Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Tomek Szy Daniel Scibor Krzysztof G. katkgis gi high octane mmxx . Miro vski (6532 niezalogowanych)
48 Postów
Kim Kolwiek
(uncio84)
Nowicjusz
Admin Ty amatorze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
"jeden bliski znajomy mial autko za 230 000zl ..." jedno zero kolego Ci się omskło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Sebastian napisał:
"jeden bliski znajomy mial autko za 230 000zl ..." jedno zero kolego Ci się omskło

E nic tam sie nie omsklo tutaj zupki chińskie i po 300h/miesiąc a w PL pod sklepem pierwszy norweski fachowiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mark Alberts
(Markk)
Wiking
Ten kto to pisał to chyba j.Norweskiego nie zna ,w artykule orginalnym chodzi o wynajem aut a nie o wolnym poruszaniu sie aut na obcych tablicach rejestracyjnych.

oto link do orginału

www.dn.no/dnBil/article2757539.ece
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dajcie już spokój Pani Basi
nie zniechęcajcie naszych pięknych żurnalistek do dalszej pracy, a przynajmniej aktywności tfurczej na tym forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
PJo napisał:
Sebastian napisał:

E nic tam sie nie omsklo tutaj zupki chińskie i po 300h/miesiąc a w PL pod sklepem pierwszy norweski fachowiec

X6 pewnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
A co ma zrobić osoba sentymentalna , przywiązana do swojej fury , to jak członek rodziny , uwierzcie próbowałam jeździć norweskim autem ale kocham swoje auto na Pl i tego nie zmienię. I kocha je politiet nawet o 4 rano nie odpuszczą sobie kontroli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
macieksz napisał:
a ja wiem z doswiadczenia ze jak jezdzisz po np. po oslo od lat i placisz bramki itd to nic ci nie robia nawet jak masz kontrole i to nie jedna w tym czasie- oczywiscie zdarza sie czasem cos takiego ze dostaniesz ostrzezenie ze masz pl blachy i ze pzreginasz i masz np 30 dni na wyjechanie autem poza kraj tam go spzredac i tu kupic nowe
i to dziala czesto jak sie tak zagada to sie na to zgadzaja

znam setki ludzi ktorzy od lat jezdza na PL i nic nikomu nie zrobili a wiele razy byli kontrolowali
tylko jeden bliski znajomy mial autko za 230 000zl i mu kaza li je wywiesc bo bedzie drogo placil
kupil tutaj inne autko na norkich blachach i po sprawie

PS. ale to prawda ze wstyd jezdzic na PL jak sie tu mieszka na stale tylko po to bo sie jest centem i szkoda kasy
a co gorsza jak ma sie firme norweska i che sie byc powaznym fachowcem a sie jezdzi na PL bo taniej bo mozna oszukac itd.- jebane centusie
mieszkasz tu zarabiasz tu zyj jak normalnie

A ja znam dwoch ktorych auto wyladowalo na parkingu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Joseph napisał:
PJo napisał:
Sebastian napisał:

X6 pewnie...

juz wylazles z zawszonego materaca zarzygana sieroto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Szymon Popko
(Szymon3)
Wiking
Nie slyszalem o mozliwosc wywiezienia samochodu za granice i sprzedania go tam po zatrzymaniu przez norweskie sluzby celne.
Gdy zapytalem o taka mozliwosc celnik sie tylko usmiechnal i powiedzial- skad taki pomysl,trzeba bylo zrobic to wczesniej.Proby zaslaniania sie nieznajomoscia prawa rowniez nic nie daja.
Kazano zaparkowac,oddac kluczyki i poczekac.
Po 30 minutach przyszedl pracownik sluzby celnej i zapytal czy mam kogos kto po mnie przyjedzie czy ma zadzwonic po Taxi.
Samochod odzyskam jesli wniose wszystkie oplaty wraz z kara. Wszystko przyjdzie poczta.(wniesienie oplat jest rownoznaczne z automatyczna rejestracja samochodu na terenie Norwegii)
Po ok 3tyg. otrzymalem list z terminem 2 tyg. Na zaplacenie kwoty 176500nok. Jezeli kwota nie zostanie wplacona w tym okresie, samochód jest wystawiany na aukcje. Jesli kwota uzyskana z jego sprzedazy bedzie nizsza od wartosci oplat wraz z kara,roznice musi pokryc wlasciciel.
Tak to wygladalo w moim przypadku.
Kazdy ryzykuje na wlasna odpowiedzislnosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok