Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Tłumacz w służbie zdrowia: nie wahaj się prosić o jego pomoc - Norwegia

Czytali temat:
mart enty G123 G-321 (1570 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Tłumacz w służbie zdrowia: nie wahaj się prosić o jego pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Tomasz012
(Tomasz012)
Wiking
Zdarza sie dosc czesto ze tlumacz nie tlumaczy doslownie tego co masz do powiedzenia nalezy sie z tym liczyc wielu znajomych doswiqdcxylo tego zreszta ja rowniez kiedy tutaj przybylem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Tomasz012 napisał:
Zdarza sie dosc czesto ze tlumacz nie tlumaczy doslownie tego co masz do powiedzenia nalezy sie z tym liczyc wielu znajomych doswiqdcxylo tego zreszta ja rowniez kiedy tutaj przybylem. Bzdurę piszesz i tyle. Jak do tej pory, a mija kilkanaście lat we Norge, w tym ponad 6-lat intensywnego leczenia w szpitalach z 3-operacjami włącznie!!! NIGDY nie spotkałem się z Polskim Tłumaczem Który by tłumaczył moje wypowiedzi inaczej niż należy oraz przekręcał wypowiedzi Norweskich Lekarzy a nawet i pielęgniarek, gdy była taka potrzeba. Tylko JEDEN RAZ W NAV, tłumaczyła moja konwersację czeszka, która na moje słowa "nie jestem w stanie poszukać" zaczerwieniła się jak burak, jednak zaraz przeprosiła i dalej już bez przeszkód poprawnie tłumaczyła. Na jakich ty i twoi znajomi trafiacie tłumaczy i z jakich instytucji!?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1580 Postów
mart enty
(bodys)
Maniak
G123 napisał:
Tomasz012 napisał:
Zdarza sie dosc czesto ze tlumacz nie tlumaczy doslownie tego co masz do powiedzenia nalezy sie z tym liczyc wielu znajomych doswiqdcxylo tego zreszta ja rowniez kiedy tutaj przybylem. Bzdurę piszesz i tyle. Jak do tej pory, a mija kilkanaście lat we Norge, w tym ponad 6-lat intensywnego leczenia w szpitalach z 3-operacjami włącznie!!! NIGDY nie spotkałem się z Polskim Tłumaczem Który by tłumaczył moje wypowiedzi inaczej niż należy oraz przekręcał wypowiedzi Norweskich Lekarzy a nawet i pielęgniarek, gdy była taka potrzeba. Tylko JEDEN RAZ W NAV, tłumaczyła moja konwersację czeszka, która na moje słowa \"nie jestem w stanie poszukać\" zaczerwieniła się jak burak, jednak zaraz przeprosiła i dalej już bez przeszkód poprawnie tłumaczyła. Na jakich ty i twoi znajomi trafiacie tłumaczy i z jakich instytucji!?.

Gabryś, to, ze Ty masz pyrtka, to nie znaczy, że kto inny nie ma chuja.
Twoje wywody są stricte subiektywne.
Mniej więcej coś, jak antycovidowcy, którzy nie wierzyli w covida, bo ich nie dotknął.
Chuj, że dookoła wielu dotknął.
To brzmi tak, jak ja bym stwierdził, że nie wierzę w złamania kończyn, bo nigdy nie zlamałem nogi...
BLECH....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Tomasz012 napisał:
Zdarza sie dosc czesto ze tlumacz nie tlumaczy doslownie tego co masz do powiedzenia nalezy sie z tym liczyc wielu znajomych doswiqdcxylo tego zreszta ja rowniez kiedy tutaj przybylem.

Miałam pójść spać, ale nie mogę się powstrzymać.

Tomasz012 napisał:
Zdarza sie dosc czesto ze tlumacz nie tlumaczy doslownie tego co masz do powiedzenia nalezy sie z tym liczyc
Nie da się przetłumaczyć dosłownie. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Tomasz012 napisał:
c wielu znajomych doswiqdcxylo tego zreszta ja rowniez kiedy tutaj przybylem.

Piszesz tu, że tłumacz nie tłumaczy. Tzn że rozumiałeś lepiej panią doktor? Pana doktora? Wielu twoich znajomych też... Jak znacie język to po co tłumacz? Noż qrwa! Alleluja!
A jak tłumacz dał ciała - to się pewnie może zdarzyć - to dane osoby ty i nikt nie będzie korzystał. Proste?
Imiona i nazwiska tych "tłumaczy" dawaj. Wtedy ten kto przeczyta się nie nabierze. Chyba min temu forum ma służyć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok