Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomek Szy Daniel Scibor Krzysztof G. katkgis gi high octane mmxx . Miro vski (6528 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
SENTI napisał:
Andre ved mark napisał:
no jak masz to .....Permanent oppholdstillatelse
Dla informacj Permanent oppholdstillatelse nie ma juz czegos takiego dla obywateli uni niestety teraz jest registeringbevis ktorym sobie mozna dupe podetrzec za przeproszeniem

Skąd masz takie info?
www.udi.no/Sentrale-tema/Permanent-Oppholdstillatelse/

Sam niedawno skladalem wniosek i jakoś przeszło pomimo tego że jestem obywaltelem EU?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Kiedys dawno temu to bylo ale bosettingstillatelse a po 3ch latach fast bosettingstillatelse a po 7miu rozdawali statsborgeskap. Ostatnio zostalo tylko statsborgerskap a reszta sie zmienila.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Nie bo mam spotkanie w przyszłym tygodniu. Wniosek na stronie udi przeszdl o "Permament Ophodtillatelse" gdzie dostałem na email info jakie dokumenty mam mieć ze sobą,( Z pięciu ostanich lat).

Janek obczajony dokładnie co daje taki papier to moze coś napisze. Ja lecę pracować.....na kociarzy... i innych darmozjadow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Boze, widzisz i nie grzmisz
Tyle razy na forum juz bylo, na stronie UDI informacje, jak krowom na miedzy, a oni dalej w ciemnej dupie...

Jaki permanent oppholdstillatelse dla Polakow ?

- registeringsbevis, jako bezterminowe pozwolenie na pobyt,
-varig opphold, jako pozwolenie na pobyt staly (po conajmniej 5 latach nieprzerwanego pobytu w Norwegii,
-statsborgerskap, obywatelstwo, mozna sie starac po min. 7 latach pobytu w Norwegii.

Jak sie domyslam, to i tak nie dotrze do polskich glow, ze permanent opphold nadal istnieje, ale nie dotyczy Polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:
Boze, widzisz i nie grzmisz
Tyle razy na forum juz bylo, na stronie UDI informacje, jak krowom na miedzy, a oni dalej w ciemnej dupie...

Jaki permanent oppholdstillatelse dla Polakow ?

- registeringsbevis, jako bezterminowe pozwolenie na pobyt,
-varig opphold, jako pozwolenie na pobyt staly (po conajmniej 5 latach nieprzerwanego pobytu w Norwegii,
-statsborgerskap, obywatelstwo, mozna sie starac po min. 7 latach pobytu w Norwegii.

Jak sie domyslam, to i tak nie dotrze do polskich glow, ze permanent opphold nadal istnieje, ale nie dotyczy Polakow.

Pomieszalem nazwy bo myślałem ze jedno i drugie to to samo...
www.udi.no/Sentrale-tema/Arbeid-og-oppho...Varig-oppholdsrett-/

Będę za parę dni to się dowiem na 100%...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Hehe w zeszłym tygodniu pani w urzędzie skarbowym powiedziała ze o pobyt na stałe mozna sie starać po 3 latach nie przerwanego pobytu...no wiec kazdy ma inne info w tych urzędach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(mona8213)
Wiking
Nic juz tego nie rozumiem,,,ja tu jestem juz 2 rok, dziecko tu sie urodziło, maz pracuje ja otrzymuje zasiłek na dziecko, w sierpniu idzie do przedszkola a ja do pracy wiec wszystko gra
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mona8213 napisał:
Nic juz tego nie rozumiem,,,ja tu jestem juz 2 rok, dziecko tu sie urodziło, maz pracuje ja otrzymuje zasiłek na dziecko, w sierpniu idzie do przedszkola a ja do pracy wiec wszystko graTeż tego nie rozumiem , że nadal po tak długim pobycie w Norge nie znasz podstawowych przepisów pobytowych a już zwłaszcza dotyczących używania auta na obcej rejestracji ...!!! .
---
Macie cholerne szczęście iż w waszej Okolicy są leniwi policmajstry i inne służby związane z drogówką ...
---
Na Policyjnym Parkingu w Mojej Wiosce , stoi ponad 20 zarekwirowanych aut .. na rejestracji Szweckiej Litewskiej i Polskiej ... i nie są to jakieś tam graty tylko całkiem nowe modele ... .
---
Co jakiś czas ubywa parę po Licytacji , a miejsce zajmują Nowe egzemplarze ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
Jeździć wolno, byle wolno!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Gabriel: Byc moze w twojej miejscowosci jest ktos kto "uprzejmie donosi". Bo tak to np. Policja czy Tollvesenet maja bardzo duzo innych zadan i ogolnie sporo do roboty w porownaniu do "inakszych" urzedow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok