Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Iwi Iwi Patrycja _1805 Tamara E boj fra oszlo Basia Zielińska Wtf ? Nietak (10539 niezalogowanych)
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
Z TACIERZYNSKIEGO NIE BEDZIE KORZYSTAL, BO TO PRACOHOLIK. A I LEPIEJ BO MI TE DNI PRZYPADNA. Z TYM ZE MUSI PAPIERY WYPELNIC ZEBYM JA OTRZYMALA TE DNI, BO JEDNAK DANE JEGO SA W KARCIE CIAZY..I W TYCH PAPIERACH MUSI PODAC PERSONUMER ITD , TAK WIEC NIE MOGE TEGO ODKRECAC...TO JUZ POSZLO...I CO NAGLE MAM PODAC ZE NIEZNANY...TO NIC...CHODZI TYLKO O NAZWISKO...ALE JA ZASIEGNE POR PRAWNEJ...DZIEKI..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
MAKARYNA TY JEDNA DUZO MI POMOGŁAS..FAKT JA BARDZO CHCE ZEBY DAL NAZWISKO, WRECZ PRAGNE, ALE SKORO NIE CHCE..W AKCIE GO PODAM..ALE DALEJ JAK NIE PÓJDZIE ZE MNA ZAREJESTROWAC DZIECKA...TO CO JA NA TO PORADZE..BARDZO PRAGNE ZEBY MALA WIEDZIALA KTO JEST OJCEM..ON TEZ JEST SMIESZNY, BO NIE CHCE DAC SWEGO NAZWISKA, ALE TEZ SIE NIE WYPIERA OJCOSTWA, NIE ROZUMIEM GO..MOZE TO JESZCZE KWESTIA DYSKUSJI Z NIM..MOZE ZMIENI ZDANIE JAK ZOBACZY MALA...BO CHCE POMAGAC I MIEC KONTAKT. TYLKO W SWIETLE POLSKIEGO PRAWA, BO TO POLSKIE DZIECKO JAK NIE ZAREJESTRUJE ZE MNA MALEJ JAKO OJCIEC, TO BEDE MUSIALA DAC SWOJE NAZWISKO...TAK TO ROZUMIEM..NIEWIEM MOZE ZLE...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
GEORGIA napisał:
Z TACIERZYNSKIEGO NIE BEDZIE KORZYSTAL, BO TO PRACOHOLIK. A I LEPIEJ BO MI TE DNI PRZYPADNA. Z TYM ZE MUSI PAPIERY WYPELNIC ZEBYM JA OTRZYMALA TE DNI, BO JEDNAK DANE JEGO SA W KARCIE CIAZY..I W TYCH PAPIERACH MUSI PODAC PERSONUMER ITD , TAK WIEC NIE MOGE TEGO ODKRECAC...TO JUZ POSZLO...I CO NAGLE MAM PODAC ZE NIEZNANY...TO NIC...CHODZI TYLKO O NAZWISKO...ALE JA ZASIEGNE POR PRAWNEJ...DZIEKI..

Hmm nie wiem na jakiej zasadzie te dni przypadna tobie ale z tego co wiem 12 tygodni jest tylko dla ojca i matka w zadnym wypadku nie moze ich przejac, albo ojciec wykorzysta w ciagu pierwszych 3 lat zycia dziecka albo przepada. Masz racje lepiej poradzic sie prawnie bo jak widac kazdy twierdzi inaczej co do nazwiska. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
BYŁAM W NAVIE I ZAŁATWIAM MACIERZYNSKIE, MAM TAM ZNAJOMA KTORA TOMONITUJE I POWIEDZIAla ZE JAK ON NIE SKORZYSTA( ALE WŁAŚNIE MUSIAŁ WYPEŁNIĆ TE DRUKI) TO NA MNIE TE DNI PRZECHODZĄ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Jest takie jedno,piekne i najpiekniejsze: Norwegia!
A na imie: Moja!!

Po prostu cudnie - Moja Norwegia!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
GEORGIA napisał:
MAKARYNA TY JEDNA DUZO MI POMOGŁAS..FAKT JA BARDZO CHCE ZEBY DAL NAZWISKO, WRECZ PRAGNE, ALE SKORO NIE CHCE..W AKCIE GO PODAM..ALE DALEJ JAK NIE PÓJDZIE ZE MNA ZAREJESTROWAC DZIECKA...TO CO JA NA TO PORADZE..BARDZO PRAGNE ZEBY MALA WIEDZIALA KTO JEST OJCEM..ON TEZ JEST SMIESZNY, BO NIE CHCE DAC SWEGO NAZWISKA, ALE TEZ SIE NIE WYPIERA OJCOSTWA, NIE ROZUMIEM GO..MOZE TO JESZCZE KWESTIA DYSKUSJI Z NIM..MOZE ZMIENI ZDANIE JAK ZOBACZY MALA...BO CHCE POMAGAC I MIEC KONTAKT. TYLKO W SWIETLE POLSKIEGO PRAWA, BO TO POLSKIE DZIECKO JAK NIE ZAREJESTRUJE ZE MNA MALEJ JAKO OJCIEC, TO BEDE MUSIALA DAC SWOJE NAZWISKO...TAK TO ROZUMIEM..NIEWIEM MOZE ZLE...

Zle rozumiesz !
Dziecku wyrobia akt urodzenia tam, gdzie sie urodzi, czyli w Norwegii i wg. norweskich norm.
Powtarzam jeszcze raz NAZWISKO NIE JEST ROWNOWAZNE Z OJCOSTWEM (przynajmniej nie tutaj, w Norwegii). Nie moge pojac, dlaczego upierasz sie przy jego nazwisku ?! W papierach i tak bedzie napisane kto jest ojcem i nie ma sily zeby sie tego wyparl, bo ty w papierach wskazujesz ojca, a gdyby sie nawet tego wypieral, to juz nie twoja sprawa, tylko pomiedzy nim, a urzedami ( dostanie zaproszenie na DNA, a jezeli sie nie stawi, to go doprowadza )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
GEORGIA napisał:
BYŁAM W NAVIE I ZAŁATWIAM MACIERZYNSKIE, MAM TAM ZNAJOMA KTORA TOMONITUJE I POWIEDZIAla ZE JAK ON NIE SKORZYSTA( ALE WŁAŚNIE MUSIAŁ WYPEŁNIĆ TE DRUKI) TO NA MNIE TE DNI PRZECHODZĄ...

To nie wiem chyba ze da sie to obejsc jakos po znajomosci ja skorzystalam z macierzynskiego moj maz nie mogl mi przekazac swojego urlopu, ale nie wazne jak sama mowisz nie dotyczy to sprawy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
- jest jeszcze rubryczka na dane ojca i tu sie wpisuje faktyczne dane ojca. Czyli, moze byc sytuacja, ze np. masz po swoim mezu Kowalska i dziecko bedzie miec tez nazwisko Kowalska, a ojciec np. Papandreu

czyli wpisuje go (greka) jako ojca, czy chce czy nie...a nazwisko po mężu...z tym że mąż nie życzy sobie...ale nie ma na razie wyjścia...rozumiem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
po znajomosci nic nie ma...moze ja cos zle zrozumialam...jednak musi wypelnic papiery ze on nie skorzysta..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
KATARZYNA WOLAK
(GEORGIA)
Wiking
KUMAM... JUŻ OSTATECZNIE.. OJCOSTWA SIĘ NIE WYRZEKNIE...NAZWISKO MAŁEJ NIE MUSI DAĆ...ROZUMIEM..TO DWIE SPRAWY...CZYLI MAŁA BĘDZIE MOGLA SIĘ Z NIM UTOŻSAMIAĆ JAKO Z OJCEM, TO BARDZO WAŻNE.JEDNAK KWESTIA NAZWISKATO ODRĘBNA SPR. WAŻNE ŻE DZIECKO BĘDZIE WIEDZIAŁO KTO JEST OJCEM I JAKIE MA KORZENIE, TO JEST CHYBA NAJWAŻNIEJSZE..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok