:
Kto napisze szczerze ile zarobi i ile odłoży ???? Ja zarabiam 28000.- na rękę i odłożę 10000.- ale zero piwa pizzy i życia …. Dość tego guwna . Na Wielkanoc wracam do pl .mam taki luksus powrotu bo nie nabrałem kredytow tutaj .. wolna głowa .

Jednak Wielkanoc?

P.S. Pocwicz ortografie. I prawdomownosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
Hehe złapany
Takie czasy że na magazynie można pracować zdalnie;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(STS Viken AS)
Wiking
Nie wiem skad bioraffineri te dane. Mysle ze Maja bujna wyobraznie podwyzki w sklepach na stacjach benzynowych odsetki w bankach itd. Ale nie pesje chyhba ze w rzadzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok