Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
choc ja jestem z innej branzy, to jestem swiadkiem wielu takich przypaków, ale niestety nie pomagaja zadne apele, uwagi do ludzi, którzy godza sie na takie warunki....
Ostatnio miałem przyjemnosc dostaczyc pewne produkty do farmera pod Drammen, który zatrudniał tylko polaków( praca w szklarni), na pytanie jak im sie pracuje odpowiedzieli, ze super i jest ok! Wiec zapytałem czemu tak super? odp: płaci wszystkie pieniądze, jest nawet spoko i nie czepia sie...
Heh byłby ostatnim głupcem gdyby sie czepiał, poniewaz znalezc ludzi, którzy przez 78 miesiescy pracuja 7 dni w tygodniu( SIEDEM DNI) PO 12H za 100nok brutto za godzine, nie biorac nawet dnia wolnego!! ciekawa była odpowiedz ile płacą podatku od tych 100 nok, otóz ludzie ci nawet nie wiedza, poniewaz norek poprostu odciaga im jakies pieniadze na podatek, ale zadne z nich nigdy nie widziało ile, na co itd... jesli ktos zachoruje, to "dobry szef" jedzie do apteki po torbe lekarstw i leczą sie we własnym zakresie, pracując naturalnie z gorączką, anginą itp...na owe leki, szefunio naturalnie posiada fundusz, na który składają sie pieniązki na "podatek" na pytanie o ferjepergen zrobili baaaardzo DUZE oczy....
Wiec czemu szef miałby byc zły i czepiac sie....?
I wszyscy zyli długo i szcesliwie....
A swistak siedzi i zawija w sreberka....
PS: gdzie nasza godnosc, wolnosc słowa,duma o którą walczyli nasi przodkowie, oddając zycie nie jednokrotnie...
Ludzie, macie polskie paszporty, a nie egipskie, białoruskie,czy diabeł wie jakie....to do czegos was zobowiązuje! wstan unies głowe, wsłuchaj sie w słowa.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
jesli ktos zachoruje, to "dobry szef" jedzie do apteki po torbe lekarstw i leczą sie we własnym zakresie, pracując naturalnie z gorączką, anginą itp...na owe leki, szefunio naturalnie posiada fundusz, na który składają sie pieniązki na "podatek" na pytanie o ferjepergen zrobili baaaardzo DUZE oczy....
Wiec czemu szef miałby byc zły i czepiac sie....?
I wszyscy zyli długo i szcesliwie....
A swistak siedzi i zawija w sreberka....
PS: gdzie nasza godnosc, wolnosc słowa,duma o którą walczyli nasi przodkowie, oddając zycie nie jednokrotnie...
Ludzie, macie polskie paszporty, a nie egipskie, białoruskie,czy diabeł wie jakie....to do czegos was zobowiązuje! wstan unies głowe, wsłuchaj sie w słowa.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
leon leonidos
(leonnorge)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zk utland
(utlandnorge)
Wiking
ty widzę sądzisz że wszyscy polacy tu pracujący uciekli z polski bo maja kłopoty z prawem w polsce ? chyba że na przykładzie własnym?!! chodzi mi tylko o to że jak tak wszyscy narzekają że w norwegi jest tak zle sami nieuczciwi pracodawcy itd to poco tu przebywaja? czytaj uważnie a w małopolsce są troszkę wyzsze stawki niż 1100 na budowie!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zk utland
(utlandnorge)
Wiking
a pozatym jakbyś sie orientował min stawka w branży bud wynosi 141.75 więc skąd wziołęś 100kr brutto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
marek góral
(masejobe)
Początkujący
A WIĘC TAK TO JEST JAK SIE NIE ZNA NORWESKIEGO, WIEM COS O TYM BO ROBIE TUTAJ 12 LATEK I NA SAMYM POCZĄTKU MIODZIKU NIESTETY NIE BYŁO- WSPÓŁCZUJE ŻE CI CO ZACZĘLI TERAZ SOBIE PRACOWAĆ SĄ ROBIENI W HU..JA ALE I W POLSCE TEŻ POTRAFIĄ NIEŹLE ROBIĆ, JA JAKOŚ PRZETRWAŁEM I SOBIE DALEJ ROBIE, NIE NARZEKAM JUŻ I NIKT NIE JEST W STANIE ZROBIC ZE MNIE ROBOLA- POZDRAWIAM WSZYSTKICH I POPROSTU SIE NIE DAWAJCIE!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
chodziło o to, ze rozmywasz temat kolezko, nic nie wnosząc do tematu.... rezczywiscie nie mam pojecia o stawkach na budowie, ale wiem, ze te 141 nok dostaje co 10 y pracownik....co do małopolskich stawek, to jestem na bierzaco i znam mase ludzi, którzy tyraja za tyle...a skoro tobie tak słodko tu i czujesz sie super, to wystap o norweski paszport i obywatelstwo, a jesli nie to przestan brac to swinstwo, lub zmien lekarza...ja tez specjalnie nie narzekam, ale zdanie sobie juz wyrobiłem po kilku latach na temat jakze uczciwych i sympatycznych obywateli tego komunistycznego kraju!
PS: Nasza kłótnia tez tu niczego nie wniesie, wiec ja odpuszczam
PS II: co do kłopotu z prawem, to nie, u mnie ok poki co i tak 3mac! Ale obaj wiemy jak jest i czemu płoną domy z polakami... ubolewam tylko , ze przy okazji tych patologicznych imprez zycie traca ludzie, którzy znlezli sie tam przypadkowo....(
Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zk utland
(utlandnorge)
Wiking
ja mówie że w norwegi nie jest tak słodko jak sie wydaje ale my jako polacy zawsze bedziemy traktowani jako przybysze lepiej sie traktuje afrykanów bo mają azyl polityczny a jak się pojawił mały kryzys to kogo sie zwalnia pierwszego- polaka!! Pisze o tym że niektórym naszym rodakom się troche pomieszało po kilku latach tutaj pobytu i sadzą że są prawie norkami ...tylko prawie robi wielką róznice.Nigdy nie będziemy traktowani równo.Więc jeśli decydujemy się dobrowolnie tutaj przebywać niemamy prawa narzekać.Natomiast jeśli chodzi o nieuczciwość pracodawców to czy jest to norwegia czy inny kraj wszędzie jest tak samo są wszedzie ,sztuka polega na tym by się niedać im zgnojić.Jeżeli chodzi o płonące domy to się przychylam do twojej opini
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
marek góral
(masejobe)
Początkujący
DOBRA DOBRA I TAK WIEM ŻE CI ŻADEN NORWEG NIE POWIE NAPRAWDE JAK JEST BO KAŻDY SZUKA JAK NAJTANIEJ I JAK NALEPIEJ, ZRESZTĄ NIE TYLKO NORWEGOWIE, NIE BENDE WNOSIŁ PODANIA O PASZPORCIK ITD. BO SENSU NIE MA, EWENTUALNIE MOGE SOBIE SPRAWIĆ NORGES KORT, JA TU TYLKO PRACUJE A PRÓBUJE ROZWIJAĆ SIĘ JAK WIĘKSZOŚĆ W POLSCE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
mariusz1973 weź człowieku pojedź do domu i połóż kres swojemu cierpieniu. Skończą się "poniżenia, urągania człowieczeństwu w
szerokim pojęciu", "dziadostwo i rasizm". Powiec mi frustraciku po co siedzisz w tym "dzikolandzie" państwie "bez prawa". Stary już się tego nie da czytać jak narzekasz na wszystko dookoła a mimo to ciągle tu siedzisz.. wniosek nasuwa się sam: "najgorsze
tresowane dzikusy na ziemi" a ty jesteś ich pieskiem, ich murzynem! Bo wolny człowiek jedzie tam gdzie mu się podoba i gdzie czuje sięszczęśliwy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok