Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2831 niezalogowanych)
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
tak wszędzie nas lubią i nawet kochają jak norweszka uśmiecha sie do polaka to znaczy,że na niego leci a jak mu zapłacą 110 nok na godz to go nawet uwielbiają,,,,,,,, ale ty głupia jesteś szkoda mi ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
tak wszędzie nas lubią i nawet kochają jak norweszka uśmiecha sie do polaka to znaczy,że na niego leci a jak mu zapłacą 110 nok na godz to go nawet uwielbiają ,,,,,,,,,,ale ty głupia jesteś, szkoda mi ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
,,tak wszędzie nas lubią i nawet kochają jak norweszka uśmiecha sie do polaka to znaczy,że na niego leci a jak mu zapłacą 110 nok na godz to go nawet uwielbiają,, ale ty głupia jesteś ,szkoda mi ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Izzy dotarło do twojego małego mózgu ,włosy ci wypadają razem z rozumem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Balum daruj sobie te elaboraty i czepianie sie mnie na sile.
Nie wiem o jakim innym forum piszesz, ja od czasu do czasu wypowiadam sie tylko tutaj, to raz, a dwa - ty nie decydujesz kto i gdzie bedzie zabierał głos.
Wypowiedzialam sie tu ogólnie oraz co do konkretnej sprawy. Wredna Norwezka ńie wyklucza wyalienowanej Polki.
Szukasz dziury w całym i nadinterpretujesz celowo moje słowa.
Na tym kończę i zabieram moje słowa z tego pokoju. Dobranoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
Balum daruj sobie te elaboraty i czepianie sie mnie na sile.
Nie wiem o jakim innym forum piszesz, ja od czasu do czasu wypowiadam sie tylko tutaj, to raz, a dwa - ty nie decydujesz kto i gdzie bedzie zabierał głos.
Wypowiedzialam sie tu ogólnie oraz co do konkretnej sprawy. Wredna Norwezka ńie wyklucza wyalienowanej Polki.
Szukasz dziury w całym i nadinterpretujesz celowo moje słowa.
Na tym kończę i zabieram moje słowa z tego pokoju. Dobranoc.
Ma racje dziewczyna,wiecznie prześladowany naród,(tak jak żydzi).Tyle ,że filmów o prześladowaniu Plaków nie robią.Nie jest żle,to faktycznie był przeginka,ale sami się tu pchamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
wyspiarz napisał:
tak wszędzie nas lubią i nawet kochają jak norweszka uśmiecha sie do polaka to znaczy,że na niego leci a jak mu zapłacą 110 nok na godz to go nawet uwielbiają ,,,,,,,,,,ale ty głupia jesteś, szkoda mi ciebie

sam głupi jesteś prostaku ....a to był real przykład
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Izzy napisał:
nie ulega wątpliwości,że zrobiła bardzo dobrze a to że norki sami sa sto lat za murzynami to ich problem i to ,że zawsze pracuje się z ludźmi więc powinni się bynajmniej starać traktować ludzi po ludzku .Współczuję ludziom którzy źle trafili w pracy w obcym kraju i z różnych powodów (czyt.finansowych)nie są w stanie nawet słowa NIE powiedzieć ,bardzo dobrze to nawet za mało powiedziane w stosunku do tego co zrobiła

znajoma mi niedawno mówiła ,ze w Irlandii trafiła na takiego ciul.... ,który ciągle im powtarzał cyt.
że wy Polacy jesteście jak skarpetki was trzeba zmieniać

jak się sami szanujecie tak was inni szanują
pracowałem w stanach ,jak poszliśmy na miasto to Amerykanki się uśmiechały,a w Irlandii tylko fuck you.ale Irlandia jest OK.kocham ją jak Ir
landiie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
Izzy napisał:
wyspiarz napisał:

sam głupi jesteś prostaku ....a to był real przykład
ale ty musisz być stara i głupia,a-cha brzydka,pozdrawiam Grześ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Hilton napisał: Na tym kończę i zabieram moje słowa z tego pokoju. Dobranoc.
Przykre jest to iż pod wpływem niezdrowej emocji , spowodowanej nielogicznym atakiem , na Twoją niezależną i logiczną , wypowiedź w tym temacie , zabrałaś być może bezpowrotnie , swój bardzo mądry tekst .

Na przyszłość proszę pamiętać iż piszesz nie dla jednej konkretnej osoby "np.>Balum< " tylko dla ogółu uczestników , którzy nawet nie zalogowani , czytają Twoje teksty .
A tekst był naprawdę rzeczowy , godny i EDUKACYJNY .

>Balum< co prawda , poza nieuzasadnionym atakiem i z księżyca insuuacją , ma poniekąd też rację .
Jednak to wszystko zależy od tego , gdzie dany Polak i nie tylko , jako pracownik się znajduje .

Przykładów można by mnożyć tysiące , i każdy z nich będzie tak samo dobry , zły i nielogiczny dla innych , którzy mają akurat odmienne , własne niepodważalne doświadczenia , związane z pobytem na emigracji nie tylko zarobkowej .

Inna atmosfera , jest w pracy na stanowiskach fizycznych , sprzątanie , spawalnie , ciesielka , itd .
Inna w biurach , nawet na tych samych obiektach przemysłowych .
A jeszcze inne są sytuacje Językowe jak mamy własną działalność i tylko od nas zależy z kim się w ty m kraju zawodowo zadajemy .

Nie obrażajmy się podczas tego typu dyskusji , pamiętając iż to co po nas pozostanie napisane , może posłużyć innym ku przestrodze lub dalszemu rozważaniu .

Pozdrawiam wszystkich jednako , nie dajmy się oszaleć .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok