Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zrozumieć Barnevernet - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zrozumieć Barnevernet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Biedronka1
(Biedronka1)
Wiking
Norwegia chce sprawowac kontrole nad wszystkim. Dlatego czas sie pakowac i jechac do domu do PL nie, nie bije i nie glodze dzieci! Jestem kochajaca mama. Ale wlasnie to kontrolowanie wszystkiego i wszystkich mnie dobija.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Biedronka1
(Biedronka1)
Wiking
Wynajme sobie TIRa, spoko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Stafhalr
(Stafhalr)
Wiking
I gdzie tu człowiek ma zakładać rodzinę :/ W Polsce nie ma ani możliwości zarabiania pieniędzy, ani wolności od totalitarnego państwa. Uciekamy do Norwegii, są pieniądze, super, można przynajmniej nakarmić i ubrać rodzinę, ale i tutaj rządzą kretyni, którzy ustalają co mamy jeść i jak wychowywać dzieci.

Gdzie teraz, żeby wreszcie zacząć żyć? Szwajcaria? Teksas? Jakieś pomysły?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Stafhalr napisał:
I gdzie tu człowiek ma zakładać rodzinę :/ W Polsce nie ma ani możliwości zarabiania pieniędzy, ani wolności od totalitarnego państwa. Uciekamy do Norwegii, są pieniądze, super, można przynajmniej nakarmić i ubrać rodzinę, ale i tutaj rządzą kretyni, którzy ustalają co mamy jeść i jak wychowywać dzieci.

Zostan ochotnikiem na zasiedlenie Marsa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Josephvol.2 napisał:
HotLips napisał:
Stafhalr napisał:

Zostan ochotnikiem na zasiedlenie Marsa.

No to pierwszym przystankiem powinna być Korea Północna, wódz już był na Marsie, a o ludziach nieszczęśliwych nikt tam nawet nie słyszał.

Z Korei Polnocnej sa szanse na ucieczke. Z Marsa juz nie. I dlatego na Marsie kazdy bedzie zmuszony na wieczna szczesliwosc i zadowolenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
ela kowal
(elakowal)
Nowicjusz
Jakos dziwnie TUTAJ sie wypowiadacie zle o Norwegii. Jak jestem w Polsce to wszyscy chca do Norwegii bo - a moj brat to mowi ze tam tak dobrze ze pieknie, moj syn ma dom z basenem, a moja kolezanka to ma tyle kasy!!Tutaj sie skarzycie a w Polsce to klamiecie jak wam tu dobrze,cudownie. Poprostu wstydze sie za Polakow ktorzy klamia w zywe oczy.Nie potrawia przyznac w kraju w jakich warunkach zyja,co zra, fryzjera omijaja z daleka,bo drogo.A stomatolog? zapomnij.Nawet mi sie pisac nie chce o tym jak mydlicie sobie i Polakom w kraju oczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Ebenezer)
Początkujący
wiekszosc polakow ktora zyje w polsce poprostu mysli ze w norwegii jest miód i nie trzeba nic im na ten temat mowic, jak tylko uslysza "norwegia" zaraz przed oczami pojawia sie widok bogactwa

ja mysle tak , jesli komus sie nie podoba ze jedzenie niedobre ,a to ze zimno ,ze zadupie albo ludzie dziwni to zamknac ryje i wypad do Polski jak tu tak źle

POLAKOWI NIGDZIE NIE BEDZIE DOBRZE I ZAWSZE BEDZIE NARZEKAC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Pawel Wielgosz
(Pawel Wielgosz)
Wiking
jak ci sie polacy nie podobaja to wypad z tego forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj