Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
Asiu, zrob sobie stopke z Cv, bo wkrotce znow ktos zażąda okazania twoich kompetencji zawodowych
To po prostu nie ma sensu, ale zycze powodzenia w rzucaniu perel przed wieprze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
NEXT napisał:
poprę jastę by na lotnisku polacy oddawali dzieci
wypraszam sobie
ja optuję za tym
aby już na lotnisku Polańskie zabraniali dzieciom mówić po polskiemu
w zasadzie to już w samolocie, przed lądowaniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Kochani, przeczytalam kilka ostatnich stron.... Jezeli rozumiecie sie nawzajem, to jestem pelna podziwu.
Do Dawida, next, pozazycie..... to, co tu wklejacie nie da sie czytac. W jakim to jezyku ? I na jaki temat ? To wszystko sie kupy nie trzyma. Idzcie na jakies zajecia wieczorowe z jezyka polskiego.
Rozumiem, ze macie problemy z czytaniem, pisaniem i mysleniem. Nic dziwnego, ze w waszych umyslach wytworzyly sie jakies fobie.....
Do tej grupy dolacze jeszcze joanne. Kochana, probujesz sie jawic jako osoba zorientowana, ale po tym, ze odpowiadasz z powaga i doglebnie na kompletnie idiotyczne i nielogiczne teksty, wnioskuje, ze jestes na poziomie reszty towarzystwa, tzn. nie rozumiesz tekstu pisanego..... Wiec prosze cie nie probuj kreowac sie na eksperta w jakiejkolwiek dziedzinie. Wy tutaj na tym watku macie powazne problemy psychiczne, a internet jest dla was medium, przy pomocy ktorego chcecie przemycic swoje chore idee i fantazje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
joannapilarczyk napisał:
NEXT - po pierwsze, zastanawiam się nad własną gotowością wpuszczenia Ciebie w swoje obszary życia pozazawodowego, do tego miejsce sobie wybrałaś na forum publicznym..odnośnie do Twojego wejścia w moje granice prywatne..zakładasz bowiem że nie mam dzieci, a nie stawiasz pytania czy je mam czy nie..to prowadzi w ślepy zaułek - jak ma dzieci, to się zna, jak nie to się nie zna na tym co mówi..nie ma ciekawości, bo ciekawość byłaby pytaniem, a nie z góry założeniem..

wiesz, to jest normalne pytanie (nawet jeśli w formie założenia), magg już pytała o moje wykształcenie i praktykę, odpowiadając wykazałam gotowość podzielenia się tym, bo jest to w obszarze zawodowym..nie jestem jednak pewna co do odpowiedzi na pytania osobiste tutaj..patim już raz wspominała o moim rzekomym molestowaniu i to zarzucała..to jest w podobnym klimacie

mój superwizor zawsze wtedy pyta: a czy lekarz musi przechorować każdą chorobę, którą leczy? a raumatolog? a onkolog? a dermatolog? a psychiatra?

ja mogę się tu wypowiadać odnośnie do swoich obszarów zawodowych i popierać to 5letnim doświadczeniem, z czego 2 letnim z BV..czasem nawet jeśli tajemnica zawodowa nie jest blokadą - przytaczać uogólniając przykłady z którymi się spotykam..jakbym nie czuła się na siłach to by mnie tu nie było..po dwóch latach uznałam, że to już ten moment..

wiesz, jeśli mój profesjonalizm w Twoich oczach będzie zależał od życia prywatnego, to zapraszam Ciebie do wiadomości prywatnych

powinien byłby wtedy profesjonalistą
z skąd twoja wrażliwość na braki kompetencji ,jeśli o mnie chodzi nadal nie znam powodów Twojego również nadpobudliwego zaangażowania w sprawę ,czy Ty aplikujesz tu na jakies stanowisko -określ konkretnie jakie a zapewne poprę twoją kandydaturę ,póki co widzę przeciwne odbicie dawida w lustrze,może to CV ,które proponuje marecki00
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Makaryna napisał:
Kochani, przeczytalam kilka ostatnich stron.... Jezeli rozumiecie sie nawzajem, to jestem pelna podziwu.
Do Dawida, next, pozazycie..... to, co tu wklejacie nie da sie czytac. W jakim to jezyku ? I na jaki temat ? To wszystko sie kupy nie trzyma. Idzcie na jakies zajecia wieczorowe z jezyka polskiego.
Rozumiem, ze macie problemy z czytaniem, pisaniem i mysleniem. Nic dziwnego, ze w waszych umyslach wytworzyly sie jakies fobie.....
Do tej grupy dolacze jeszcze joanne. Kochana, probujesz sie jawic jako osoba zorientowana, ale po tym, ze odpowiadasz z powaga i doglebnie na kompletnie idiotyczne i nielogiczne teksty, wnioskuje, ze jestes na poziomie reszty towarzystwa, tzn. nie rozumiesz tekstu pisanego..... Wiec prosze cie nie probuj kreowac sie na eksperta w jakiejkolwiek dziedzinie. Wy tutaj na tym watku macie powazne problemy psychiczne, a internet jest dla was medium, przy pomocy ktorego chcecie przemycic swoje chore idee i fantazje.

amen (serio się zgadzam )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
[quote]NEXT napisał:

w zasadzie to już w samolocie, przed lądowaniem

Zaraz po oklaskach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
vod.pl/uwaga-czy-tej-rodzinie-mozna-pomoc,128661,w.html

Kilkanascie interwencji policji, za kazdym razem matka byla pod wplywem alkoholu, a w domu oprocz niej 3 dzieci....I tak sie sobie zycie, a raczej udreka tych dzieci, toczylo.

Ile tysiecy dzieci wciaz zyje w piekle bez jakiejkolwiek pomocy ?

Dlaczego David nie wypowiada sie nigdy w obronie polskich dzieci, a tylko norweskich ?
Rozumiem, ze lezy mu na sercu rowniez krzywda (ewentualna) kilkorga polskich dzieci w Norwegii zabranych rodzicom, ale jak sie to ma do rzeszy krzywdzonych polskich dzieci ? Stanowisko Davida wobec Norwegow jest jednoznaczne, fanatyczna niechec, ktora wielokrotnie podkreslal. Jednak lezy mu na sercu dobro norweskich dzieci, a nie polskich Ja rozumiem, ze wszystkie dzieci nasze sa, ale jednak niektore sa blizej i mozna wiecej dla nich zrobic.

I ten tok myslenia matki - "czy juz mi nic nie wolno" ?

Pijana, czy trzezwa, wyzywa, bije i terroryzuje wlasne dzieci, ale to nie jej wina, to dzieci sa nieposluszne...Ona nawet nie ma pojecia, ze ona cos robi zle, ze wyrzadzila im okropna krzywde.

Policja i pseudo sluzby, ktore z zalozenia maja chronic dzieci, jak widac nadaja sie do rozstrzelania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Kilkanascie interwencji policji, za kazdym razem matka byla pod wplywem alkoholu, a w domu oprocz niej 3 dzieci....I tak sie sobie zycie, a raczej udreka tych dzieci, toczylo.

Ile tysiecy dzieci wciaz zyje w piekle bez jakiejkolwiek pomocy ?

Dlaczego David nie wypowiada sie nigdy w obronie polskich dzieci, a tylko norweskich ?
Rozumiem, ze lezy mu na sercu rowniez krzywda (ewentualna) kilkorga polskich dzieci w Norwegii zabranych rodzicom, ale jak sie to ma do rzeszy krzywdzonych polskich dzieci ? Stanowisko Davida wobec Norwegow jest jednoznaczne, fanatyczna niechec, ktora wielokrotnie podkreslal. Jednak lezy mu na sercu dobro norweskich dzieci, a nie polskich Ja rozumiem, ze wszystkie dzieci nasze sa, ale jednak niektore sa blizej i mozna wiecej dla nich zrobic.

I ten tok myslenia matki - "czy juz mi nic nie wolno" ?

Pijana, czy trzezwa, wyzywa, bije i terroryzuje wlasne dzieci, ale to nie jej wina, to dzieci sa nieposluszne...Ona nawet nie ma pojecia, ze ona cos robi zle, ze wyrzadzila im okropna krzywde.

Policja i pseudo sluzby, ktore z zalozenia maja chronic dzieci, jak widac nadaja sie do rozstrzelania.

no mysle ze Asia z tym swoim trzezwym mysleniem moglaby wniesc powiew swierzosci w te pseldo sluzby bo jak sama napisala to bagno
zwlaszcza ze Polska jest 10 razy wieksza od Norwegi
mozna tam 10 razy wiecej zrobic dla dzieci niz w Norwegi
zreszta w Norwegi nikt nie krzywdzi dzieci wiec i tak by nie miala co robic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Zapewnia obrót Wallenberg w sektorze opieki nad dziećmi: Audun Lysbakken. .

Komercyjnie dziecko:

Zapewnia działalność Wallenberga w norweskiej opieki nad dziećmi
Podać zakupu prywatnych usług opieki dla ponad 1200000000000 rok. Teraz Swedish rodziny Wallenberg mają swój udział w zyskach z norweskiego dobro dzieci.
Powiedz nam o tym! Telefon: 22 80 85 80 | tips@abcnyheter.no

Lyrics:

Thomas Vermes / ABC News

Czwartek, 08/05/2010, godz. 08:59
Wydrukuj 2

(ABC News): 2 lipca szwedzki kontrola rodziny Wallenberg nad największą firmą handlową opieki nad dziećmi.

Stało się to, gdy firma inwestycyjna AB Inwestor, drewniane tworzone i kontrolowane przez Wallenberga zakupiony Healthcare Group ALERIS.

Spółka zależna, ALERIS usługi Ungplan dziecko sprzedaży opieki społecznej dla 340500000 do publicznej wiadomości w 2008 roku.

Jak wynika z rachunków Aleris Ungplan i ich trzech filii, ABC News przeszła.
Ostrza stanie Billion

Podczas gdy szaleje bitwa, czy powinien być dozwolony dwa zarabiać na prywatnych przedszkoli, silnie przepływa swobodnie do firm, które usługi provideh opieki nad dziećmi do państwa.

W roku 2008 stan 1233500000 na prywatnych podmiotów w zakresie ochrony dzieci. Kupili również Oslo prywatną opiekę dla 217500000 i Trondheim do 36000000. To sprawia, że ​​ABC News przekazane przez dzieci, młodzież i Rodziny.

Istnieje znaczny fragment rządowego całkowitych wydatkach 3400000000000 dwóch dobro dzieci.

58 procent tego rynku została podjęta przez firmy komercyjne. Organizacji non-profit stanowią pozostałe 42 procent rynku prywatnej opieki nad dziećmi.
Brak zyski?

CEO Erik Sandøysundet w Aleris Ungplan twierdzi, że firma nie korzysta z zajęć dziecka.

Według rachunków są jednak wykazały, że Aleris Ungplan przedstawienia wkładu do spółki dominującej Aleris 17.800.000 w 2007 r. i 13,2 w 2006 roku.

Spółek dominujących agencji opieki nad dziećmi może być również wypłacane, w niektórych przypadkach, dobrze płatny, do wynajmu i usług. Kiedy skorzystają nie otwarcie widoczne.

Przeczytaj także: Miliony stada do gminy.

Dobrostanu dziecko Aleris i Toten i wiedza to tylko dwie z 1794 małych i dużych firm, które są zarejestrowane w ramach opieki nad dziećmi przedsiębiorstw przemysłu.
Prawnicy strony przełączania

Wiele prywatnych firm opieki nad dziećmi mają dobre wykształcenie akademickie i zamieszkana przez wykwalifikowanych specjalistów, którzy przemieszczają się z sektora publicznego.

Jednak obecny po dyrektora dobro dzieci dzieci, młodzieży i Spraw Rodziny, Eivind Elgesema poszedł w przeciwną stronę.

Do 2002 r. był współwłaścicielem i prezesem prywatnej Ungplan spółki, drewniany został później przejęty przez Aleris.
- W zależności od indywidualnych

- Zależy nam na prywatnej opieki nad dziećmi, mówi Eivind Elgesema. Zdjęcie: Bufetat. - Zależy nam na prywatnej opieki nad dziećmi, mówi Eivind Elgesema. Zdjęcie: Bufetat.
- Czy twój tło paradoks, że pieniądze dobrobytu pozwala na ogromną prywatnego zysku?

- Aby mieć wystarczającą pojemność, musimy kupić prywatne przestrzenie. Nasze polityczne uznanie, że powinniśmy Priorytetów idealne zamiast operatorów komercyjnych. Chodzi o to, że nie zawsze jest łatwo w praktyce. To zależy od tego, kto jest deal musimy Elgesema odpowiedzi.

Aleris Grupa próbowała jednak Urzędowi Nadzoru EFTA dwa zakazać priorytetów rządu ideałów, a nie firm komercyjnych. Przegrali sprawę.

Przeczytaj ABC News: są dozwolone dwa priorytety idealne dziecko.
Aleris nie bardzo przestraszony

Ale dwa sygnały Priorytetów dala spółki handlowe nie wydawać przekonujące, wierzymy raport roczny za Aleris Ungplan na rok 2008. Odnoszą się one do sygnałów ze strony państwa, ale stwierdzić, że sprzedaż nadal trzyma się, a następnie niektóre:

"Niemniej jednak, zawsze jest niepewność dotycząca przyszłych okoliczności, jak rząd ma ambicje dwóch umieścić większość opieki nad dziećmi na własny rachunek. Tendencja wydaje się, że zakup usług z sektora prywatnego Zwiększa lub pozostaje stabilny."

Czytaj także: Lysbakken anulować wakacje.
Może pracować tańsze

- Mamy scentralizowany anskaffelsense Agencji i przejęcia są znacznie lepsze, zarówno finansowo, jak i zawodowo, mówi zastępca Elgesema i stwierdza:

- Naszym celem jest dwa kosztami świadczenia usług, a nie więcej. Prywatne kursy nie droższe niż nasze własne przestrzeni publicznych średnio.

- Czy firmy prywatne trzymać z tańszych pracowników i zarabiać więc tak?

- Jednostka musi przestrzeganie Pracuj ustawy, podczas gdy mamy zbiór umów, które są bardziej kompleksowe i zapewnia lepsze warunki dla pracowników, niż minimalne wymogi, ODPOWIEDZI Elgesema.
- Utalentowani ludzie

- Ale firmy komercyjne były bardzo dobre w adaptacji do zmieniających się potrzeb opieki nad dziećmi. Biorą dużych, trudnych zadań i rozwiązywania poważnych problemów. I istnieje wiele dobrych ludzi tam, Opiekun Eivind Elgesema.
Petroleum Fund na przejażdżkę

Biorąc pod uwagę nabycie Investor AB z Aleris jest Norwegian State Petroleum Fund, i jeść do zwycięzcy opieki nad dziećmi. Fundusz siedzi Wed 01,01 procent udziałów w Inwestora.

Przeczytaj także: grożąc zamknąć dwa prywatne przedszkola

Minister Audun Lysbakken jest utilgjengjelig dla komentarza. Sekretarz Henriette Westhrin (SV) nie było wygodne dwa kommenere ta sprawa wczoraj.

przepraszam brak czasu na korektę tłumaczenia
tłumaczone w translate.google norweski na angielski i angielski na polski

www.abcnyheter.no/nyheter/okonomi/100805...ss-i-norsk-barnevern
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
286 Postów

(marecki00)
Stały Bywalec
[quote]Davidzx napisał:

przepraszam brak czasu na korektę tłumaczenia
tłumaczone w translate.google norweski na angielski i angielski na polski

Dlaczego nie tłumaczysz z norweskiego bezposrednio na polski - niech pozostanie tajemnica uposledzonego. .. Moze nie wie, ze tak tez mozna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok