Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Lancaster

21.1 °C

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

0.371 PLN

13 Posty
Heninger
(Heninger)
Wiking
Hehe ale mnie śmieszą te niektóre wasze komentarze xD tak jakby to polska była piekłem gdzie nic nie da się osiągnąć...
ja pomieszkałem 2 lata w norwegii i rzewnie rzygałem już tym krajem miałem dość tej pogody, nudy, monotonii próbowania na siłę przypodobać się norkom... oni i tak zawsze będą uważać się za inteligentniejszych i "lepszych" od nas... norki to naród niesamowicie zadufany w sobie im się wydaje ,że norwegia to pępek świata a norki to jedyni prawilni homo-sapiens...
każdy jest osobą indywidualną każdy ma inne cechy charakteru... strasznie drażni mnie to narzekanie na polaków ja poznałem sporo przemiłych i uczynnych rodaków (do dziś dostaje świąteczne życzenia z drugiego końca polski) sam zawsze też starałem się pomóc jak tylko potrafiłem, ale mózg ludzki działa tak ,że wystarczy jedna kutwa która mąci wodę i jej obraz rzutuje na wszystkich... ja do norwegii jechałem z otwartą głową nie wiedziałem czego się spodziewać, czy zostać tam czy nie... po 3 msc wiedziałem ,że to nie miejsce dla mnie, odłożyłem pieniądze na domek, założyłem własną działalność i na prawdę żyje sobie godnie i fajnie w ojczyźnie... jakby norwegia taka cudowna była to żyło by tam 80mln ludzi a nie 4 mln z hakiem standard życia choćby w niemczech jest o wiele większy norwegia wg. mnie nadaje się tylko do tego ,żeby szybko odłożyć kasę i uciekać z tej pizgawicy egzystencji tam nie wyobrażam sobie, chociaż są różne sytuacje... ja miałem do czego wracać w Polsce nie każdy ma taki komfort xD niektórzy muszą uciekać przed alimentami i komornikiem (takich to sporo poznałem)
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:95  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
krzysztof kowal
(krzychu39)
Nowicjusz
40 tys do reki ,,,,,,,,,,to ładna kasa kolego pogratulować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
napisał:
.Norwedzy wyniesli kulture prosto zpobliskiej stodoly

...obłudniku paskudny...
...polecam wszystkim twoje wcześnejsze wpisy...
...też stodoła albo osiedlowy trzepak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
sweet man
(Sweetman)
Nowicjusz
Norwedzy nie tacy ograniczeni i zle wychowani jak ich tu przedstawiaja na forum.

Ktokolwiek ich nazywa norek sam jest polaczkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wilma72)
Wiking
Najbardziej podoba mi się nagłówek "Bez norweskiego ani rusz"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
KaEn
(KaEn)
Wiking
A bo Polacy to zawsze narzekają gdzie kolwiek mieszkają sama mieszkam w Irlandii 13 lat i jest bardzo dobrze, ale znajomych to mam raczej z całego świata bo z rodakami to nie ma co, plują na Irlandię że taka ch....jowizna ale siedzą tu po 10lat, z domu nigdy nie wychodzą, poza "swoim" osiedlem i drogą do pracy to świata nie znają , tacy którzy nie wiedzą co to"Dublina" .... To niech się pakują i Polski zwracają!!

Pomieszkiwałam i pracowałam w kilku krajach EU. Byłam również w Norwegii i powiem że to najsympatyczniejsza i przyjacielska nacja jaką do tej pory poznałam.

Na szczęście Polski narodowy pesymizm się kończy i nowe pokolenie jest bardziej otwarte na świat , młodzi ludzie są sympatyczniejsi i bardziej uśmiechnięci i życzliwsi nawzajem i dla innych.

Marudny Polaku zamiast marudzić i narzekać, zapewne siedząc w kuchni przy stole z podobnymi sobie narzekadłami, wyjdź na słońce , usiądź w parku książkę poczytaj, idź do muzeum ( w samym Oslo jest kilkadziesiąt obiektów do zawieszania) pospaceruj po plaży, zaznaj kultury, historii.... Życie jest krótkie a jest takie jakie sam je wykreujesz, nie twój kolega czy sąsiad tylko TY....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:94  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(bozsta)
Wiking
Zgadzam się z tobą KaEn ja jestem bardzo zadowolona, przyjaciół i znajomych mam z całego świata praz wielu wspaniałych Norwegów , Polaków się obawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(cham)
Początkujący
Nigdzie, na calym swiecie, nie jest tak dobrze jak w Polsce. Tylko w komunizmie mozna godnie zyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Rockeffeler87 Rocky
(Rockeffeler87)
Wiking
Polakowi nigdy nie dogodzić. ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:24  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok