Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Kowalski bodek300 b Jan Maryjan Greg Greg Aleksandra Ilnicka ania szyc Piotr 3 K T v T (7482 niezalogowanych)
68 Postów

(olaf1)
Początkujący
oni nie ewaluluja z ta swoja religja.my bylismy tacy dawno temu( ludzie zabijali innych ludzi w imie boga).oni chca w europie swojego prawa dla wszystkich,religijnego prawa.my polacy akceptujemy prawo norweskie,norwegowie w posce polskie,itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Norwegia może czuć się stosunkowo bezpiecznie. Powiem więcej, powinna wspierać emigrację i integrację Polaków. Z naszą mentalnością i podejściem do sprawy, tylko dać pozwolenie i wskazać kierunek i w ciągu tygodnia w Norwegii ze świecą nie znajdziesz nie-chrześcijanina.

Ronn - tu chyba bardziej chodzi o to, że jak masz inne zdanie, to możesz je wyrazić. W jakikolwiek sposób, bo możemy się posprzeczać, pobluzgać czasami, poobrażać na siebie... ale wiesz co? Obaj (przynajmniej mam taką nadzieję ) nie musimy się obawiać, że jeden drugiemu wpadnie z kałachem do domu i wystrzela rodzinę. A w przypadku muzułmanów tego właśnie się boję. Że dojdzie do tego, że jeśli powiem coś co się komuś nie spodoba, to mnie na ulicy zastrzelą/zasztyletują etc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
MArekzubacz

wlasnie tutaj wymieniamy poglady ... jestem stosunkowo spokojna osoba i nie uciekam sie do przemocy a lubie rozmawiac i wymieniac poglady..

...czepiam sie przedewszystkim tego ze jesli jest organizowany marsz przeciwko czemus (komus) powinny byc podane powody!!! tekst o przechadzaniu sie w swiezo wyprasowanym garniturze jest conajmniej komiczny w tej sytuacji...

nie jestem zwolennikiem islamu i rowniez nie daze muzulmanow zaufaniem...tak samo jak kazdego innego nieznajomego...

...o tym juz byla mowa wczoraj ... nie popieram tego ze polacy jako obcokrajowcy w tym kraju probuja sie wlaczac w tego typu akcje ( tlumaczac sie ze czuja sie przez nich jako osoby drugiej kategorii)

Polak chce walczyc z islamem ? niech to robi w Polsce... my tu jestesmy tylko goscmi... a poza tym nalezaloby sie obawiac aby nas nie wykurzono stad w nastepnej kolejnosci lub w miedzy czasie..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Jens Vierny
(Jensvierny)
Nowicjusz
Ronn Nie strugaj mądrego, bo jesteś zwykły polski opoj jebiący na budowie na marne koronki
Idz spać bo rano znow cegly trzeba dzwigac
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Niech każdy Muhammad Maharadża Ali Bombaj wypier***a do siebie...,a Norwedzy jeszcze ich utrzymują.. ,a oni chodzą jak święte krowy i myślą co by tu robić,żeby nic nie robić..
Niby to społeczeństwo bez szkół,nie znający alfabetu..,a świat nie ma na nich lekarstwa.. to jest dopiero cyrk na kółkach..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Cyt: MarekZubacz "Norwegia może czuć się stosunkowo bezpiecznie"
Nie pitol,że Norwegia może się czuć bezpiecznie,nikt dziś nie czuje się bezpiecznie w swoim kraju,przykładem jest Anders Breivik i co..? Norwegowie też czuli się bezpiecznie...? mając giwerę przystawioną do skroni,odlatywali w niebiosa...
więc nie pitol głupot,proponuję pomyśleć,a potem komentować..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
Ronn napisał:
MArekzubacz

wlasnie tutaj wymieniamy poglady ... jestem stosunkowo spokojna osoba i nie uciekam sie do przemocy a lubie rozmawiac i wymieniac poglady..

...czepiam sie przedewszystkim tego ze jesli jest organizowany marsz przeciwko czemus (komus) powinny byc podane powody!!! tekst o przechadzaniu sie w swiezo wyprasowanym garniturze jest conajmniej komiczny w tej sytuacji...

nie jestem zwolennikiem islamu i rowniez nie daze muzulmanow zaufaniem...tak samo jak kazdego innego nieznajomego...

...o tym juz byla mowa wczoraj ... nie popieram tego ze polacy jako obcokrajowcy w tym kraju probuja sie wlaczac w tego typu akcje ( tlumaczac sie ze czuja sie przez nich jako osoby drugiej kategorii)

Polak chce walczyc z islamem ? niech to robi w Polsce... my tu jestesmy tylko goscmi... a poza tym nalezaloby sie obawiac aby nas nie wykurzono stad w nastepnej kolejnosci lub w miedzy czasie..

Kwestia spojrzenia. Ja np. postrzegam to troszkę inaczej niż przez pryzmat narodowy. Nie jestem tu na chwile, tylko mieszkam tu, żyję, buduję swoją przyszłość. W związku z tym zależy mi na tym, żeby było fajnie, ładnie i bezpiecznie. Wybrałem to miejsce, bo sposób życia, zasady życia, prawo i inne rzeczy są takie, jakie mi odpowiadają i zaakceptowałem je. I każdy, kto to narusza, jest persona non grata. Bez względu na narodowość, religię czy upodobania kulinarne. Tak po prostu. I jeżeli komuś to nie pasuje, ma do dyspozycji 148 940 000 km² lądu, niech znajdzie sobie tam miejsce które mu bardziej odpowiada, gdzie nie będzie się czuł pokrzywdzony, obrażany, dyskryminowany etc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Marek Z
(MarekZ)
Początkujący
sorlandet napisał:
Nie pitol,że Norwegia może się czuć bezpiecznie,nikt dziś nie czuje się bezpiecznie w swoim kraju,przykładem jest Anders Breivik i co..? Norwegowie też czuli się bezpiecznie...?

Nie ciśnieniuj się, to była ironia, o czym świadczy emotikon umieszczony na końcu. Zaaplikuj sobie:

allegro.pl/masc-na-bol-dupy-lek-na-wszys...ata-i4839051203.html

i wyluzuj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
sorlandet napisał:
Nie pitol,że Norwegia może się czuć bezpiecznie,nikt dziś nie czuje się bezpiecznie w swoim kraju,przykładem jest Anders Breivik i co..? Norwegowie też czuli się bezpiecznie...? mając giwerę przystawioną do skroni,odlatywali w niebiosa...

o wlasnie Breivik to dobry przyklad .... mylimy religie z fanatyzmem !!!!!!!!!!!

fanatyzm stwarza zagrozenie!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Ronn nic nie mylę myślicielu...,tylko piszę o bezpieczeństwie w każdym kraju,czytaj komentarze ze zrozumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok