Witaj Sebek77 !
Na wstępie chciałbym wyrazić współczucia związane z Twoim losem, znam twoje odczucia, przechodziłem podobne historie .
Mam kilka pytań
Jesteś w Norwegii od 8.2013 wynika z artykułu. Zakładam że pracowałeś legalnie (chyba że tu powstaje problem)
Nie wypracowałeś sobie dagpenger? kwotę 1,5 G z 12 miesięcy jeżeli nie przysługuje to masz przecież 3g w ciągu 3 lat w Norwegii... Przecież sykepenger też jest liczone do dodchodu (tak jak w przypadku macieżyńskiego i inneych sytuacji)
Jakim cudem jesteś teraz bez żadnych pieniędzy?
Bo z tego co pisze wynika że masz darmowego adwokata który jest tylko możliwy gdy nie wypracuje się tego minimum o którym napisałem wyżej, mógłbyś mi to rozjaśnić?
Czy nie jest właśnie tak że skoro nie przysługuje Ci dagpenger to i oni nie mogą Ci pomóc w żaden sposób bo te przekwalifikowanie zawodowe jest właśnie dla ludzi którzy wypracowali sobie tzw "G".?
Jeżeli chodzi o cieśń nadgarstka (Carpal tunnel syndrome) to nie wiem co tam fizjoterapia miałaby Ci pomóc, każdy lekarz w PL czy tutaj stwierdzi Ci to że jest to zbędna część leczenia, bo jedynym sposobem jest (była) operacja, więc nie powinieneś się zbytnio przejmować tym faktem.
Sprawy takie są do wygrania, ale wiadomo to trwa, możesz wrócić do PL między operacjami by nie ponosić kosztów, głowa do góry, uzbrój się w cierpliwość, życzę powodzenia!