Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1549 Postów

(aga31)
Maniak
Dzien dobry

NANA76,chyba nie odda. Tak groznie wyglada,hi,hi

Marta,no tak Jak nie trzeba na okno,to moze sprobuje,hi,hi

Daria,no Elin tak wieksza klusia,hi,hi

Dobrusia,taki smiech to fajna sprawa No i masz racje. Czuc wiosne

Wera,nie mozna dostawac macierzynskiego caly rok. 80 % to jest 57 tygodni ale z tego 12 jest tylko taty

Milego poniedzialku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
to ja nie moge byc rok? bo ja bralam rok wolnego platny 80%
to co maz musi isc w takim razie....? a nie ze moze i ja wtsedy oddaje swoje tygodnie?
A co jak on nie pojdzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wera,nie mozesz. Te 12 tygodni naleza sie wylacznie tacie. I jesli ich nie wezmie to przepada.
No chyba,ze Jestes w wyjatkowej sytuacji.
Sa przypadki w ktorych ten urlop taty moze przejac mama. Ale trzeba spelnic okreslone warunki i napisac pismo do Nav.
www.mojanorwegia.pl/praca_w_norwegii/urlop_ojcowski.html
Wera,tu sa opisane te wymagania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No to siara, nie doinformowalam sie. Ale dobrze ze moze to maz w ciagu 3 lat wykorzystac.
A co do wychowawczego ostatnio pytala ALEKS to jest do wykorzystania rok w pierwszym roku zycia dziecka i jest bezplatny. I to sie zalatwia miedzy pracownikiem a pracodawca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wera,ja tez na poczatku nie wiedzialam o co chodzi,he,he FORELDREPENGER to platny urlop rodzicielski , z ktorego moga skorzystac oboje rodzice. I jest odpowiednio podzielony miedzy mame i tate. Stad te nieporozumienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
No moze mi sie uda przejac jego tacierzynski, musze sie starac, bo po moim odejsciu na wolne w pracy(sprzatalam w firmie) byla jedna babka za mnie w zastepstwie, ale teraz sie okazalo ze duzo stracila nasza firma kontraktow albo sie pokonczyly(mala firma 5 osob bylo) i moja prace juz rozdzielila szefowa na inne pracownice zeby im dac to co tez stracily i na dzien dzisiejszy marnie widze moj powrot a jak jest jakas szansa to na moze tylko 1 godzine dziennie(mam umowe na zmienny czas pracy).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Pewnie,ja bym tez sprobowala Dobry argument. Brak mozliwosci powrotu do pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
nom trzeba probowac. A u nas kolejny dzien juz chyba 4 ciagle deszcze....czekamy na sloneczko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów

(madzia_02)
Początkujący
hej, no rzeczywiscie z Elin to kawal kobity wczoraj z ciekawosci ja zwazylam i 7.800 dzieciaczki sie wczoraj integrowaly, w prawdzie Elin chciala urwac ucho Natankowi, ale nasza szybka interwencja byla no i mojej niuni spodobal sie lezaczek Natanka, trzeba taki teraz kupic
dzis taka piekna pogoda wow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Dzien dobry
A no rzeczywiscie zapomnialam o tym uchu-hahahaha
U nas tez tak pieknie ze szok!! Niebo jak w Kalifornii,wielkie sloneczko no i +13 stopni jupiiiiiiii Jak sie maly obudzi to wyruszamy na spacer naszym mercem hihi-bedzie wielkie testowanie czy mu sie spodoba Bo wczoraj to urzekla go bryka Elin z kolei Lezal w wozeczku jak zaczarowany,mial w nim usnac a tymczasem wogole nie mogl sie na tym skupic hahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok