iwus86 napisał:
Proszę napisze swój jednodniowy jadłospis chętnie dowiem się co jedzą inny i sama zaczerpnę co nie co
Moge ci napisac kilka pozycji, ktore ja gotuje. A jadlospis trzeba ukladac tak, ze jak byla zupa z ziemniakmi, to na drugie nie moga byc ziemniaki.
1)W zaleznosci od pory roku, warzywa swieze lub mrozonka mix, gotujesz, miksujesz i robisz grzanki z chleba bez tluszczu, na drugie moze byc spaghetti z mielonego a sos robie z pomidorow z puszki ( tanie), scieram czosnek i dodaje oliwy z oliwek.
2) starte na grube wiorki buraki i marchew gotujesz, osobno ziemniaki w kostke, fasola biala namoczona dzien wczesniej, po ugotowaniu dodajesz sok z 1,5 cytryny, 3 lyzki miodu, pieprz i sol i mieszasz calosc. Barsz palce lizac, na drugie mozna zrobic zapiekanki .
3) pomidorowa z makaronem gwiazki, robie na wodzie i dodaje warzywa typu seler , marchew. Nie lubimy zup na kosciach itp. Zabielam smietana troszke. Na drugie niech bedzie schabowy, ziemniaki i surowka z czerwonej kapusty, ale nie z torebeczki, tylko swieza kapucha poszatkowana, ugotowana, dodakesz jablko, przyprawy i jest.
4) ryz z klopsami z mielonego z sosem pomidorowym
5) golabki, lazanki
Jest tego od bolu, tylko trzeba umiec dobierac i jak gotujesz kapusniak z ziemniakami, to nie dajesz na drugie ziemnuiakow i surowki z kapusty. A jak masz pomidorowa z ryzem to nie nie jesz potem ryzu z warzywami.
Co do sniadan, lanczu i kolacji taka sama zasada.
Proste?
Proszę napisze swój jednodniowy jadłospis chętnie dowiem się co jedzą inny i sama zaczerpnę co nie co

Moge ci napisac kilka pozycji, ktore ja gotuje. A jadlospis trzeba ukladac tak, ze jak byla zupa z ziemniakmi, to na drugie nie moga byc ziemniaki.
1)W zaleznosci od pory roku, warzywa swieze lub mrozonka mix, gotujesz, miksujesz i robisz grzanki z chleba bez tluszczu, na drugie moze byc spaghetti z mielonego a sos robie z pomidorow z puszki ( tanie), scieram czosnek i dodaje oliwy z oliwek.
2) starte na grube wiorki buraki i marchew gotujesz, osobno ziemniaki w kostke, fasola biala namoczona dzien wczesniej, po ugotowaniu dodajesz sok z 1,5 cytryny, 3 lyzki miodu, pieprz i sol i mieszasz calosc. Barsz palce lizac, na drugie mozna zrobic zapiekanki .
3) pomidorowa z makaronem gwiazki, robie na wodzie i dodaje warzywa typu seler , marchew. Nie lubimy zup na kosciach itp. Zabielam smietana troszke. Na drugie niech bedzie schabowy, ziemniaki i surowka z czerwonej kapusty, ale nie z torebeczki, tylko swieza kapucha poszatkowana, ugotowana, dodakesz jablko, przyprawy i jest.
4) ryz z klopsami z mielonego z sosem pomidorowym
5) golabki, lazanki
Jest tego od bolu, tylko trzeba umiec dobierac i jak gotujesz kapusniak z ziemniakami, to nie dajesz na drugie ziemnuiakow i surowki z kapusty. A jak masz pomidorowa z ryzem to nie nie jesz potem ryzu z warzywami.
Co do sniadan, lanczu i kolacji taka sama zasada.
Proste?