Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
ALEXANDEROS napisał:
h_abracadabra napisał:
I ja sie z tym zgadzam - nalezy uczyc sie jezyka, ale z autopsji wiem ze ,, klasyczny kurs dla obcokrajowcow \\\'\\\' to w Norwegii strata czasu i pieniedzy - o wiele lepiej zainwestowac w prywatnego nauczyciela lub kurs online. Nie kwestionuje sensu nauki , a jedna z jej form. Prosze czytac ze zrozumieniem .

Monika wybacz tym baranom to że nie potrafią czytać. Oni są tak zauroczeni tymi NORKAMI, że chcą być jak oni. 300000(!) młodych Norwegów to analfabeci ( dane z norweskiego urzędu statystycznego ) młody człowiek, który czyta ale nie rozumie tego, nie są w stanie zdać egzaminu np., na prawo jazdy.....

Masz zle dane.
Ja slyszalem, ze okolo 9 milionow Norwegow nie umie czytac ani pisac. Mowic zreszta tez nie.
Bardzo sie cieszyli w mojej wiosce, ze w koncu jakies oswiecenie ze wschodu do nich przyszlo w postaci medrcow ( budowlanych ).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Karlik)
Początkujący
E tam, optymista jestes. Mi kolega z baraku mowil ze to podchodzi nawet do 12 milionow. A jego zona (tez z baraku), to nawet mowila ze to moze byc genetyczne. A ona sie zna bo to specjalistka !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Fantomas napisał:
Dlatego wszelkie wybitniejsze jednostki ze Skandynawii, albo konczyly marnie, albo stad wyjezdzaly. Polecam lekture, albo obejzenie dramatu Ibsena "Wrog ludu".
Ingmar Bergman jest nienawidzony w Skandynawii, Thor Heyerdahldokonczyl zywota we Wloszech.

Teraz Skandynawia ma duzo lepsze perspektywy. Najechalo sie tyle wybitnych jednostek znad Wisly, ze narod tutaj juz drzy w niecierpliwosci na prawde objawiona albo jakas inna.

Niedlugo w szkolach beda dzieciaki analfabety czytac tylko i wylacznie literature zalecana przez polski kosciol i polska wladze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-66  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Bzdury wypisujesz i jak większość POpaprańców zabezpieczasz się używając formy czasu przyszłego, że coś będzie albo może będzie a przecież nie jest, dyskusja jest o tym co dzieje się teraz lub wcześniej. Wróżenie z fusów !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:17  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok