Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zwolniona za mówienie w pracy po polsku - Norwegia

Czytali temat:
(2729 niezalogowanych)
42 Posty

(janekfocus)
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zwolniona za mówienie w pracy po polsku
Afera się zrobiła
Ciekawe jaki efekt końcowy będzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
bardzo dobrze!!!! jestem z toba u mnie w pracy byla podobna sytuacja, wprawdzie szef nikogo nie zwolnil ale non stop byly krzyki mow po norwesku! albo rozmowy jak to jestesmy niekulturalni i mowimy w pracy po polsku... idiotycznie jest rozmawianie po norwesku z polakami!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a ja to się czepiam norków
bo prawie każdy mówi w swoim dialekcie
to ja do nich
że tu jest Norwegia i niech mówią po norwesku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
Czesio chciał Ci dać tylko do zrozumienia że jest trolem , nie rozumiesz ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
czesio.:* napisał:
kamil75 napisał:
czesio moze i tak ale ja szybciej pisze na kompie niz ty czytasz prawdopodobnie ( nie patrzac na klawisze)

taa...prawdopodobnie
a jaka historia wiąże sie z twoim "-1" postem???

Czy ty na prawde wierzysz w to , że będe z toba rozmawiać ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Nie kulturalnie mówić w miejscu pracy po polsku...a kulturalnie gadać przy wspólnym stole przez telefon, nie witać się z gośćmi, olewać ewidentnie współbiesiadników , pić swoje wino trzymane pod nogą stołu...itp, itd A super kulturalnie na imprezę zakładową firmy której 70% załogi to Polacy tworzyć dwa osobne stoły dla Norweskich pracowników i rodziny szefów, a osobne dla Polaków? Tak, tak pojęcie kulturalne widać względne jest,... no cóż co kraj to obyczaj.Chociaż w okolicy Stryn panują zupełnie inne zwyczaje, na szczęście, niż w stolicy. Polecam więc towarzystwo norweskich górali!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
lena1 napisał:
Nie kulturalnie mówić w miejscu pracy po polsku...a kulturalnie gadać przy wspólnym stole przez telefon, nie witać się z gośćmi, olewać ewidentnie współbiesiadników , pić swoje wino trzymane pod nogą stołu...itp, itd A super kulturalnie na imprezę zakładową firmy której 70% załogi to Polacy tworzyć dwa osobne stoły dla Norweskich pracowników i rodziny szefów, a osobne dla Polaków? Tak, tak pojęcie kulturalne widać względne jest,... no cóż co kraj to obyczaj.Chociaż w okolicy Stryn panują zupełnie inne zwyczaje, na szczęście, niż w stolicy. Polecam więc towarzystwo norweskich górali!

Szacuneczek !

Jeszcze jedno . Dają fajki z ręki jak takie neandertale
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
marmer napisał:
lena1 napisał:

Szacuneczek !

Jeszcze jedno . Dają fajki z ręki jak takie neandertale

Generalnie róznica miedzy nimi a np. angolami , czy polakami jesta taka : Polak , lub Angol powie Ci w oczy ; " nie jesteś mi juz potrzebny " Dziękuję Ci . A Nory tego po prostu nie potrafią i to ich pogrąża , to sprawia , że zachowują sie jak dupki i robia z siebie łacha . Kto się nie zrazi w takiej sytuacji . ? A tu nie chodzi tylko o dziedzinę pracy . Tu chodzi o dziedzinę życia codziennego i pracy .
Podsumujmy . Kto jest tak na prawde burakiem ? Ten Kto się wprasza ? Czy ten kto nie lubi gościć ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Piszę o imprezach zakładowych, na których nie bywam i bywać nie będę, a co kiedyś widziałam opisałam i tyle!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
tragedia, wszędzie się jakieś kurwy trafią ... pracuje w usługach i nie wyobrażam sobie by swoich rodaków obsługiwać w innym języku niż polski !!!, czy nawet jak spotkam jakiegoś znajomego rozmawiać z nim po polsku... życzę Pani z tego artykułu by w przyszłości nie miała przyjemności pracować z takimi kurwami, mimo wszystko takie sytuacje są potrzebne, by ukrucić idiotki typu wspomniana w artykule Anita Simonsen, zresztą wkrótce polski będzie tu 3 językiem , po norweskim i angielskim heheh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok