Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

4 Posty

(Sebek77)
Wiking
to tez juz sugerowali 2 razy w NAV nie razi mnie to tak bardzo z ust rodaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
czyli dupki tam pracuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Simon B.
(kafel84)
Wiking
NIE MAJĄ PRAWA CI ODMÓWIĆ. MNIE SAMI ZAPROPONOWALI AAP PO ODRZUCENIU MOJEGO WNIOSKU O ZASIŁEK CHOROBOWY. Ale to chyba z takiego powodu, że już chyba mieli mnie dość, bo przychodziłem 2/3 razy w tygodniu. Póki co to powodzenia w operacji Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
halina manka
(mankowie)
Wiking
Witam!
Ja byłem 4 lata na AAp ciągle chorowałeł w tym czasie dwie opweracje po pól roku rehabilitacje i w tej chwili czekam na 3 operacje kręgosłupa w kwietniu. 23.luty wstrzymano mi AAp . Nigdy nie proponowano mi pracy, kursu !!! Złożyłem skargę do tego orzeczenia. Czekam na odpowiedz z NAV nie wiem jaki maja cza na odpowiedz..Mam pytanie kto orzeka stopień inwalidztwa. ? W tej chwili nie mam AAp ,dochodów. czy należy mi sie zasilek dla bezrobotnych?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Sebek77)
Wiking
chorobowe i AAP nie zalicza się do zasiłku , miałem tak samo ost rok chorobowego nie zaliczyli do zasiłku . socjal powinni dac po takim czasie pobytu walcz o rente powinni Ci przysłac odp potwierdzającą wpływ odwołania z terminem jaki im przysługuje na ponowne rozptarzenie mi dali 2 miesiące bo zapracowani . jutro miałem miec reoperacje i odwołali dzisiaj ale dali termin na przyszły tydzień i tak non stop coś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin W
(Zephyr)
Wiking
Witaj Sebek77 !

Na wstępie chciałbym wyrazić współczucia związane z Twoim losem, znam twoje odczucia, przechodziłem podobne historie .

Mam kilka pytań
Jesteś w Norwegii od 8.2013 wynika z artykułu. Zakładam że pracowałeś legalnie (chyba że tu powstaje problem)
Nie wypracowałeś sobie dagpenger? kwotę 1,5 G z 12 miesięcy jeżeli nie przysługuje to masz przecież 3g w ciągu 3 lat w Norwegii... Przecież sykepenger też jest liczone do dodchodu (tak jak w przypadku macieżyńskiego i inneych sytuacji)
Jakim cudem jesteś teraz bez żadnych pieniędzy?
Bo z tego co pisze wynika że masz darmowego adwokata który jest tylko możliwy gdy nie wypracuje się tego minimum o którym napisałem wyżej, mógłbyś mi to rozjaśnić?
Czy nie jest właśnie tak że skoro nie przysługuje Ci dagpenger to i oni nie mogą Ci pomóc w żaden sposób bo te przekwalifikowanie zawodowe jest właśnie dla ludzi którzy wypracowali sobie tzw "G".?

Jeżeli chodzi o cieśń nadgarstka (Carpal tunnel syndrome) to nie wiem co tam fizjoterapia miałaby Ci pomóc, każdy lekarz w PL czy tutaj stwierdzi Ci to że jest to zbędna część leczenia, bo jedynym sposobem jest (była) operacja, więc nie powinieneś się zbytnio przejmować tym faktem.

Sprawy takie są do wygrania, ale wiadomo to trwa, możesz wrócić do PL między operacjami by nie ponosić kosztów, głowa do góry, uzbrój się w cierpliwość, życzę powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Sebek77 napisał:
chorobowe i AAP nie zalicza się do zasiłku , miałem tak samo ost rok chorobowego nie zaliczyli do zasiłku . socjal powinni dac po takim czasie pobytu walcz o rente powinni Ci przysłac odp potwierdzającą wpływ odwołania z terminem jaki im przysługuje na ponowne rozptarzenie mi dali 2 miesiące bo zapracowani . jutro miałem miec reoperacje i odwołali dzisiaj ale dali termin na przyszły tydzień i tak non stop coś

Socjal należy się tylko obywatelom, azylantom i ludziom z Permanent opphold, varig oppholdsrett. reszta może dostać, ale nie musi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
jesli ktoś jest na aap już pisałem proście NAV o wyslanie na kurs ASOK trwa tylko 2 mies. od godz.10 do 14 zajęcia ,ogólnie nuda. Macie tłumacza, jak się żle czujecie to nie przychodzicie piszecie sms, że was nie będzie jak będzieci się źle czuć podczas kursu to możecie wyjść tylko informujecie prowadzącego ,dostajcie osobistego konsulenta który przepytuje was o stan zdrowia i sytuację materialną problemy z NAVem konsulent na koniec kursu robi spotkanie z wami i waszym lekarzem a także z waszym sakbehndlerem z NAVu na koniec pisze raportiren którego NAV nie może zignorować i musi zrealizować.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dorota dorota
(nata55)
Wiking
na ten kurs o ktorym piszesz to wysylaja dopiero jak jestes na koncowce AAP to sa tzw.praktyki o oni obserwuja na jaki procent nadajesz sie do pracy lub czy wogole sie nadajesz.Mi powiedziano ze jesli chce skladac na rente papiery to musze zaliczyc ten kurs ktory tra 12 tyg ale juz po 2 msc zwykle maja material aby napisac raport.To jest praca w godzinach ktorych Ty ustalisz na ile dasz rade.Ja wlasnie skonczylam to a dokladnie przerwalam bo mialam problemy zdrowotne.Czekam na raport ktory juz jest napisany ale czekam na tlumacza poniewaz nie znam jezyka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
ten ASOK na którym byl znajomy to nie były praktyki przychodził na kurs siadał i słuchał jak dbać o zdrowie jak pisać CV, mieli raz wizytę w tzw. społdzielni pracy ale nikt nie kazał mu pracować w czasie kursu obserwowano go jak może długo wysiedzieć na koniec prowadząca jego sprawę w ASOK pracownica po przeprowadzeniu wywiadu z lekarzem i navem pisze raport,potem może jak ktoś jest wstanie wysyłają do spółdzielni inwalidów aby pracował ten znajomy nie dostał takiej propozycji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok