Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Bogaty jak... mieszkaniec Norwegii. Pensja nad fiordami z największym wzrostem od 20 lat - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek xxx yyy Mirosław O Joanna Kuchnicka Zbigniew Karpinski mart enty N O Nauka Transport Riggman (3075 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Riggman
(Riggman)
Wyjadacz
chyba BIEDNY !! jak mieszkaniec Norwegii. Ten artykul to kompletna bzdura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:151  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Z Norwegii
(Z Norwegii)
Wiking
Tacy bogaci, że wszystkie sklepy nagle zaczęły montować bramki antykradzieżowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:64  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jan kaczmarek
(antychryst)
Wiking
Ha, ha, ha....
No po prostu ZEA, Arabia Saudyjska i Katar, tylko klimat inny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:38  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(elizmar32)
Wiking
A ja miałem stałą pensję 35000 brutto i czasem wpadały jakieś nadgodziny to sięgałem 40000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przemo1234)
Wiking
W przemyśle podwyżki wyniosły 5% na szczeblu centralnym, lokalnie było dużo gorzej. Wszystko to poniżej infkacji. Jak się przyznali szefowe związków zawodowych to była porażka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:16  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Boruta123 Diabeł
(Boruta123)
Wiking
Jak w polin ładuje samolot z norwegii to słyszę szepty pogranicznikow jak mówią szybko szybko te bidoki z norwegi przyleciały dawac talerze z gorąca zupa i koce dla nich tej zoba jakie one wywychudzone są.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:19  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Marian1999)
Wiking
Bzdury piszesz tak zle nie było od 10lat a te podwyżki to kropla w morzu!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:18  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Po co ludziom mącić w głowach? Wiadomo że ceny rosną niemal wszędzie, w mediach społecznościowych największe bogactwo widać w Rosji czy Chinach, nawet widziałem filmik biznesmena, który przeniósł biznes do Rosji i mówi że tam go tak nie łupią jak robili to w Polszy. Osobiście nie dorabiał bym wrogów bo jaka jest Rosja to my powinniśmy wiedzieć bardzo dobrze. W Norwegii obecnie na skromne życie rodziny wydaje się około 60000kr. Około 20000 mieszkanie z prądem, 20000 jedzenie, środki czystości itp, samochód (kredyt, ubezpieczenie, paliwo) około 10000, dodatkowe wydatki około 10000. Jak się chce gdzieś wyjechać czy w święta prezenty kupić to ta suma rośnie. Oczywiście można taniej, na początku wielu szło tą drogą, palenie jakimiś deskami, ściąganie używanych gratów do domu… Wielu jednak doszło do wniosku że lepiej posiedzieć dłużej w pracy, mieć większy dochód, co wiąże się z wiekszymi ewentualnymi świadczeniami niż pracować podstawowe godziny i rąbać drewno wieczorami. Oczywiście jeśli ktoś jest bez pracy to jak najbardziej jest czas na takie oszczędzanie. Zyjemy w kryzysie finansowym i mam, z którym politycy sobie nie radzą. Za dużo w Europie jest interwencjonizmu a za mało wolnego rynku. Jeszcze to że Europa jest znana z tego że tu uchodźcy mogą leżeć i dobrze żyć. Ukraińcy w Polsce pracowali a tu rodzina dostaje 55000 na utrzymanie, jak chcą do dentysty to im nav daje z pieniędzy ludzi, których na to nie stać. Ten idiotyczny system się sypie i pewnie upadnie tak samo jak komunizm. A politycy, jak to politycy zajmują się tematami zastępczymi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:27  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
Martin19 napisał:
Kto napisze szczerze ile zarobi i ile odłoży ???? Ja zarabiam 28000.- na rękę i odłożę 10000.- ale zero piwa pizzy i życia …. Dość tego guwna . Na Wielkanoc wracam do pl .mam taki luksus powrotu bo nie nabrałem kredytow tutaj .. wolna głowa .Martin19 napisał:
Kto napisze szczerze ile zarobi i ile odłoży ???? Ja zarabiam 28000.- na rękę i odłożę 10000.- ale zero piwa pizzy i życia …. Dość tego guwna . Na Wielkanoc wracam do pl .mam taki luksus powrotu bo nie nabrałem kredytow tutaj .. wolna głowa .
U mnie odwrotnie. Nic nie oszczędzam i stać mnie na życie. Jakiś tam rozsądny bufor trzeba mieć oczywiście. W ramach oszczędzania spłacam kredyt na kolejną nieruchomość (zbindowany zawczasu na 3,5 %). Na rękę 35k z pracy, plus jakieś 15k wszelkich rent i dodatków dla samotnego ojca i dziecka. W porównaniu - Polska ma mi niewiele do zaoferowania.
No i nie przepracowuję się. 4 dni po 7h w tygodniu. Tak więc u mnie też "wolna głowa", tylko inaczej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok