Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomek Szy Daniel Scibor Krzysztof G. katkgis gi high octane mmxx . Miro vski (6531 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
365 dager i løpet av de to siste årene før innreisetidspunktet.
zarejstrowanym przed przybyciem do norge
czyli jednak można jeżdzić dwa lata tylko złożyć podanie trzeba .tak to gabrielu

Midlertidig opphold i inntil to år
Hvis du kan dokumentere at oppholdet ikke blir mer enn to år fra ditt innreisetidspunkt, kan du søke om midlertidig kjøretillatelse for det andre året. Du må sende søknaden til Tollvesenet innen ett år regnet fra ditt innreisetidspunkt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Do Gabriela....posłuchaj, ja napisałam to co mi powiedzieli w urzędzie celnym! napisałam ze jutro sie dowiem i jesli chłopaki maja racje to poniosę tego konsekwencje, a swoje teksty na temat moich wypowiedzi zachowaj dla siebie dobrze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak

. Du må sende søknaden til Tollvesenet innen ett år regnet fra ditt innreisetidspunkt.

rozliczyć się z okresu pobytu tylko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mona8213 napisał:
Do Gabriela....posłuchaj, ja napisałam to co mi powiedzieli w urzędzie celnym! napisałam ze jutro sie dowiem i jesli chłopaki maja racje to poniosę tego konsekwencje, a swoje teksty na temat moich wypowiedzi zachowaj dla siebie dobrze?

możesz sobie oszczędzić wycieczki czy telefonu do toll . jak masz to pozwolenie to możesz śmigać ten drugi rok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Mam pozwolenie , leży w aucie bo celnik powiedział ze byliśmy zbyt uczciwi ze w pierwszych dniach pobytu sie zgłosiliśmy z autem,..i tak mi powiedział ze przed 23 sierpnia prosi o zwiezienie auta do Polski ...i zakup tutaj norweskiego albo oclic mamy,..takie jego słowa były,,,zobaczymy co czas pokaże napewno sie pochwale ...albo sukcesem albo porażka...dziekuje za normalne porady i wypowiedzi,,,pozdrawiam i całuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
natomiast jeżeli jesteś zarejestrowana jako przeprowadzona na stałe nie wolno poruszać się ....chyba że przeczytać artykuł na pierwszej stronie !

Flytte til Norge med bil
Oppdatert: 25.11.2013
Du kan ikke innføre kjøretøy til Norge i forbindelse med flytting fra utlandet uten å betale toll og avgifter.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Co to znaczy na stałe przeprowadzona ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no jak masz to .....Permanent oppholdstillatelse
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Teraz mnie zabiłeś nie wiem hehe maz wszystko załatwia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@SENTI: "Marsz szczurow" to taki odpowiednik tego co w USA i pozadnym kapitalizmie jest wyscigiem szczurow. A tutaj w Norwegii trudno to nazwac czyms innym niz marsz lecz jakie by nie bylo trzeba starac uplasowac sie w czolowce tego marszu by cos osiagnac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok